Κατάλογος προγραμμάτων του KDE

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον εργασίας KDE, ομαδοποιημένα σε εννέα κύριες κατηγορίες βάσει της ταξινόμησης που χρησιμοποιείται από το εγχείρημα του KDE.[1] Εκτός από τα προγράμματα που κατηγοριοποιούνται εδώ, υπάρχουν δεκάδες άλλα που αξιοποιούν τις βιβλιοθήκες κώδικα του KDE. Η παρουσίαση αυτών ξεπερνά τα όρια του παρόντος λήμματος.

Ανάπτυξη λογισμικού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

KDevelop
Kompare
Umbrello

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[2]

Cervisia
CVS Frontend[3]
KAppTemplate
Εφαρμογή που επιταχύνει την διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού παρέχοντας έτοιμα πρότυπα (αγγλ. template) κώδικα για διάφορες συνηθισμένες διαδικασίες και λειτουργίες. Διαθέτει templates για C++, Ruby, Python και PHP.[4]
KCachegrind
Profiler Frontend.[5]
KDevelop
Ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού (Integrated Development Environment - IDE).[6]
KDiff3
Εφαρμογή που επιτρέπει την σύγκριση και την συγχώνευση αρχείων και φακέλων.[7]
KImageMapEditor
Πρόγραμμα επεξεργασίας HTML imagemaps.[8]
KLinkStatus
Πρόγραμμα που ελέγχει εάν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί σύνδεσμοι (αγγλ. links) μιας ιστοσελίδας είναι ενεργοί.[9]
Kommander
Εφαρμογή που επιτρέπει στους προγραμματιστές αλλά και σε χρήστες με μικρή σχετική εμπειρία να δημιουργήσουν εύκολα ένα απλό πρόγραμμα με γραφική διεπαφή (GUI).[10]
Kompare
Πρόγραμμα που επιτρέπει την σύγκριση και την συγχώνευση αρχείων πηγαίου κώδικα.[11]
KUIViewer
Πρόγραμμα που επιτρέπει την προεπισκόπιση αρχείων .ui που έχουν δημιουργηθεί με χρήση των βιβλιοθηκών κώδικα Qt.[12]
KXSLDbg
XSLT Debugger.[13]
Lokalize
Πρόγραμμα που υποβοηθά την μετάφραση του κειμένου της διεπαφής μιας εφαρμογής σε άλλες γλώσσες. Κατ΄ επέκταση μπορεί να αξιοποιηθεί για την μετάφραση κειμένου γενικότερα.[14]
Umbrello
Πρόγραμμα μοντελοποίησης UML.[15]

Εκπαιδευτικό λογισμικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Cantor
Kig
KStars
KTurtle

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[16]

Blinken
Παιχνίδι που βοηθά στην βελτίωση της μνήμης.[17]
Cantor
Frontend για πολλά προγράμματα μαθηματικών, όπως τα Maxima, R, SAGE και KAlgebra.[18]
KAlgebra
Πρόγραμμα μαθηματικών υπολογισμών (αριθμητικών και λογικών). Μπορεί επίσης να αναπαριστά δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφήματα.[19]
Kalzium
Ηλεκτρονική υλοποίηση του περιοδικού πίνακα στοιχείων.[20]
Kanagram
Παιχνίδι αναγραμματισμών.[21]
KBruch
Εφαρμογή που βοηθά τον χρήστη να εξασκηθεί στον υπολογισμό κλαμάτων και ποσοστών.[22]
KGeography
Πρόγραμμα που βοηθά στην εκμάθηση της γεωγραφίας.[23]
KHangMan
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού εύρεσης της άγνωστης λέξης «κρεμάλα».[24]
Kig
Πρόγραμμα διαδραστικής γεωμετρίας.[25]
Kiten
Αγγλο-ιαπωνικό και ιαπωνικό-αγγλικό λεξικό καθώς και λεξικό για χαρακτήρες Kanji.[26]
KLettres
Πρόγραμμα που βοηθά τα μικρά παιδιά να μάθουν την αλφάβητο. Είναι διαθέσιμο σε αρκετές γλώσσες.[27]
KmPlot
Πρόγραμμα που σχεδιάζει μαθηματικές συναρτήσεις.[28]
KStars
Ηλεκτρονικό πλανητάριο.[29]
KTouch
Πρόγραμμα που εκπαιδεύει τον χρήστη ώστε να πληκτρολογεί ταχύτερα κείμενο, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια και χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξει το πληκτρολόγιο.[30]
KTurtle
Εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού.[31]
KWordQuiz
Quiz λέξεων, το οποίο παράλληλα βοηθά στην επέκταση του λεξιλογίου του παίκτη.[32]
Marble
Ηλεκτρονική υδρόγειος και Παγκόσμιος Άτλας.[33]
Parley
Πρόγραμμα που βοηθά τον χρήστη στην εκμάθηση λεξιλογίου.[34]
Rocs
Πρόγραμμα που βοηθά στην εκμάθηση της θεωρίας γραφημάτων και των σχετικών αλγορίθμων.[35]
Step
Εκπαιδευτικός προσομοιωτής πειραμάτων φυσικής.[36]

Παιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

KAtomic
KBounce
KMines
Kolf
Shisen-Sho

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[37]

Bomber
Παιχνίδι όπου ο χρήστης πρέπει να βομβαρδίσει όλα τα κτήρια μιας πόλης για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αν δεν το κάνει αρκετά γρήγορα, θα συγκρουστεί με κάποιο από τα κτήρια και θα χάσει.[38]
Bovo
Υλοποίηση του παιχνιδιού Gomoku.[39]
Granatier
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Bomberman.[40]
Kajongg
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Mah Jongg.[41]
Kapman
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Pac-Man.[42]
KAtomic
Παιχνίδι λογικής εμπνευσμένο από την μοριακή γεωμετρία.[43]
Naval Battle
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού «ναυμαχία».[44]
KBlackbox
Υλοποίηση του επιτραπέζιου παιχνιδιού Black Box.[45]
KBlocks
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Tetris.[46]
KBounce
Σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού υπάρχουν δύο ή περισσότερες μπάλες που αναπηδούν σε όλο τον διαθέσιμο χώρο. Στόχος του παίχτη είναι να χτίση τοίχους έτσι ώστε να περιορίσει τον διαθέσιμο χώρο κάθε μπάλας.[47]
KBreakout
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Breakout.[48]
KDiamond
Στόχος του παίκτη είναι κατά την διάρκεια του διαθέσιμου χρόνου να δημιουργήσει, εναλλάσσοντας τις θέσεις τους, γραμμές από τρία ίδια διαμάντια, προκειμένου αυτά να διαγραφούν και ο παίκτης να αυξήσει το σκορ του.[49][50]
KFourInLine
Παιχνίδι βασισμένο στο Connect-Four .[51]
KGoldrunner
Παιχνίδι δράσης όπου ο παίκτης πρέπει αποφύγει εχθρούς και εμπόδια και σαν στόχο έχει να συλλέξει όλα τα κομμάτια χρυσού προκειμένου να περάσει στο επόμενο επίπεδο.[52]
Kigo
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Go.[53]
Killbots[54]
Kiriki
Υλοποίηση του παιχνιδιού για ζάρια Yahtzee.[55]
KJumpingCube[56]
KLines[57]
KMahjongg
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Mahjongg.[58]
KMines
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού «ναρκαλιευτής».[59]
KNetWalk
Σε αυτό το παιχνίδι ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο υπολογιστών ενώνοντας όλα τα τερματικά με τον server (περιστρέφοντας κατάλληλα τα διαθέσιμα καλώδια).[60]
Kolf
Μίνι γκολφ.[61]
Kollision
Ο παίκτης έχει μια μπάλα, την οποία μετακινεί στην πίστα με το ποντίκι. Σταδιακά εμφανίζονται και άλλες μπάλες στην πίστα, οι οποίες κινούνται τυχαία σε αυτή. Στόχος του παίκτη είναι να καταφέρει να αποφύγει τις άλλες μπάλες.[62][63]
Konquest
Παιχνίδι στρατηγικής στο διάστημα. Είναι υλοποίηση του παιχνιδιού Gnu-Lactic Konquest.[64]
KPatience
Πασιέντζα.[65]
KReversi
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Riversi.[66]
KSame
Η πίστα αποτελείται από αντικείμενα διαφορετικών χρωμάτων και στόχος είναι η εκκαθάριση όσο το δυνατών περισσότερων αντικειμένων. Για να το επιτύχει αυτό ο παίκτης πρέπει να επιλέξει ομάδες του ίδιου χρώματος.[67][68]
KShisen
Παιχνίδι που μοιάζει με την πασιέντζα αλλά χρησιμοποιεί την τράπουλα του Mahjong.[69]
KsirK
Υλοποίηση του παιχνιδιού στρατηγικής «Ρίσκ».[70]
KSpaceDuel
Μάχη στο διάστημα.[71]
KSquares
Σε κάθε επίπεδο αποτελείται από μια σχάρα με τελείες. Κάθε παίκτης τραβάει μια γραμμή ανάμεσα σε δύο τελείες όταν έρθει η σειρά του. Ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τα περισσότερα τετράγωνα κερδίζει.[72]
KSudoku
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Sudoku.[73]
KTeaTime
Χρονόμετρο που υπολογίζει δε πόση ώρα θα είναι έτοιμο το τσάι.[74]
KSnakeDuel
Υλοποίηση του γνωστού παιχνιδιού Tron.[75]
KTuberling
Παιχνίδι για παιδιά μικρής ηλικίας. Ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει μια κούκλα χρησιμοποιώντας τα ρούχα και τα λοιπά χαρακτηριστικά που παρέχει το παιχνίδι.[76]
Kubrick
Τρισδιάστατη υλοποίηση του γνωστού κύβου του Ρούμπικ.[77]
LsKat
Παιχνίδι με χαρτιά.[78]
Palapeli
Ηλεκτρονικό puzzle.[79]

Γραφικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

digiKam
KolourPaint
Okular

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[80]

digiKam
Πρόγραμμα διαχείρισης και ταξινόμησης φωτογραφιών σε άλμπουμ.[81]
Gwenview
Ελαφρύ πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών.[82]
Karbon14
Πρόγραμμα επεξεργασίας διανυσματικών γραφικών.[83]
KColorChooser
Βοήθημα που λειτουργεί σαν παλέτα και επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα χρωμάτων.[84]
KColorEdit
Πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία παλετών χρωμάτων.[85]
KFax
Πρόγραμμα προβολής Fax.[86]
KGrab
Πρόγραμμα που επιτρέπει την λήψη screenshots της οθόνης.[87]
KGraphViewer
Πρόγραμμα προβολής γραφικών GraphViz dot.[88]
KIconEdit
Πρόγραμμα επεξεργασίας εικονιδίων.[89]
KolourPaint
Απλό πρόγραμμα «ζωγραφικής».[90]
KPhotoAlbum
Εργαλείο οργάνωσης και προβολής φωτογραφιών και βίντεο.[91]
KPovModeler
Πρόγραμμα δημιουργίας σκηνών για το POV-Ray.[92]
Krita
Πρόγραμμα «ζωγραφικής» και επεξεργασίας φωτογραφιών.[93]
KRuler
Βοήθημα που εμφανίζει ένα χάρακα στην οθόνη.[94]
KSnapshot
Πρόγραμμα που επιτρέπει την λήψη screenshots της οθόνης.[95]
KuickShow
Πρόγραμμα προβολής εικόνων.[96]
Okular
Πρόγραμμα προβολής ηλεκτρονικών εγγράφων. Υποστηρίζει πολλά format όπως τα PDF, PS, Tiff, CHM, DjVu, Images, DVI, XPS, ODT, Fiction Book, Comic Book, Plucker, EPub και Fax.[97]
Skanlite
Πρόγραμμα σάρωσης εικόνων.[98]

