Κατάλογος έργων του Ωγκύστ Ρενουάρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος αυτός (που δεν είναι εξαντλητικός) περιλαμβάνει έργα του Ωγκύστ Ρενουάρ.

Πίνακας Τίτλος Έτος Τέχνική Διαστάσεις Τόπος
Pierre-Auguste Renoir - Portrait de la mère de Renoir.jpg Η μητέρα του καλλιτέχνη[1] 1860 Λάδι σε καμβά 45 × 38 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Retour d'une partie de bateau.jpg Επιστροφή από θαλασσινή διασκέδαση[2] 1862 Λάδι σε καμβά 50,8 × 61 cm ιδιωτική συλλογή
Romaine Lacaux.jpg Romaine Lacaux[3] 1864 Λάδι σε καμβά 81,3 × 65 cm Κλήβελαντ, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - William Sisley.jpg William Sisley[4] 1864 Λάδι σε καμβά 81 × 65 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - La Clairière.jpg Το ξέφωτο[5] 1865 Λάδι σε καμβά 57,2 × 82,6 cm Ντητρόιτ, Institute of Arts
Pierre-Auguste Renoir - Mademoiselle Sicot.jpg Mademoiselle Sicot[6] 1865 Λάδι σε καμβά 116 × 89,5 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Paysage avec deux personnages.JPG Τοπίο με δύο πρόσωπα[7] 1865-1866 Λάδι σε καμβά 33 × 24,1 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Bouquet printanier.jpg Ανοιξιάτικο μπουκέτο[8] 1866 Λάδι σε καμβά 104,7 × 80,3 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Renoir mother anthonys tavern 1866.JPG Η ταβέρνα της Μαμάς Αντονύ[9] 1866 Λάδι σε καμβά 195 × 130 cm Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Pierre-Auguste Renoir - Dans le Parc de Saint-Cloud.jpg Στο πάρκο του Σαιν-Κλου[10] 1866 Λάδι σε καμβά 50 × 61 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Le Peintre Jules Le Cœur.jpg Ο ζωγράφος Jules Le Cœur στο δάσος του Φονταινεμπλώ[11] 1866 Λάδι σε καμβά 106 × 80 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir - Fleurs dans un vase (National Gallery of Art).jpg Λουλούδια σε βάζο[12] περ. 1866 Λάδι σε καμβά 81,3 × 65,1 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir 020.jpg Άρτεμις κυνηγός[13] 1867 Λάδι σε καμβά 199,5 × 129,5 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Frédéric Bazille.jpg Ο Φρεντερίκ Μπαζίλ ζωγραφίζει[14] 1867 Λάδι σε καμβά 106 × 74 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Renoir Lise With Umbrella.jpg Η Λίζα με ομπρέλλα[15] 1867 Λάδι σε καμβά 184 × 115 cm Έσσεν, Museum Folkwang
Renoir The Pont des Arts, Paris, 1867-68 Norton Simon Museum Los Angeles.JPG Η Pont des Arts[16] 1867-1868 Λάδι σε καμβά 60,9 × 100,3 cm Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
Renoir clown.jpg Κλόουν του τσίρκου[17] 1868 Λάδι σε καμβά 85 × 59 cm Otterlo (Ολλανδία), Kröller-Müller Museum
Pierre-Auguste Renoir - En été (La Bohémienne).jpg Καλοκαίρι (Η Τσιγγάνα)[18] 1868 Λάδι σε καμβά 85 × 59 cm Βερολίνο, Άλτε Νατσιονάλγκαλερί
Pierre-Auguste Renoir 108.jpg Οι αρραβωνιασμένοι - Το ζεύγος Σισλέ[19] 1868 Λάδι σε καμβά 105 × 75 cm Κολωνία, Wallraf-Richartz Museum
Pierre-Auguste Renoir - Garçon au chat.jpg Αγόρι με γάτα[20] 1868 Λάδι σε καμβά 123 × 66 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Patineurs.jpg Οι παγοδρόμοι[21] 1868 Λάδι σε καμβά 72× 90 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Chalands sur la Seine.jpg Φορτηγίδες στον Σηκουάνα[22] 1869 Λάδι σε καμβά 47 × 64 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Bathing in the Siene IMG 6906.JPG La Grenouillère[23] 1869 Λάδι σε καμβά 59 × 80 cm Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Pierre-Auguste Renoir 059.jpg La Grenouillère[24] 1869 Λάδι σε καμβά 66 × 81 cm Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Pierre-Auguste Renoir - La Grenouillère.jpg La Grenouillère[25] 1869 Λάδι σε καμβά 65,1 × 92,1 cm Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Pierre-Auguste Renoir - Léonard Renoir, The Artist's Father.jpg Léonard Renoir, ο πατέρας του καλλιτέχνη[26] 1869 Λάδι σε καμβά 62,2 × 47 cm Σαιντ Λούις, Art Museum
