Κατάλογος κοινοτήτων της Γουαδελούπης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κοινοτική διαίρεση των νήσων της Γουαδελούπης.

Το λήμμα αυτό συγκεντρώνει τις κοινότητες της Γουαδελούπης.

Κατάλογος των κοινοτήτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος των 32 κοινοτήτων της Γουαδελούπης κατά αλφαβητική σειρά, με τον κωδικό τους INSEE και τον κύριο ταχυδρομικό κωδικό τους.

Ενημέρωση μετά τις δημοτικές εκλογές της 9ης και 16ης Μαρτίου 2008, με τους νέους δημάρχους που εξελέγησαν τον Μάρτιο του 2008 να είναι σημειωμένοι με αστερίσκο.

Κατάλογος των Κοινοτήτων
Κώδικας INSEE Ταχυδρομικός Κωδικός Κοινότητα Πληθυσμός 2007 Πληθυσμός 1999 Ανάπτυξη Έκταση Πυκνότητα Νήσος Δήμαρχος
97101 97139
97142
Λεζ Αμπίμ (CE) 59.404 63.054 Decrease -5,79 % 81,25 km² 731 Γκραντ-Τερ Ερίκ Ζαλτόν*
97102 97121 Ανς-Μπερτράν (CCNGT) 4.712 5.023 Decrease -6,19 % 60,47 km² 78 Γκραντ-Τερ Αλφρέντ Ντονά-Ερί
97103 97122 Μπαι-Μαώ 28.379 23.389 Αύξηση +21,3 % 46,02 km² 617 Μπας-Τερ Αρί Σαλύ
97104 97123 Μπαϊγίφ (CCSBT) 5 836 5 837 Decrease -0,02 % 24,37 km² 239 Μπας-Τερ Μαρί-Λυσίλ Μπρελώ
97105 97100 Μπας-Τερ [P] (CCSBT) 12.451 12.410 Αύξηση +0,33 % 5,78 km² 2 154 Μπας-Τερ Λυσέτ Μισώ-Σεβρί*
97106 97125 Μπουγιάντ 7.536 7.336 Αύξηση +2,73 % 43,46 km² 173 Μπας-Τερ Ζαν-Κλωντ Μαλό*
97107 97130 Καπεστέρ-Μπελ-Ω 19.520 19.568 Decrease -0,25 % 104,31 km² 187 Μπας-Τερ Ζοέλ Μπωζάντρ
97108 97140 Καπεστέρ-ντε-Μαρί-Γκαλάντ (CCMG) 3.455 3.559 Decrease -2,92 % 46,19 km² 75 Μαρί-Γκαλάντ Μαρλέν Μπουρζουά-Μιρακιλέ
97111 97126 Ντεζαί (CCNBT) 4.322 4.039 Αύξηση +7,01 % 32,15 km² 134 Μπας-Τερ Τζινί Μαρκ
97110 97127 Λα Ντεζιράντ 1.591 1.620 Decrease -1,79 % 23,12 km² 69 Λα Ντεζιράντ Ρενέ Νοέλ
97113 97190 Λε Γκοζιέ 27.193 25.360 Αύξηση +7,23 % 42,20 km² 644 Γκραντ-Τερ Ζαν-Πιέρ Ντυπόν
97109 97113 Γκουρμπέιρ (CCSBT) 8.088 7.642 Αύξηση +5,84 % 23,52 km² 344 Μπας-Τερ Λυκ Αντεμάρ
97114 97128 Γκουαγιάβ 7.661 5.060 Αύξηση +51,4 % 60,91 km² 126 Μπας-Τερ Φερντί Λουιζί*
97112 97112 Γκραν-Μπουρ (CCMG) 5.674 5.934 Decrease -4,38 % 55,54 km² 102 Μαρί-Γκαλάντ Μαρίζ Ετσόλ
97115 97129 Λαμεντέν (CCNBT) 15.785 13.434 Αύξηση +17,5 % 65,63 km² 241 Μπας-Τερ Χοσέ Τορίμπιο*
97116 97111 Μορν-α-λ'Ω 16.875 17.154 Decrease -1,63 % 63,56 km² 265 Γκραντ-Τερ Ζαν-Κλωντ Λομπιόν
97117 97160 Λε Μουλ 21.318 20.827 Αύξηση +2,36 % 82,84 km² 257 Γκραντ-Τερ Γκαμπριέλ Λουί-Καραμπέν
97118 97170 Πετί-Μπουρ (CCNBT) 21.283 20.528 Αύξηση +3,68 % 130,88 km² 163 Μπας-Τερ Γκι Λομπάρ*
97119 97131 Πετί-Κανάλ 8.243 7.752 Αύξηση +6,33 % 70,35 km² 117 Γκραντ-Τερ Φλοράν Μιτέλ
97120 97110 Πουάντ-α-Πιτρ (CE) [SP] 17.408 20.948 Decrease -16,9 % 2,66 km² 6 544 Γκραντ-Τερ Ζακ Μπανγκού*
97121 97116 Πουάντ-Νουάρ (CCNBT) 7.115 7.689 Decrease -7,47 % 59,71 km² 119 Μπας-Τερ Φελίξ Ντεπλάν
97122 97117 Πορ-Λουί (CCNGT) 5 466 5 580 Decrease -2,04 % 43,24 km² 126 Γκραντ-Τερ Ζαν Μπαρφλέρ
97124 97120 Σαιν-Κλωντ (CCSBT) 10 548 10 237 Αύξηση +3,04 % 34,27 km² 308 Μπας-Τερ Ελί Καλιφέρ
97125 97118 Σαιν-Φρανσουά 13 886 10 659 Αύξηση +30,3 % 59,82 km² 232 Γκραντ-Τερ Λοράν Μπερνιέ*
97126 97134 Σαιν-Λουί (CCMG) 2 810 2 995 Decrease -6,18 % 56,28 km² 50 Μαρί-Γκαλάντ Ζακ Κορνανό
97128 97180 Σαιντ-Αν 23 095 20 410 Αύξηση +13,2 % 80,29 km² 288 Γκραντ-Τερ Μπλαιζ Αλντό
97129 97115 Σαιντ-Ροζ (CCNBT) 19 738 17 574 Αύξηση +12,3 % 119,65 km² 165 Μπας-Τερ Ρισάρ Γιακού
97130 97136 Τερ-ντε-Μπα 1 000 1 269 Decrease -21,2 % 7,58 km² 132 Τερ-ντε-Μπα Φρεντ Μπωζούρ
97131 97137 Τερ-ντε-Ω 1 854 1 729 Αύξηση +7,23 % 5,22 km² 355 Τερ-ντε-Ω Λουί Μολινιέ
97132 97114 Τρουά-Ριβιέρ 8 884 8 738 Αύξηση +1,67 % 31,22 km² 285 Μπας-Τερ Ελέν Βανκέρ-Κριστόφ*
97133 97141 Βιέ-Φορ 1 770 1 601 Αύξηση +10,6 % 7,24 km² 244 Μπας-Τερ Νερέ Μπουρζουά
97134 97119 Βιέζ-Αμπιτάν 7 684 7 611 Αύξηση +0,96 % 58,70 km² 131 Μπας-Τερ Ζορζ Κλαιρί

Κοινοτικές κοινότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Γουαδελούπη έχει τις παρακάτω κοινοτικές κοινότητες :

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]