Διαδίκτυο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Akregator
KMail
Konqueror
KTorrent

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[99]

Akregator
RSS/Atom feed reader.[100]
Blogilo
Blogging Client.[101]
Choqok
Micro-blogging client που υποστηρίζει τις υπηρεσίες του Identi.ca και του Twitter.com.[102]
KFTPgrabber
FTP Client.[103]
KGet
Πρόγραμμα που διαχειρίζεται το κατέβασμα (αγγλ. downloading) αρχείων από σελίδες FTP και HTTP(S).[104]
KMail
Πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.[105]
KMLDonkey
MLDonkey Client. Υποστηρίζει τα περισσότερα από τα peer-to-peer πρωτόκολλα του MLDonkey, όπως τα eDonkey/eMule, BitTorrent, Gnutella κλπ.[106]
KNemo
Επόπτης δικτύου (αγγλ. Network monitor).[107]
KNode
Πρόγραμμα που επιτρέπει την ανάγνωση ειδήσεων/ανακοινώσεων από ομάδες στο usenet και mailing lists.[108]
Konqueror
Διαχειριστής αρχείων που επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν περιηγητής ιστού, σαν ftp client και σαν διαχειρστής αρχείων σε σελίδες ftp και sftp.[109]
Konversation
IRC Client.[110]
Kopete
Instant Messenger που υποστηρίζει διάφορες υπηρεσίες του είδους όπως AIM, ICQ, Windows Live Messenger, Yahoo, Jabber, Gadu-Gadu, Novell GroupWise Messenger και άλλες.[111]
KPPP
Εργαλείο δημιουργίας συνδέσεων σημείο-προς-σημείο (Point-to-Point Protocol - PPP)[112]
KRDC
Πρόγραμμα που επιτρέπει την σύνδεση και τον έλεγχο ενός απομακρυσμένου υπολογιστή, εφόσον αυτός χρησιμοποιεί συμβατό server (Remote Desktop Client).[113]
KTorrent
Torrent client.[114]
Kwlan
Πρόγραμμα διαχείρισης ενσύρματων, ασύρματων και dial-up τοπικών δικτύων.[115]

Πολυμέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Amarok
K3b
Kaffeine

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[116]

Amarok
Πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής.[117]
Dragon Player
Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.[118]
JuK
Πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής όπου δίνεται έμφαση στην οργάνωση της μουσικής συλλογής του χρήστη.[119]
K3b
Πρόγραμμα εγγραφής CD/DVD.[120]
Kaffeine
Media Player[121]
KAudioCreator
Πρόγραμμα που επιτρέπει την αποθήκευση αρχείων ήχου από CD στον υπολογιστή, σε μορφή mp3 ή ogg.[122]
KMid
Πρόγραμμα αναπαραγωγής αρχείων MIDI και Karaoke.[123]
KMix
Εφαρμογή που επιτρέπει την αυξομείωση της έντασης και γενικότερα των παραμέτρων που σχετίζονται με τον ήχο στην κάρτα ήχου του συστήματος.[124]
KMPlayer
Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο. Χρησιμοποιείται σαν αυτόνομη εφαρμογή ή σαν πρόσθετο (αγγλ. plug-in) για τον Konqueror.[125]
KPlayer
Media Player[126]
KsCD
CD Player[127]

Office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

KWord
KSpread
KPresenter

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[128]

