Κατάλογος επεισοδίων του Pretty Little Liars

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Pretty Little Liars είναι μια αμερικάνικη δραματική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στο ABC Family στις 9 Ιουνίου, 2010.[1] Δημιουργήθηκε από την I. Marlene King, η σειρά είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων Όμορφες Μικρές Ψεύτρες από την Sara Shepard. Μετά από μια αρχική σειρά 10 επεισοδίων, το ABC Family παράγγειλε ακόμη 12 επεισόδια για την πρώτη σαιζόν στις 28 Ιουνίου, 2010.[2] Το "καλοκαιρινό φινάλε" της πρώτης σαιζόν προβλήθηκε στις 10 Αυγούστου 2010, με τα υπόλοιπα 12 επεισόδια να ξεκινήσουν να προβάλλονται στις 3 Ιανουαρίου, 2011. [3]

Στις 11 Ιανουαρίου, 2011, το ABC Family ανανέωσε το Pretty Little Liars για μια δεύτερη σαιζόν 24 επεισοδίων.[4] Ξεκίνησε να προβάλλεται την Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2011.[5] Τον Ιούνη ανακοινώθηκε ότι ένα σπέσιαλ επεισόδιο με θέμα το Halloween θα προβληθεί ως μέρος της 13 Nights of Halloween γκάμας του ABC Family. Αυτό αύξησε τα επεισόδια από 24 σε 25. Στις 29 Νοεμβρίου, 2011, το ABC Family ανανέωσε τη σειρά για μια τρίτη σαιζόν, αποτελούμενη από 24 επεισόδια.[6] Στις 4 Οκτωβρίου, 2012, το ABC Family ανανέωσε τη σειρά για μια τέταρτη σαιζόν, αποτελούμενη από 24 επεισόδια.[7] Στις 26 Μαρτίου, 2013, το ABC Family ανανέωσε τη σειρά για μια πέμπτη σαιζόν.[8] Στις 7 Ιανουαρίου, 2014, η showrunner I. Marlene King έγραψε στο Twitter ότι η πέμπτη σαιζόν θα έχει 25 επεισόδια, συμπεριλαμβανομένου ενός holiday-themed επεισοδείου.[9] Στις 10 Ιουνίου, 2014, ανακοινώθηκε ότι η σειρά έχει ανανεωθεί για 2 επιπλέον σαιζόν. Η σαιζόν 6 θα προβληθεί μέσα-2015, και η σαιζόν 7 θα προβληθεί μέσα-2016. [10]

Μέχρι τις 10 Ιουνίου, 2014, 96 επεισόδια του Pretty Little Liars έχουν προβληθεί.

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν Επεισόδια Αρχική προβολή Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD
Πρεμιέρα σαιζόν Φινάλε σαιζόν Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 3
1 22 8 Ιουνίου 2010 (2010-06-08) 21 Μαρτίου 2011 (2011-03-21) 7 Ιουνίου 2011 (2011-06-07)[11] 24 Σεπτεμβρίου 2012 (2012-09-24)[12] 2 Νοεμβρίου 2011 (2011-11-02)[13]
2 25 14 Ιουνίου 2011 (2011-06-14) 19 Μαρτίου 2012 (2012-03-19) 5 Ιουνίου 2012 (2012-06-05)[14] 9 Νοεμβρίου 2013 (2013-11-09)[15] 3 Οκτωβρίου 2012 (2012-10-03)[16]
3 24 5 Ιουνίου 2012 (2012-06-05) 19 Μαρτίου 2013 (2013-03-19) 4 Ιουνίου 2013 (2013-06-04)[17] 21 Απριλίου 2014 (2014-04-21)[18] 19 Ιουνίου 2013 (2013-06-19)[19]
4 24 11 Ιουνίου 2013 (2013-06-11) 18 Μαρτίου 2014 (2014-03-18) 3 Ιουνίου 2014 (2014-06-03)[20] 29 Σεπτεμβρίου 2014 (2014-09-29)[21] 9 Ιουλίου 2014 (2014-07-09)[22]
5 25[9] 10 Ιουνίου 2014 (2014-06-10) TBA TBA TBA TBA

