Κατάλογος επεισοδίων του Pretty Little Liars

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Pretty Little Liars είναι μια αμερικάνικη δραματική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στο ABC Family στις 9 Ιουνίου, 2010.[1] Δημιουργήθηκε από την I. Marlene King, η σειρά είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων Όμορφες Μικρές Ψεύτρες από την Sara Shepard. Μετά από μια αρχική σειρά 10 επεισοδίων, το ABC Family παράγγειλε ακόμη 12 επεισόδια για την πρώτη σαιζόν στις 28 Ιουνίου, 2010.[2] Το "καλοκαιρινό φινάλε" της πρώτης σαιζόν προβλήθηκε στις 10 Αυγούστου 2010, με τα υπόλοιπα 12 επεισόδια να ξεκινήσουν να προβάλλονται στις 3 Ιανουαρίου, 2011. [3]

Στις 11 Ιανουαρίου, 2011, το ABC Family ανανέωσε το Pretty Little Liars για μια δεύτερη σαιζόν 24 επεισοδίων.[4] Ξεκίνησε να προβάλλεται την Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2011.[5] Τον Ιούνη ανακοινώθηκε ότι ένα σπέσιαλ επεισόδιο με θέμα το Halloween θα προβληθεί ως μέρος της 13 Nights of Halloween γκάμας του ABC Family. Αυτό αύξησε τα επεισόδια από 24 σε 25. Στις 29 Νοεμβρίου, 2011, το ABC Family ανανέωσε τη σειρά για μια τρίτη σαιζόν, αποτελούμενη από 24 επεισόδια.[6] Στις 4 Οκτωβρίου, 2012, το ABC Family ανανέωσε τη σειρά για μια τέταρτη σαιζόν, αποτελούμενη από 24 επεισόδια.[7] Στις 26 Μαρτίου, 2013, το ABC Family ανανέωσε τη σειρά για μια πέμπτη σαιζόν.[8] Στις 7 Ιανουαρίου, 2014, η showrunner I. Marlene King έγραψε στο Twitter ότι η πέμπτη σαιζόν θα έχει 25 επεισόδια, συμπεριλαμβανομένου ενός holiday-themed επεισοδείου.[9] Στις 10 Ιουνίου, 2014, ανακοινώθηκε ότι η σειρά έχει ανανεωθεί για 2 επιπλέον σαιζόν. Η σαιζόν 6 θα προβληθεί μέσα-2015, και η σαιζόν 7 θα προβληθεί μέσα-2016. [10]

Μέχρι τις 10 Ιουνίου, 2014, 96 επεισόδια του Pretty Little Liars έχουν προβληθεί.

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν Επεισόδια Αρχική προβολή Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD
Πρεμιέρα σαιζόν Φινάλε σαιζόν Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 3
1 22 8 Ιουνίου 2010 (2010-06-08) 21 Μαρτίου 2011 (2011-03-21) 7 Ιουνίου 2011 (2011-06-07)[11] 24 Σεπτεμβρίου 2012 (2012-09-24)[12] 2 Νοεμβρίου 2011 (2011-11-02)[13]
2 25 14 Ιουνίου 2011 (2011-06-14) 19 Μαρτίου 2012 (2012-03-19) 5 Ιουνίου 2012 (2012-06-05)[14] 9 Νοεμβρίου 2013 (2013-11-09)[15] 3 Οκτωβρίου 2012 (2012-10-03)[16]
3 24 5 Ιουνίου 2012 (2012-06-05) 19 Μαρτίου 2013 (2013-03-19) 4 Ιουνίου 2013 (2013-06-04)[17] 21 Απριλίου 2014 (2014-04-21)[18] 19 Ιουνίου 2013 (2013-06-19)[19]
4 24 11 Ιουνίου 2013 (2013-06-11) 18 Μαρτίου 2014 (2014-03-18) 3 Ιουνίου 2014 (2014-06-03)[20] 29 Σεπτεμβρίου 2014 (2014-09-29)[21] 9 Ιουλίου 2014 (2014-07-09)[22]
5 25[9] 10 Ιουνίου 2014 (2014-06-10) TBA TBA TBA TBA