KAddressBook
Ηλεκτρονική ατζέντα.[129]
KEuroCalc
Αριθμομηχανή που επιτρέπει και την μετατροπή ανάμεσα σε διαφορετικά νομίσματα.[130]
Kexi
Πρόγραμμα σχεδιασμού και δημιουργίας βάσεων δεδομένων.[131]
Kile
Πρόγραμμα επεξεργασίας αρχείων TeX και LaTeX.[132]
Kivio
Πρόγραμμα επεξεργασίας διαγραμμάτων και flowcharts.[133]
Kontact
Σύστημα Personal Information Management (PIM) ενσωματώνει τα προγράμματα KMail, KOrganizer και KAddressBook σε μια ενιαία εφαρμογή.[134]
KOrganizer
Προσωπικό ημερολόγιο που επιτρέπει στον χρήστη να καταγράψει και να οργανώσει τις δουλειές, τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις του[135]
KPlato
Πρόγραμμα διαχείρισης μεγάλων project. Επιτρέπει την δημιουργία διαγραμμάτων, μοντελοποίηση εισροών, μοντελοποίηση κόστους κλπ.[136]
KPresenter
Πρόγραμμα παρουσιάσεων.[137]
KSpread
Υπολογιστικό φύλλο.[138]
KWord
Επεξεργαστής κειμένους (αγγλ. word processor)[139]
Skrooge
Πρόγραμμα καταγραφής και διαχείρισης των οικονομικών του χρήστη[140]
Tellico
Πρόγραμμα που επιτρέπει την οργάνωση της προσωπικής συλλογής του χρήστη. Για παράδειγμα της συλλογής βιβλίων, της συλλογής βίντεο ή της συλλογής γραμματοσήμων.[141]

Εργαλεία συστήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Dolphin
Konsole
YaKuake

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[142]

Dolphin
Διαχειριστής αρχείων.[143]
KAppfinder[144]
katimon
Πρόγραμμα παρακολούθησης και ελέγχου για κάρτες γραφικών ATI.[145]
KDE Partition Manager
Πρόγραμμα κατάτμησης σκληρών δίσκων.[146]
KDiskFree
Πρόγραμμα που παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με όλους τους σκληρούς δίσκους και τα άλλα αποθηκευτικά μέσα (δισκέτες, CD/DVD, μνήμες USB κλπ) του συστήματος.[147]
KInfoCenter
Πρόγραμμα που παρέχει πληροφορίες στον χρήστη σχετικά με το σύστημα, για παράδειγμα σχετικά με τις εγκατεστημένες συσκευές, τον επεξεργαστή, την διαθέσιμη μνήμη κλπ.[148]
Kiosk Admin Tool
Εφαρμογή που επιτρέπει στους διαχειριστές του συστήματος να καθορίσουν ποιες δυνατότητες και υπηρεσίες του περιβάλλοντος εργασίας KDE θα χρησιμοποιεί κάθε χρήστης ή ομάδα χρηστών.[149]
Konsole
Τερματικό.[150]
Krfb
Πρόγραμμα που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο ενός άλλου συστήματος που χρησιμοποιεί ένα VNC client.[151]
KSystemLog
Εφαρμογή που δείχνει την καταγραφή γεγονότων (system log) του συστήματος.[152]
KUser
Βοήθημα που επιτρέπει την οργάνωση και διαχείριση των χρηστών και των ομάδων χρηστών του συστήματος.[153]
KWalletManager
Εφαρμογή διαχείρισης των κωδικών ασφαλείας των εφαρμογών του KDE που διασυνδέονται με αυτή.[154]
Printer Applet
Βοήθημα που επιτρέπει την προβολή των εργασιών εκτύπωσης που εκτελούνται ή εκκρεμούν καθώς και των σχετικών με αυτές μηνυμάτων.[155]
Yakuake
Τερματικό (terminal emulator) βασισμένο στο Konsole.[156]

Βοηθήματα (Utilities)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ark
Kate
Krusader
KWallet
SuperKaramba

Τα παρακάτω προγράμματα ταξινομούνται σε αυτή την κατηγορία:[157]

