Κατάλογος αστεροειδών/501-600

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/501-600 > επόμενος...
Ονομασία Λατινική ονομασία Προσωρινή ονομασία Ημερομηνία ανακάλυψης Σημείο ανακάλυψης Ανακαλύψας(-ασα) JPL
501 Ουρίξιντουρ Urhixidur 1903 LB 18 Ιανουαρίου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
502 Ζιγκούνε Sigune 1903 LC 19 Ιανουαρίου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
503 Έβελυν Evelyn 1903 LF 19 Ιανουαρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
504 Κόρα Cora 1902 LK 30 Ιουνίου 1902 Αρεκίπα Σόλον Μπέιλυ data
505 Κάβα Cava 1902 LL 21 Αυγούστου 1902 Αρεκίπα Ρόαγιαλ Χάργουντ Φροστ data
506 Μάριον Marion 1903 LN 17 Φεβρουαρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
507 Λαοδίκη Laodica 1903 LO 19 Φεβρουαρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
508 Πρινστονία Princetonia 1903 LQ 20 Απριλίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
509 Ιολάνδη Iolanda 1903 LR 28 Απριλίου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
510 Μαμπέλλα Mabella 1903 LT 20 Μαΐου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
511 Νταβίντα Davida 1903 LU 30 Μαΐου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
512 Ταυρινία Taurinensis 1903 LV 23 Ιουνίου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
513 Κεντέσιμα Centesima 1903 LY 24 Αυγούστου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
514 Αρμίντα Armida 1903 MB 24 Αυγούστου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
515 Αθαλία Athalia 1903 ME 20 Σεπτεμβρίου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
516 Αμχερστία Amherstia 1903 MG 20 Σεπτεμβρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
517 Έντιθ Edith 1903 MH 22 Σεπτεμβρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
518 Χαλαουέ Halawe 1903 MO 20 Οκτωβρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
519 Συλβανία Sylvania 1903 MP 20 Οκτωβρίου 1903 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
520 Φραγκίσκα Franziska 1903 MV 27 Οκτωβρίου 1903 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ, P. Gotz data
521 Μπριξία Brixia 1904 NB 10 Ιανουαρίου 1904 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
522 Χέλγκα Helga 1904 NC 10 Ιανουαρίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
523 Άδα Ada 1904 ND 27 Ιανουαρίου 1904 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
524 Φιντέλιο Fidelio 1904 NN 14 Μαρτίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
525 Αδελαΐδα Adelaide 1908 EKa 21 Οκτωβρίου 1908 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
526 Ιένα Jena 1904 NQ 14 Μαρτίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
527 Ευρυάνθη Euryanthe 1904 NR 20 Μάρτιος 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
528 Ρέζια Rezia 1904 NS 20 Μαρτίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
529 Πρετζιόσα Preziosa 1904 NT 20 Μαρτίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
530 Τουραντότ Turandot 1904 NV 11 Απριλίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
531 Τσερλίνα Zerlina 1904 NW 12 Απριλίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
532 Ηράκλεια Herculina 1904 NY 20 Απριλίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
533 Σάρα Sara 1904 NZ 19 Απριλίου 1904 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
534 Νασόβια Nassovia 1904 OA 19 Απριλίου 1904 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
535 Μόνταγκιου Montague 1904 OC 7 Μαΐου 1904 Χαϊδελβέργη Ρέιμοντ Σμιθ Ντάγκαν data
536 Μεράπι Merapi 1904 OF 11 Μαΐου 1904 Ουάσιγκτον Τζωρτζ Χένρυ Πέτερς data
537 Πάουλυ Pauly 1904 OG 7 Ιουλίου 1904 Νίκαια Ωγκύστ Σαρλουά data
538 Φρειδερίκη Friederike 1904 OK 18 Ιουλίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
539 Παμίνα Pamina 1904 OL 2 Αυγούστου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
540 Ροζαμούνδη Rosamunde 1904 ON 3 Αυγούστου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
541 Δεββώρα Deborah 1904 OO 4 Αυγούστου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
542 Σουζάνα Susanna 1904 OQ 15 Αυγούστου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz, Άουγκουστ Κοπφ data
543 Σαρλόττε Charlotte 1904 OT 11 Σεπτεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
544 Γέττα Jetta 1904 OU 11 Σεπτεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
545 Μεσσαλίνα Messalina 1904 OY 3 Οκτωβρίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
546 Ηρωδιάς Herodias 1904 PA 10 Οκτωβρίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
547 Πραξηδίς Praxedis 1904 PB 14 Οκτωβρίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
548 Κρεσίντα Kressida 1904 PC 14 Οκτωβρίου 1904 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
549 Γιεσόντα Jessonda 1904 PK 15 Νοεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
