Καταρράκτες του Κολέσινου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι καταρράκτες του Κολέσινου το 2018

Οι καταρράκτες του Κολέσινου βρίσκονται πάνω από το χωριό Κολέσινο του δήμου Νόβο Σέλο στη νοτιοανατολική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας.

Ρέοντας από τον ποταμό Μπάμπα, ο καταρράκτης βρίσκεται σε υψόμετρο 610 μέτρων στην οροσειρά Μπέλλες. Ο καταρράκτης πέφτει απαλά πάνω από τους πέτρινους βράχους που βρίσκονται στο δάσος της οροσειράς Μπέλλες σε ύψος 19 μέτρων σε πολλαπλά υδάτινα ρεύματα έτσι ώστε να μετατραπεί στον ποταμό από κάτω.

Ο καταρράκτης παραμένει όμορφος κάθε εποχή και συνεχώς μεταβάλλεται για να αντικατοπτρίζει τη φύση που τον περιβάλλει. Το χειμώνα, αυτά τα εύθραυστα ρέματα μπορεί να παγώσουν, και την άνοιξη, ενισχυμένα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, τα ήπια ρυάκια σπεύδουν πιο δυνατά στις πλευρές του γκρεμού.

Οι καταρράκτες του Κολέσινου είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για το δήμο Νόβο Σέλο. Είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο και ο χώρος συνεχίζεται να αναπτύσσεται για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών. Επί του παρόντος, η περιοχή έχει μια ξύλινη γέφυρα με θέα προς τον καταρράκτη, πάγκους για σύντομη ανάπαυση, ακόμη και περιοχή πικ-νικ με ένα καλυμμένο κιόσκι και χώρο ψησίματος. Ο δήμος έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για την κατασκευή ενός εστιατορίου και ενός ξενοδοχείου κοντά στην περιοχή, καθώς και επιπλέον μονοπάτια πεζοπορίας και βελτιώσεις στο δρόμο πρόσβασης.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συντεταγμένες: 41°22′07″N 22°48′25″E / 41.36861°N 22.80694°E / 41.36861; 22.80694