Ark
Πρόγραμμα που επιτρέπει την συμπίεση και την αποσυμπίεση αρχείων. Υποστηρίζει διάφορα format συμπίεσης/αποσυμπίεσης μεταξύ των οποίων και τα gzip, bzip2, zip, rar και 7z.[158]
Jovie
Σύστημα μετατροπής κειμένου σε ήχο.[159]
KAlarm[160]
Kate
Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (αγγλ. text editor) με πολλές δυνατότητες όπως ο ορθογραφικός έλεγχος, η αυτόματη συμπλήρωση λέξεων, η υποστήριξη πολλών κωδικοποιήσεων χαρακτήρων και η υποστήριξη διάφορων πρωτοκόλλων όπως τα http, ftp, ssh και webdav.[161]
KCalc
Αριθμομηχανή.[162]
KCharSelect
Βοήθημα που επιτρέπει την επιλογή ενός ειδικού χαρακτήρα ή συμβόλου και την αποθήκευσή του στο clipboard για χρήση σε κάποιο έγγραφο η αλλού.[163]
KFileReplace
Εργαλείο εύρεσης και αντικατάστασης αρχείων.[164]
KFind
Πρόγραμμα που επιτρέπει την αναζήτηση αρχείων στο σύστημα. Χρησιμοποιείται σαν αυτόνομη εφαρμογή ή ενσωματωμένο στα προγράμματα Konqueror και Dolphin.[165]
KFloppy
Βοήθημα που επιτρέπει την μορφοποίηση (αγγλ. format) δισκετών των 3.5" και 5.25".[166]
KGpg
Γραφική διεπαφή (αγγλ. interface) για το πρόγραμμα κρυπτογράφησης GnuPG.[167]
KJots
Βοήθημα που επιτρέπει την καταγραφή και την οργάνωση σημειώσεων.[168]
Kleopatra[169]
KMag
«Μεγεθυντικός φακός» που επιτρέπει την μεγέθυνση ενός τμήματος της οθόνης.[170]
KMouseTool
Αυτόματα κλικ του ποντικιού.[171]
KMouth
Πρόγραμμα που μετατρέπει κείμενο σε ομιλία, διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία ανθρώπων που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μιλήσουν.[172]
KNotes
Βοήθημα που επιτρέπει την καταγραφή και αποθήκευση σύντομων σημειώσεων.[173]
KPager
Βοήθημα που επιτρέπει στον χρήστη να δει σε σμίκρυνση όλα τα desktops του συστήματος.[174]
KRecipes
Πρόγραμμα που επιτρέπει την αποθήκευση και οργάνωση συνταγών μαγειρικής.[175]
KRemoteControl
Remote Controls[176]
Krusader
Πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων (αγγλ. file manager).[177]
KSig[178]
KTimer
Χρονόμετρο με το οποίο ο χρήστης μπορεί να καθορίσει πότε θα εκκινήσουν οι διεργασίες που θέλει στο σύστημα. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης δυνατότητες τερματισμού, αλλαγής ή επανάληψης για κάθε διεργασία.[179]
KTimeTracker
[180]
KWrite
Επεξεργαστής κειμένου (αγγλ. text editor), βασισμένος στο Kate.[181]
Okteta
Πρόγραμμα που επιτρέπει την απευθείας επεξεργασία των δεδομένων ενός αρχείου στο δεκαεξαδικό, το δεκαδικό, το οκταδικό και το δυαδικό σύστημα καθώς και σε πληθώρα 8-bit κωδικοποιήσεων χαρακτήρων.[182]
SuperKaramba
Πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία διαδραστικών widgets για την επιφάνεια εργασίας.[183]
Sweeper
Πρόγραμμα που επιτρέπει την εκκαθάριση άχρηστων στοιχείων (όπως προσωρινά αρχεία, cookies, ιστορικό προγραμμάτων κλπ) στο σύστημα.[184]
Zanshin
Εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να καταγράψει και να οργανώσει τις διάφορες υποχρεώσεις του.[185]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The KDE applications». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  2. «Development». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  3. «Cervisia - CVS Frontend». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  4. «KAppTemplate - KDE Template Generator». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  5. «KCachegrind - Profiler Frontend». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  6. «KDevelop - Integrated Development Environment». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  7. «KDiff3 - Diff/Patch Frontend». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  8. «KImageMapEditor - HTML Image Map Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  9. «KLinkStatus - Link Checker». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  10. «Kommander - Dynamic Dialog Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  11. «Kompare - Diff/Patch Frontend». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  12. «KUIViewer - Qt Designer UI File Viewer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  13. «KXSLDbg - XSLT Debugger». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  14. «Lokalize - Computer-Aided Translation System». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  15. «Umbrello - UML Modeller». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  16. «Education». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  17. «Blinken - Memory Enhancement Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  18. «Cantor - KDE Frontend to Mathematical Software». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  19. «KAlgebra - Graph Calculator». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  20. «Kalzium - Periodic Table of Elements». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  21. «Kanagram - Letter Order Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  22. «KBruch - Exercise Fractions». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  23. «KGeography - Geography Trainer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  24. «KHangMan - Hangman Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  25. «Kig - Interactive Geometry». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  26. «Kiten - Japanese Reference/Study Tool». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  27. «KLettres - Learn The Alphabet». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  28. «KmPlot - Mathematical Function Plotter». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  29. «KStars - Desktop Planetarium». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  30. «KTouch - Touch Typing Tutor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  31. «KTurtle - Educational Programming Environment». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  32. «KWordQuiz - Flash Card Trainer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  33. «Marble - Desktop Globe». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  34. «Parley - Vocabulary Trainer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  35. «Rocs - Rocs Graph Theory». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  36. «Step - Interactive Physical Simulator». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  37. «Games». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  38. «Bomber - Arcade Bombing Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  39. «Bovo - Five-in-a-row Board Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  40. «Granatier - Bomberman clone». