Κολέγιο Σου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κολέγιο Σου Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τεχνολογίας
Sault College of Applied Arts and Technology
ΡητόThe education you want and more...
Ρητό στα ελληνικάΗ εκπαίδευση που θέλεις και ακόμη περισσότερα...
ΤύποςΔημόσιο Κολέγιο Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τεχνολογίας
Ίδρυση1965 (αρχικά άνοιξε ως Επαγγελματική Σχολή του Οντάριο)
ΠρύτανηςΔρ. Ρον Κόμμον
Φοιτητές4.500
ΤοποθεσίαΣου Σέιντ Μαρί, Οντάριο, Καναδάς
ΧρώματαΜπλε και Λευκό          
Ιστότοποςwww.saultcollege.ca

Το Κολέγιο Σου Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τεχνολογίας (αγγλικά: Sault College of Applied Arts and Technology) είναι ένα δημοσίως χρηματοδοτούμενο κολέγιο στο Σου Σέιντ Μαρί του Οντάριο, στον Καναδά. Ξεκίνησε το 1965 ως το Επαγγελματικό Κέντρο του Οντάριο. Σήμερα, το Κολέγιο Σου προσφέρει ευκαιρίες πλήρους και μερικής απασχόλησης για φοιτητές σε κατηγορίες μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητείας, επανεκπαίδευσης ενηλίκων, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και προγραμμάτων κατάρτισης συμβάσεων. Η εγγραφή πλήρους και μερικής απασχόλησης του Κολεγίου Σου ανέρχεται συνολικά στους 4.500 εγγεγραμμένους ετησίως.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το φθινόπωρο του 1965, το ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του ως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σου Σέιντ Μαρί του Οντάριο (Sault Ste. Marie Ontario Vocational Centre, OVC). Παρόμοιες επαγγελματικές σχολές ξεκίνησαν στο Λονδίνο (το πλέον Κολέγιο Φάνσοου) και στην Οττάβα (το πλέον Κολέγιο Άλγκονκιν). Το 1967 η κυβέρνηση του Οντάριο ίδρυσε ένα δημόσιο σύστημα κολεγίων εφαρμοσμένων τεχνών και τεχνολογίας ως εξέλιξη του συστήματος του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Οντάριο. Το κολέγιο ιδρύθηκε κατά τη δημιουργία του κολεγιακού συστήματος του Οντάριο. Τα κολέγια εφαρμοσμένων τεχνών και τεχνολογίας ιδρύθηκαν στις 21 Μαΐου 1965.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σου Σέιντ Μαρί του Οντάριο έγινε η Πανεπιστημιούπολη Σου του νεοσύστατου Κολεγίου Κέιμπριαν, του οποίου η κύρια πανεπιστημιούπολη βρισκόταν στο Σάντμπερι. Μια δεύτερη αποκεντρωμένη πανεπιστημιούπολη άνοιξε στο Νορθ Μπέι. Τα κολέγια απολάμβαναν άμεση δημόσια αποδοχή και υποστήριξη. Στην πραγματικότητα, η αύξηση των εγγραφών του Κέιμπριαν ήταν τόσο γρήγορη που μέσα σε μόλις πέντε χρόνια τα αποκεντρωμένα έγιναν ανεξάρτητα κολέγια. Το ανεξάρτητο Κολέγιο Σου Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τεχνολογίας εμφανίστηκε το 1973, ενώ η πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριαν στο Νορθ Μπέι έγινε το Κολέγιο Κάναντορ.

Το Κολέγιο Σου έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά με τα χρόνια, προσθέτοντας προγράμματα σε όλους τους κλάδους. Τώρα ανταποκρίνονται στις μεταδευτεροβάθμιες εκπαιδευτικές ανάγκες περισσότερων από 4.500 φοιτητών μερικής και πλήρους απασχόλησης κάθε χρόνο.[1] Το Κολέγιο Σου προσφέρει εκπαίδευση σε διάφορους τομείς όπως: Μαθητεία, Αεροπορία, Επιχειρήσεις, Κοινοτική Ενσωμάτωση μέσω Συνεργατικής Εκπαίδευσης (CICE), Κοινοτικές Υπηρεσίες, Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, Μαγειρική και Ξενοδοχειακές Υπηρεσίες, Τεχνολογία Μηχανικής, Γενικές Τέχνες και Επιστήμη, Προγράμματα Υγείας, Σπουδές Τεχνολογίας Πληριοφοριών, Σπουδές Δικαιοσύνης, Γλώσσα και Επικοινωνία, Μέσα και Σχεδιασμός, Εκπαίδευση στον Πολιτισμό των Ιθαγενών, Φυσικό Περιβάλλον και Υπαίθριες Σπουδές, Υπηρεσίες Αισθητικής και Σπα, Εξειδικευμένα Επαγγέλματα, Μεταφορές,[2] και Προγράμματα Εκπαίδευσης Ναυτικής Μηχανολογίας.[3]

Το Κολέγιο Σου μοιράζεται συχνά πηγές εισοδήματος με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λέικ Σουπίριορ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021. 
  2. http://www.saultcollege.ca/Programs/AZIndex.asp
  3. Marine Engine Training

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Sault College στο Wikimedia Commons