Γυμναστήριο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γυμναστήριο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου
Χάρτης
Είδοςαρένα
Γεωγραφικές συντεταγμένες38°2′27″N 23°47′56″E
Διοικητική υπαγωγήΜαρούσι
ΤοποθεσίαΜαρούσι
ΧώραΕλλάδα
Έναρξη κατασκευής1998
Ολοκλήρωση1998
ΈνοικοιΓ.Σ. Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση ανδρών), Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση ανδρών) και Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση γυναικών)
ΔιαχειριστήςΓ.Σ. Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση ανδρών), Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση ανδρών) και Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση γυναικών)

Tο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου γνωστό και ως Κλειστό Αμαρουσίου είναι εσωτερικός αθλητικός χώρος που βρίσκεται στο Μαρούσι, το οποίο είναι ένα προάστιο στα 9 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου των Αθηνών.

Τοποθεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γυμναστήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νιόβης και Διονύσου[1] και απέχει 500 μέτρα από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και το Κλειστό Γήπεδο Νίκος Γκάλης. Το γυμναστήριο φιλοξενεί κατά κύριο λόγο αγώνες μπάσκετ. Ανήκει στον Δήμο Αμαρουσίου και η χωρητικότητά του φτάνει τα 1.700 άτομα.[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Κλειστό του Αγίου Θωμά (όπως είναι γνωστό λόγω της περιοχής όπου βρίσκεται) κτίστηκε το 1997 και άρχισε να χρησιμοποιείται το 1998, όταν ο Γ.Σ. Αμαρουσίου προήχθη στη Α1 κατηγορία του Πρωταθλήματος Ελλάδας καλαθοσφαίρισης. Από τότε είναι έδρα του συλλόγου. Το στάδιο ανακαινίστηκε το 2017.[2] Από την αγωνιστκή περίοδο 2019-20 αποτελεί την έδρα της ανδρικής και γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]