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  41. «Kajongg - Mah Jongg». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  42. «Kapman - Pac-Man Clone». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  43. «KAtomic - Sokoban-like Logic Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  44. «Naval Battle - Battleship Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  45. «KBlackbox - Blackbox Logic Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  46. «KBlocks - Falling Blocks Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  47. «KBounce - Ball Bouncing Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  48. «KBreakout - Breakout-like Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  49. «KDiamond - Three-in-a-row game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  50. «KDiamond Information». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  51. «KFourInLine - Four-in-a-row Board Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  52. «KGoldrunner - Hunt Gold, Dodge Enemies and Solve Puzzles». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  53. «Kigo - Go Board Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  54. «Killbots». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  55. «Kiriki - Yahtzee-like Dice Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  56. «KJumpingCube - Territory Capture Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  57. «KLines - Tactical Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  58. «KMahjongg - Mahjongg Solitaire». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  59. «KMines - Minesweeper-like Game». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  60. «KNetWalk - Network Construction Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  61. «Kolf - Miniature Golf». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  62. «Kollision - A simple ball dodging game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  63. «Kollision Information». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  64. «Konquest - Galactic Strategy Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  65. «KPatience - Patience Card Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  66. «KReversi - Reversi Board Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  67. «KSame - Board Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  68. «KSame Information». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013.  Text "accessdate 30 Απριλίου 2013" ignored (βοήθεια)
  69. «KShisen - Shisen-Sho Mahjongg-like Tile Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  70. «KsirK - World Domination Strategy Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  71. «KSpaceDuel - Space Arcade Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  72. «KSquares - Connect the dots to create squares». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  73. «KSudoku - Sudoku Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  74. «KTeaTime - Tea Cooker». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  75. «KSnakeDuel - Tron-like Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  76. «KTuberling - Picture Game for Children». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  77. «Kubrick - 3-D Game based on Rubik's Cube». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  78. «LsKat - Card Game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  79. «Palapeli - Jigsaw puzzle game». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  80. «Graphics». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  81. «digiKam - Photo Management Program». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  82. «Gwenview - Image Viewer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  83. «Karbon14 - Scalable Graphics». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  84. «KColorChooser - Color Chooser». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  85. «KColorEdit - Color Palette Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  86. «KFax - Fax Viewer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  87. «KGrab - Screen Grabbing Program». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  88. «KGraphViewer - A Graphviz dot graph viewer for KDE». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  89. «KIconEdit - Icon Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  90. «KolourPaint - Paint Program». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  91. «KPhotoAlbum - Photo Album». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  92. «KPovModeler - Povray Modeler». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  93. «Krita - Painting and Image Editing». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  94. «KRuler - Screen Ruler». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  95. «KSnapshot - Screen Capture Program». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  96. «KuickShow - Image Viewer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  97. «Okular - Document Viewer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  98. «Skanlite - Image Scanning Application». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  99. «Διαδίκτυο». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  100. «Akregator - Feed Reader». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  101. «Blogilo - A KDE Blogging Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  102. «Choqok - KDE Micro-blogging Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  103. «KFTPgrabber - FTP Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2013. 
  104. «KGet - Download Manager». kde.org. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2013. 
  105. «KMail - Mail Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2013. 
  106. «KMLDonkey - MLDonkey Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2013. 