Pierre-Auguste Renoir - Fleurs dans un pot en faïence.jpg Λουλούδια σε βάζο από φαγιάντσα[27] ca 1869 Λάδι σε χαρτόνι, επικολλημένο σε καμβά 64,8 × 54,3 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir 086.jpg Νύμφη σε ρυάκι[28] 1869-1870 Λάδι σε καμβά 66,7 × 122,9 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Renoir - Banhista com Cão Grifon.jpg Η λουομένη με το σκυλάκι[29] 1870 Λάδι σε καμβά 184 × 115 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir - Madame Clémentine Valensi Stora.jpg Madame Clémentine Valensi Stora (Η Αλγερινή)[30] 1870 Λάδι σε καμβά 84,5 × 59,7 cm Σαν Φρανσίσκο, Fine Arts Museums
Pierre-Auguste Renoir - Odalisque.jpg Οδαλίσκη (Γυναίκα του Αλγεριού)[31] 1870 Λάδι σε καμβά 69,2 × 122,6 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre Auguste Renoir - La Promenade.jpg Ο περίπατος[32] 1870 Λάδι σε καμβά 81,3 × 65 cm Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Pierre-Auguste Renoir - Tête de chien.jpg Κεφάλι σκύλου[33] 1870 Λάδι σε καμβά 21,9 × 20 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir 014.jpg Γυναίκα με βέλο[34] περ. 1870 Λάδι σε καμβά 61 × 51 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Une route à Louveciennes.jpg Δρόμος στην Louveciennes[35] περ. 1870 Λάδι σε καμβά 38,1 × 46,4 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Rapha Maître.jpg Rapha Maître (Madame Edmond Maître)[36] 1870-1871 Λάδι σε καμβά 37,4 × 32,3 cm Northampton (Μασαχουσέτη), Smith College Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Bateau-lavoir sur la Seine.jpg Το Bateau-Lavoir στον Σηκουάνα, κοντά στο Παρίσι[37] 1871 Λάδι σε καμβά 46,4 × 55,9 cm επαρχία της Φουκουσίμα (Ιαπωνία), Morohashi Museum of Modern Art
Pierre-Auguste Renoir - La Femme à la perruche.jpg Η γυναίκα με τον παπαγάλο[38] 1871 Λάδι σε καμβά 92,1 × 65,1 cm Νέα Υόρκη, Μουσείο Γκούγκενχαϊμ
Pierre-Auguste Renoir - Madame Édouard Bernier.jpg Madame Édouard Bernier[39] 1871 Λάδι σε καμβά 78,1 × 62, cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Nature morte au bouquet.jpg Νεκρή φύση με μπουκέττο[40] 1871 Λάδι σε καμβά 74 × 59 cm Χιούστον, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Rapha Maitre 2.jpg Rapha Maître[41] 1871 Λάδι σε καμβά 130 × 83 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Seine à Chatou.jpg Ο Σηκουάνας στο Chatou[42] 1871 Λάδι σε καμβά 45,7 × 55,9 cm Τορόντο, Art Gallery of Ontario
Pierre-Auguste Renoir - Camille Monet.jpg Camille Monet[43] 1872 Λάδι σε καμβά 61 × 50 cm Παρίσι, Musée Marmottan Monet
Pierre-August Renoir Camille Monet reading.jpg Η Camille Monet διαβάζοντας[44] 1872 Λάδι σε καμβά 61,2 × 50,3 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Claude Monet (Le Liseur).jpg Claude Monet (Ο αναγνώστης)[45] 1872 Λάδι σε τσιμέντο 65 × 50 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre August Renoir, Claude Monet Reading.jpg Ο Claude Monet διαβάζοντας[46] 1872 Λάδι σε καμβά 61 × 50 cm Παρίσι, Musée Marmottan Monet
