Κατάλογος αεροδρομίων στην Πορτογαλία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος περιλαμβάνει τα αεροδρόμια που βρίσκονται στην Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων όσων τοποθετούνται στις Αζόρες και το νησί Μαδέρα), ταξινομημένα με βάση την τοποθεσία τους. .

Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις:

  • Ως τοποθεσία εννοείται ο δήμος στον οποίο εντάσσεται το αεροδρόμιο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εννοείται ως τοποθεσία η ενορία.
  • Το όνομα του αεροδρομίου αναγράφεται στα ελληνικά, ακολουθούμενο σε παρένθεση από το πορτογαλικό όνομα και έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του.
Πόλεις με αεροδρόμια στην ηπειρωτική Πορτογαλία
Τοποθεσία Περιφέρεια ICAO IATA Όνομα αεροδρομίου
Πορτογαλία: Δημόσια αεροδρόμια
Μπέχα Αλεντέζου LPBJ BYJ Αεροδρόμιο της Μπέχα
Μπράγκα Βόρεια LPBR BGZ Αεροδρόμιο της Μπράγκα (Aeródromo Municipal de Braga) [1]
Μπραγκάνζα Βόρεια LPBG BGC Αεροδρόμιο της Μπραγκάνζα (Aeródromo Municipal de Bragança) [2]
Κασκάις Λισαβόνας LPCS CAT Αεροδρόμιο του Κασκάις (Aeródromo Municipal de Cascais) [3]
Τσάβες Βόρεια LPCH CHV Αεροδρόμιο του Τσάβες (Aeródromo Municipal de Chaves) [4]
Κοΐμπρα Κεντρική LPCO CBP Αεροδρόμιο της Κοΐμπρα (Aeródromo Municipal Bissaya Barreto:) [5]
Εσπίνιο Βόρεια LPIN Αεροδρόμιο του Εσπίνιο (Aeródromo de Espinho) [6]
Έβορα Αλεντέζου LPEV Αεροδρόμιο της Έβορα (Aeródromo de Évora) [7]
Φάρο Αλγκάρβε LPFR FAO Αεροδρόμιο του Φάρο (Aeroporto Internacional de Faro) [8]
Μάγια (Municipal da Maia) Βόρεια LPVL Αεροδρόμιο της Μάγια (Aeródromo Municipal da Maia) [9] PDF[νεκρός σύνδεσμος]
Μιραντέλα Βόρεια LPMI Αεροδρόμιο της Μιραντέλα (Aeródromo Municipal de Mirandela) [10]
Μονφορτίνιο Κεντρική LPMF Αεροδρόμιο του Μονφορτίνιο (Aeródromo Municipal de Monfortinho) [11]
Μονταργκίλ Αλεντέζου LPMO Αεροδρόμιο του Μοραργκίλ (Aeródromo de Morargil) [12]
Λισαβόνα Λισαβόνας LPPT LIS Αεροδρόμιο της Λισαβόνας (Aeroporto Internacional Humberto Delgado) [13]
Πορτιμάο Αλγκάρβε LPPM PRM Αεροδρόμιο του Πορτιμάο (Aeródromo Municipal de Portimão)[14]
Πόρτο Βόρεια LPPR OPO Αεροδρόμιο του Πόρτο (Aeroporto Internacional Francisco Sá Carneiro) [15]
Κάστρο Μαρίμ Αλγκάρβε LPPV Αεροδρόμιο της Πράγια Βέρντε (Aeródromo da Praia Verde) [16]
Σάντα Κρουζ Κεντρική LPSC Αεροδρόμιο της Σάντα Κρουζ (Aeródromo Municipal de Santa Cruz [Torres Vedras]) [17]
Βίλα Ρεάλ Βόρεια LPVR VRL Αεροδρόμιο της Βίλα Ρεάλ (Aeródromo Municipal de Vila Real) [18]
Βισέου Κεντρική LPVZ VSE Αεροδρόμιο του Βισέου (Aeródromo Municipal Gonçalves Lobato) [19]
Πορτογαλία: Στρατιωτικά αεροδρόμια
Αλβέρκα, Βίλα Φράνκα ντε Ξίρα Λισαβόνας LPAR Αεροπορική Βάση της Αλβέρκα (Base Aérea de Alverca or Complexo Militar de Alverca) [20]
Μπέχα Αλεντέζου LPBJ Αεροπορική Βάση της Μπέχα (Base Aérea de Beja) [21]
Λισαβόνα Λισαβόνας Αεροπορική Βάση του Φίγκο Μαδούρο (Base Aérea de Figo Maduro)
Μόντε Ρεάλ, Λεϊρία Κεντρική LPMR Αεροπορική Βάση του Μόντε Ρεάλ (Base Aérea de Monte Real) [22]
Μοντίχο Λισαβόνας LPMT PAF Αεροπορική Βάση του Μοντίχο (Base Aérea do Montijo) [23]
Ότα, Αλενκέρ Κεντρική LPOT Αεροπορική Βάση της Ότα (Base Aérea da Ota) [24]
Οβάρ Κεντρική LPOV Αεροπορική Βάση της Οβάρ (Base Aérea Ovar or Aeródromo Militar de Ovar) [25]
Σάντα Μαργκαρίντα, Κονστάντσια Κεντρική LP77 Αεροπορική Βάση της Σάντα Μαργκαρίντα (Campo Militar de Santa Margarida) [26]
Σίντρα Λισαβόνας LPST Αεροπορική Βάση της Σίντρα (Base Aérea de Sintra)[27]
Τάνκος, Βίλα Νόβα ντα Μπαρκίνχα Κεντρική LPTN Αεροπορική Βάση του Τάνκος (Base Aérea Tancos) [28]
Αζόρες: Δημόσια αεροδρόμια
Κόρβο Αζόρες LPCR CVU Αεροδρόμιο του Κόρβο (Aérodromo do Corvo)
Φαϊάλ (Χόρτα) Αζόρες LPHR HOR Αεροδρόμιο της Χόρτα (Aeroporto da Horta)
Φλόρες Αζόρες LPFL FLW Αεροδρόμιο της Φλόρες (Aeroporto das Flores)
Γκρατσιόζα Αζόρες LPGR GRW Αεροδρόμιο της Γκρατσιόζα (Aérodromo da Graciosa)
Πίκο Αζόρες LPPI PIX Αεροδρόμιο του Πίκο (Aeroporto do Pico)
Σάντα Μαρία Αζόρες LPAZ SMA Αεροδρόμιο της Σάντα Μαρία (Aeroporto de Santa Maria)
Σάο Ζόρζε Αζόρες LPSJ SJZ Αεροδρόμιο του Σάο Ζόρζε (Aérodromo de São Jorge)
Σάο Μιγκέλ (Πόντα Ντελγκάδα) Αζόρες LPPD PDL Αεροδρόμιο Ιωάννης Παύλος Β΄ (Aeroporto João Paulo II)
Αζόρες: Στρατιωτικά αεροδρόμια
Τερσέιρα Αζόρες LPLA TER Αεροπορική Βάση των Λάζες (Base Aérea das Lajes)
Μαδέρα: Δημόσια αεροδρόμια
Μαδέρα (Φουντσάλ) Μαδέρα LPMA FNC Αεροδρόμιο της Μαδέρα «Κριστιάνο Ρονάλντο» (Aeroporto da Madeira) [29]
Πόρτο Σάντο Μαδέρα LPPS PXO Αεροδρόμιο του Πόρτο Σάντο (Aeroporto do Porto Santo)[30] [31]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]