  107. «KNemo - Network Monitor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  108. «KNode - News Reader». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  109. «Konqueror - KDE File Manager & Web Browser». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  110. «Konversation - IRC Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  111. «Kopete - Instant Messenger». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  112. «KPPP - Internet Dial-Up Tool». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  113. «KRDC - Remote Desktop Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  114. «KTorrent - BitTorrent Client». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  115. «Kwlan - Wireless Lan Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  116. «Multimedia». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  117. «Amarok - Audio Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  118. «Dragon Player - Video Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  119. «JuK - Music Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  120. «K3b - Disk Burning». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  121. «Kaffeine - Media Player». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  122. «KAudioCreator - CD Ripper». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  123. «KMid - A KDE4 MIDI/Karaoke Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  124. «KMix - Sound Mixer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  125. «KMPlayer - Media Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  126. «KPlayer - Media Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  127. «KsCD - CD Player». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  128. «Office». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  129. «KAddressBook - Contact Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  130. «KEuroCalc - A currency converter and calculator». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  131. «Kexi - Database Creator». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  132. «Kile - LaTeX Frontend». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  133. «Kivio - Flowchart & Diagram Editing». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  134. «Kontact - Personal Information Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  135. «KOrganizer - Personal Organizer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  136. «KPlato - Project Management». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  137. «KPresenter - Presentation». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  138. «KSpread - Spreadsheet». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  139. «KWord - Word Processor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  140. «Skrooge - Manage your money». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  141. «Tellico - Collection Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  142. «System». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  143. «Dolphin - File Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  144. «KAppfinder - Menu Updating Tool». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  145. «katimon - ATI Graphics Card monitor and overclocking GUI». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  146. «KDE Partition Manager - Partition Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  147. «KDiskFree - View Disk Usage». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  148. «KInfoCenter - Info Center». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  149. «Kiosk Admin Tool - Kiosk Framework Administration». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  150. «Konsole - Terminal». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  151. «Krfb - Desktop Sharing». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  152. «KSystemLog - System Log Viewer». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  153. «KUser - User Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  154. «KWalletManager - Wallet Management Tool». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  155. «Printer Applet - System tray icon for managing print jobs». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  156. «Yakuake - Drop-down Terminal». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  157. «Utilities». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  158. «Ark - Archiving Tool». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  159. «Jovie - KDE Text To Speech Daemon». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  160. «KAlarm - Personal Alarm Scheduler». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  161. «Kate - Advanced Text Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  162. «KCalc - Scientific Calculator». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  163. «KCharSelect - Character Selector». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  164. «KFileReplace - Search & Replace Tool». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  165. «KFind - Find Files/Folders». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  166. «KFloppy - Floppy Formatter». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  167. «KGpg - Encryption Tool». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  168. «KJots - Note Taker». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  169. «Kleopatra - Certificate Manager and Unified Crypto GUI». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  170. «KMag - Screen Magnifier». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  171. «KMouseTool - Automatic Mouse Click». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  172. «KMouth - Speech Synthesizer Frontend». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  173. «KNotes - Popup Notes». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  174. «KPager - Desktop Pager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  175. «KRecipes - Cooking Book». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  176. «KRemoteControl - Remote Controls». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  177. «Krusader - File Manager». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  178. «KSig - Signature Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  179. «KTimer - Countdown Launcher». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  180. «KTimeTracker - Personal Time Tracker». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  181. «KWrite - Text Editor». kde.org. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  182. «Okteta - Hex Editor». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  183. «SuperKaramba - Desktop Widgets». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  184. «Sweeper - System Cleaner». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 
  185. «Zanshin - TODO Management Application». kde.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μεταφορά του λογισμικού του KDE σε άλλα λειτουργικά συστήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]