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 1 (2010–11)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 2 (2011–12)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 3 (2012–13)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 4 (2013–14)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαιζόν 5 (2014–15)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Μέλλον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 10 Ιουνίου, 2014, το ABC Family ανανέωσε το Pretty Little Liars για μια έκτη και έβδομη σαιζόν, που θα προβληθούν μέσα-2015 και μέσα-2016 αντίστοιχα.[23]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Seidman, Robert (March 29, 2010). «ABC Family Announces Summer Slate Including Pretty Little Liars, Huge, and Melissa & Joey». TVbytheNumbers.com. Ανακτήθηκε στις September 7, 2010. 
  2. «ABC Family Orders 12 Additional Episodes Of Prilikeetty Little Liars». TVbytheNumbers.com. 2007-08-28. Ανακτήθηκε στις 2010-06-28. 
  3. «ABC Family Sets Premiere Dates For 'Pretty Little Liars,' 'Greek,' 'Secret Life,' & 'Make It Or Break It'». TVbytheNumbers.com. Ανακτήθηκε στις 2010-10-12. 
  4. «ABC Family's Hit Series "The Secret Life of the American Teenager" Renewed for a Fourth Season». Thefutoncritic.com. 2011-01-10. Ανακτήθηκε στις 2012-04-29. 
  5. Wright, Adam. «ABC Family Sets 2011 Summer Schedule, Including Season Two of Pretty Little Liars». Tvdonewright.com. Ανακτήθηκε στις 2011-07-20. 
  6. Andreeva, Nellie. «ABC Family Renews 'Pretty Little Liars' For Third Season –». Deadline.com. Ανακτήθηκε στις 2011-12-07. 
  7. Andreeva, Nellie (October 4, 2012). «ABC Family's 'Pretty Little Liars' Renewed For Fourth Season». Deadline. Ανακτήθηκε στις October 4, 2012. 
  8. Bricker, Tierney (March 26, 2013). «ABC Family's 'Pretty Little Liars' Renewed For Fifth Season and Spin Off». E! Online. Ανακτήθηκε στις March 26, 2013. 
  9. 9,0 9,1 «25 including the holiday episode. I see snow in my future. "@queridojp: How many episode will there be in season 5? 10?». Twitter. January 23, 2014. Ανακτήθηκε στις January 7, 2014. 
  10. Friedlander, Whitney (June 10, 2014). «'Pretty Little Liars' Renewed for Two More Seasons». Variety. Ανακτήθηκε στις June 10, 2014. 
  11. Pretty Little Liars - Press Release for 'The Complete 2nd Season' DVDs of the ABC Family Show - tvshowsondvd.com
  12. «Pretty Little Liars - Season 1 [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις February 18, 2014. 
  13. «Pretty Little Liars - The Complete 1st Season (5 Disc Set)». ezydvd.com.au. Ανακτήθηκε στις February 27, 2012. 
  14. «Pretty Little Liars: The Complete Second Season: Holly Marie Combs, Lucy Hale, Chad Lowe, Ashley Benson: Movies & TV». Amazon.com. Ανακτήθηκε στις 2012-04-29. 
  15. «Pretty Little Liars - Season 2 (Exclusive to Amazon.co.uk) [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις February 18, 2014. 
  16. «Pretty Little Liars: Season 2». ezydvd.com.au. Ανακτήθηκε στις February 27, 2012. 
  17. Lambert, David (February 20, 2013). «Pretty Little Liars - Release Date, Cost, Package Art and Extras for 'The Complete 3rd Season'». TV Shows on DVD. Ανακτήθηκε στις February 23, 2013. 
  18. «Pretty Little Liars - Season 3 (Exclusive to Amazon.co.uk) [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις February 18, 2014. 
  19. «Pretty Little Liars: The Complete Third Season». Ezy DVD. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  20. «Pretty Little Liars - Season 4». Amazon.com. Ανακτήθηκε στις March 19, 2014. 
  21. «Pretty Little Liars - Season 4 (Exclusive to Amazon.co.uk) [DVD]». Amazon.co.uk. Ανακτήθηκε στις February 18, 2014. 
  22. {{sanity=http://www.sanity.com.au/Search?sanquery=Pretty%20little%20liars}}
  23. «Pretty Little Liars: Season Six and Seven Renewals on ABC Family». TV Series Finale. June 10, 2014. Ανακτήθηκε στις June 11, 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]