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 1 (2010–11)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 2 (2011–12)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 3 (2012–13)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 4 (2013–14)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 5 (2014–15)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Μέλλον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 10 Ιουνίου, 2014, το ABC Family ανανέωσε το Pretty Little Liars για μια έκτη και έβδομη σαιζόν, που θα προβληθούν μέσα-2015 και μέσα-2016 αντίστοιχα.[23]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Seidman, Robert (29 Μαρτίου 2010). «ABC Family Announces Summer Slate Including Pretty Little Liars, Huge, and Melissa & Joey». TVbytheNumbers.com. Ανακτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2010. 
  2. «ABC Family Orders 12 Additional Episodes Of Prilikeetty Little Liars». TVbytheNumbers.com. 28 Αυγούστου 2007. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2010. 
  3. «ABC Family Sets Premiere Dates For 'Pretty Little Liars,' 'Greek,' 'Secret Life,' & 'Make It Or Break It'». TVbytheNumbers.com. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2010. 
  4. «ABC Family's Hit Series "The Secret Life of the American Teenager" Renewed for a Fourth Season». Thefutoncritic.com. 10 Ιανουαρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2012. 
  5. Wright, Adam. «ABC Family Sets 2011 Summer Schedule, Including Season Two of Pretty Little Liars». Tvdonewright.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουλίου 2011. 
  6. Andreeva, Nellie. «ABC Family Renews 'Pretty Little Liars' For Third Season –». Deadline.com. Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2011. 
  7. Andreeva, Nellie (4 Οκτωβρίου 2012). «ABC Family's 'Pretty Little Liars' Renewed For Fourth Season». Deadline. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2012. 
  8. Bricker, Tierney (26 Μαρτίου 2013). «ABC Family's 'Pretty Little Liars' Renewed For Fifth Season and Spin Off». E! Online. Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2013. 
  9. 9,0 9,1 «25 including the holiday episode. I see snow in my future. "@queridojp: How many episode will there be in season 5? 10?». Twitter. 23 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2014. 
  10. Friedlander, Whitney (10 Ιουνίου 2014). «'Pretty Little Liars' Renewed for Two More Seasons». Variety. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2014. 
  11. Pretty Little Liars - Press Release for 'The Complete 2nd Season' DVDs of the ABC Family Show - tvshowsondvd.com
  12. «Pretty Little Liars - Season 1 [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014. 
  13. «Pretty Little Liars - The Complete 1st Season (5 Disc Set)». ezydvd.com.au. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Δεκεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2012. 
  14. «Pretty Little Liars: The Complete Second Season: Holly Marie Combs, Lucy Hale, Chad Lowe, Ashley Benson: Movies & TV». Amazon.com. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2012. 
  15. «Pretty Little Liars - Season 2 (Exclusive to Amazon.co.uk) [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014. 
  16. «Pretty Little Liars: Season 2». ezydvd.com.au. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2012. 
  17. Lambert, David (20 Φεβρουαρίου 2013). «Pretty Little Liars - Release Date, Cost, Package Art and Extras for 'The Complete 3rd Season'». TV Shows on DVD. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2013. 
  18. «Pretty Little Liars - Season 3 (Exclusive to Amazon.co.uk) [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014. 
  19. «Pretty Little Liars: The Complete Third Season». Ezy DVD. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 18 Απριλίου 2013. 
  20. «Pretty Little Liars - Season 4». Amazon.com. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2014. 
  21. «Pretty Little Liars - Season 4 (Exclusive to Amazon.co.uk) [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014. 
  22. {{sanity=http://www.sanity.com.au/Search?sanquery=Pretty%20little%20liars}}
  23. «Pretty Little Liars: Season Six and Seven Renewals on ABC Family». TV Series Finale. 10 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουνίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]