Κατάλογος των ψυχικών ικανοτήτων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των ψυχικών ικανοτήτων που έχουν αποδοθεί στους ανθρώπους του πραγματικού κόσμου. Ευτές είναι επίσης γνωστές ως υπεραισθητική αντίληψη ή έκτη αίσθηση. Σε αυτόν τον κατάλογο δεν υποδηλώνεται επιστημονική αναγνώριση της ύπαρξης μίας ικανότητας. Δεν συμπεριλαμβάνονται υπεράνθρωπες ικανότητες από μύθους.

  • Μεταφορά - Υλοποίηση, εξαφάνιση, ή τηλεμεταφορά ενός αντικειμένου.[1]
  • Διάβασμα αύρας - Αντίληψη των ενεργειακών πεδίων γύρω από ανθρώπους, τόπους και πράγματα.[2]
  • Αυτόματη γραφή - Γραφή παραγόμενη χωρίς συνειδητή σκέψη.[3]
  • Αστρική προβολή ή ψυχική προβολή - Μία εξωσωματική εμπειρία στην οποία ένα "αστρικό σώμα" χωρίζεται από το φυσικό σώμα.[4]
  • Διμερής τοποθεσία ή πολλαπλές τοποθεσίες - Το να είσαι σε πολλά σημεία την ίδια στιγμή.[5]
  • Διακοή - λήψη μηνυμάτων σε μορφή σκέψης από άλλη συχνότητα ή σφαίρα. Θεωρείται μορφή διοχέτευσης.
  • Διόραση, δεύτερη ματιά - Αντίληψη πέρα από τις γνωστές ανθρώπινες αισθήσεις.[2]
  • Προειδοποίηση θανάτου - Ένα όραμα ενός ζωντανού ατόμου πριν από τον θάνατό του.[6]
  • Μαντεία - Απόκτηση διορατικότητας σε μια κατάσταση μέσω ενός τελετουργικού.[7]
  • Ραβδοσκοπία - Ικανότητα εντοπισμού αντικειμένων.[8]
  • Ενεργειακή ιατρική - Θεραπεία διοχετεύοντας μιας μορφής ενέργειας.[9]
  • Επούλωση πίστεως - Διάγνωση και θεραπεία νόσου με θρησκευτική κατάνυξη.[10]
  • Διαμεσότητα ή διοχέτευση – Επικοινωνία με τα πνεύματα.[11]
  • Προαίσθηση, προμήνυμα και προγνωστικά όνειρα - Αντίληψη γεγονότων πριν αυτά συμβούν.
  • Ψυχική επέμβαση - Απομάκρυνση των προσβεβλημένων ιστών του σώματος μέσω μιας τομής που θεραπεύει αμέσως μετά.[12]
  • Ψυχοκίνηση ή τηλεκίνηση - Χειραγώγηση της ύλης ή ενέργειας από τη δύναμη του νου.
  • Ψυχομετρία ή ψυχοσκοπία - Απόκτηση πληροφοριών σχετικά με ένα πρόσωπο ή αντικείμενο.
  • Πυροκίνηση - Χειραγώγηση της φωτιάς.
  • Απομακρυσμένη προβολή - Συγκέντρωση πληροφοριών από απόσταση.
  • Ρετρονόηση - Αντίληψη των γεγονότων του παρελθόντος.
  • Κρυσταλλοσκοπία - Χρήση ενός αντικειμένου για να δεις γεγονότα από απόσταση ή στο μέλλον.
  • Τηλεπάθεια - Μεταφορά σκέψεων ή συναισθημάτων.
  • Μετεμβολιασμός - Σωματικές αιώρηση ή πέταγμα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Fontana, David (2005). Is There an Afterlife: A Comprehensive Review of the Evidence. Hants, UK: O Books. σελ. 352–381. ISBN 1-903816-90-4. 
  2. 2,0 2,1 «Glossary of Parapsychology Terms». http://parapsych.org/glossary_a_d.html. Ανακτήθηκε στις September 2010. 
  3. Suki Miller (1995). After Death: How People around the World Map the Journey after Death. 
  4. Astral Dynamics by Robert Bruce. Hampton Roads Publishing Company, Inc, 1999 ISBN 1-57174-143-7
  5. McGoven, Una (2007). Chambers Dictionary of the Unexplained. Chambers (δημοσιεύθηκε December 19, 2007). σελ. 68. ISBN 978-0-550-10215-7. http://www.amazon.com/Chambers-Dictionary-Unexplained-Una-McGovern/dp/0550102159. 
  6. Podmore, Gurney and Myers (1885). Phantasms of the Living. 
  7. Flower, Michael Attyah. The Seer in Ancient Greece. Berkeley: University of California Press, 2008.
  8. John Ankerberg, John Weldon (1996). «Dowsing and water dowsing». Encyclopedia of new age beliefs. Harvest House Publishers. σελ. 167–192. 
  9. Ernst, Edzard (2001). "A primer of complementary and alternative medicine commonly used by cancer patients". Medical Journal of Australia 174 (2): 88–92. PMID 11245510. http://www.mja.com.au/public/issues/174_02_150101/ernst/ernst.html#suba10. 
  10. Village, Andrew. "Dimensions of belief about miraculous healing." Mental Health, Religion & Culture, June 2005; 8(2): 97-107
  11. "Mediums", Robert Todd Carroll, Skeptic's Dictionary, Retrieved March 23, 2007 "In spiritualism, a medium is one with whom spirits communicate directly."
  12. Spence, Lewis (2003). Encyclopedia of Occultism & Parapsychology Vol. 2. Kessinger Publishing Co. σελ. 750. ISBN 978-0-7661-2817-0.