550 Σέντα Senta 1904 PL 16 Νοεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
551 Ορτρούδη Ortrud 1904 PM 16 Νοεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
552 Ζιγκελίνδη Sigelinde 1904 PO 14 Δεκεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
553 Κούντρυ Kundry 1904 PP 27 Δεκεμβρίου 1904 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
554 Περάγα Peraga 1905 PS 8 Ιανουαρίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
555 Νόρμα Norma 1905 PT 14 Ιανουαρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
556 Φυλλίς Phyllis 1905 PW 8 Ιανουαρίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
557 Βιολέττα Violetta 1905 PY 26 Ιανουαρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
558 Κάρμεν Carmen 1905 QB 9 Φεβρουαρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
559 Νανόν Nanon 1905 QD 8 Μαρτίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
560 Δαλιδά Delila 1905 QF 13 Μαρτίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
561 Ινγκβέλντε Ingwelde 1905 QG 26 Μαρτίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
562 Σαλώμη Salome 1905 QH 3 Απριλίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
563 Σουλέικα Suleika 1905 QK 6 Απριλίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
564 Ντούντου Dudu 1905 QM 9 Μαΐου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
565 Μαρμπαχία Marbachia 1905 QN 9 Μαΐου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
566 Στερεοσκοπία Stereoskopia 1905 QO 28 Μαΐου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
567 Ελευθερία Eleutheria 1905 QP 28 Μαΐου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
568 Τσερουσκία Cheruskia 1905 QS 26 Ιουλίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
569 Μίσα Misa 1905 QT 27 Ιουλίου 1905 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
570 Κύθηρα Kythera 1905 QX 30 Ιουλίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
571 Δουλτσινέα Dulcinea 1905 QZ 4 Σεπτεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
572 Ρεβέκκα Rebekka 1905 RB 19 Σεπτεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
573 Ρέχα Recha 1905 RC 19 Σεπτεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
574 Ρέγκινχιλντ Reginhild 1905 RD 19 Σεπτεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
575 Ρενάτε Renate 1905 RE 19 Σεπτεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
576 Εμμανουέλα Emanuela 1905 RF 22 Σεπτεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη P. Gotz data
577 Ρέα Rhea 1905 RH 20 Οκτωβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
578 Χαππελία Happelia 1905 RZ 1η Νοεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
579 Σιδωνία Sidonia 1905 SD 3 Νοεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
580 Σελήνη Selene 1905 SE 17 Δεκεμβρίου 1905 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
581 Ταουντονία Tauntonia 1905 SH 24 Δεκεμβρίου 1905 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
582 Ολυμπία Olympia 1906 SO 23 Ιανουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
583 Κλοτίλδη Klotilde 1905 SP 31 Δεκεμβρίου 1905 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
584 Σεμίραμις Semiramis 1906 SY 15 Ιανουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
585 Μπιλκίς Bilkis 1906 TA 16 Φεβρουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
586 Θέκλα Thekla 1906 TC 21 Φεβρουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
587 Υψιπύλη Hypsipyle 1906 TF 22 Φεβρουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
588 Αχιλλεύς Achilles 1906 TG 22 Φεβρουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
589 Κροατία Croatia 1906 TM 3 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
590 Τόμυρις Tomyris 1906 TO 4 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
591 Ίρμγκαρντ Irmgard 1906 TP 14 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
592 Βηθσεβά Bathseba 1906 TS 18 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
593 Τιτανία Titania 1906 TT 20 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
594 Μιρέιγ Mireille 1906 TW 27 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
595 Πολυξένη Polyxena 1906 TZ 27 Μαρτίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
596 Σίλα Scheila 1906 UA 21 Φεβρουαρίου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
597 Βανδουσία Bandusia 1906 UB 16 Απριλίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
598 Οκταβία Octavia 1906 UC 13 Απριλίου 1906 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
599 Λουίζα Luisa 1906 UJ 25 Απριλίου 1906 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
600 Μούσα Musa 1906 UM 14 Ιουνίου 1906 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/501-600 > επόμενος...
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of minor planets/501–600 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).