Renoir Parisiennes in Algerian Costume or Harem.jpg Εσωτερικό χαρεμιού στην Μονμάρτρη (Παριζιάνες ντυμένες σαν Αλγερινές)[47] 1872 Λάδι σε καμβά 156 × 128,8 cm Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Madame Claude Monet by Pierre-Auguste Renoir.jpg Η Madame Monet ξαπλωμένη σε σοφά[48] 1872 Λάδι σε καμβά 53 × 71,7 cm Λισαβόνα, Museu Calouste-Gulbenkian
Pierre-Auguste Renoir 090.jpg Η Pont-Neuf[49] 1872 Λάδι σε καμβά 75,3 × 93,7 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Roses dans un vase.jpg Τριαντάφυλλα σε βάζο[50] 1872 Λάδι σε καμβά 66 × 41 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Femme demi-nue couchée.jpg Ημίγυμνη γυναίκα ξαπλωμένη : το ρόδο[51] περ. 1872 Λάδι σε καμβά 29,5 × 25 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - L'Ombrelle renversée.jpg Η αναποδογυρισμένη ομπρέλλα[52] περ. 1872 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Canotiers à Argenteuil.jpg Κωπηλάτες στο Argenteuil[53] 1873 Λάδι σε καμβά 50 × 61 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Claude Monet painting in his Garden at Argenteuil.jpg Ο Claude Monet ζωγραφίζοντας στον κήπο του στο Argenteuil[54] 1873 Λάδι σε καμβά 50 × 62 cm Χάρτφορντ (Κονέκτικατ), Wadsworth Atheneum
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Femme lisant.jpg Νέα γυναίκα που διαβάζει[55] 1873 Λάδι σε καμβά 35,5 × 27,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Mare aux canards.jpg Πάπιες στο νερό[56] 1873 Λάδι σε καμβά 50,2 × 61 cm Ντάλλας, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - La Mare aux canards, 1873.jpg Πάπιες στο νερό[57] 1873 Λάδι σε καμβά 50,8 × 62,2 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Les Moissonneurs.jpg Οι θεριστές[58] 1873 Λάδι σε καμβά 60 × 74 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 130.jpg Ο Σηκουάνας στο Αρζαντέιγ[59] 1873 Λάδι σε καμβά 46,5 × 65 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Vue de Bougival.jpg Άποψη του Μπουζιβάλ[60] 1873 Λάδι σε καμβά 49,5 × 57,1 cm Μιλγουόκι, Art Museum
Pierre-Auguste Renoir - Dans la loge.jpg Στο θεωρείο[61] περ. 1873 Λάδι σε καμβά 27 × 22 cm Παρίσι, Collection Durand-Ruel
Pierre-Auguste Renoir - Deux femmes dans l'herbe.jpg Δυο γυναίκες στην χλόη[62] περ. 1873 Λάδι σε καμβά 59,7 × 73 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Madame Monet and her Son.jpg Η Camille Monet και ο γιος της Jean στον κήπο του Αρζαντέιγ[63] 1874 Λάδι σε καμβά 50,4 × 68 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Charles Le Cœur.jpg Ο αρχιτέκτονας Charles Le Cœur[64] 1874 Λάδι σε καμβά 42 × 29 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir 011.jpg Η χορεύτρια[65] 1874 Λάδι σε καμβά 142,5 × 94,5 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Jardin à Fontenay.jpg Κήπος στο Fontenay[66] 1874 Λάδι σε καμβά 51 × 62 cm Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Pierre-Auguste Renoir, La loge (The Theater Box).jpg Το θεωρείο[67] 1874 Λάδι σε καμβά 80 × 63,5 cm Λονδίνο, Courtauld Institute of Art
Pierre-Auguste Renoir 089.jpg Η Παριζιάνα[68] 1874 Λάδι σε καμβά 163,2 × 108,3 cm Κάρντιφ, National Museum
Pierre-Auguste Renoir - Le Pêcheur à la ligne.jpg Ψαρεύοντας[69] 1874 Λάδι σε καμβά 54 × 64 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Régates à Argenteuil.jpg Ιστιοδρομίες στο Argenteuil[70] 1874 Λάδι σε καμβά 32,4 × 45,7 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - La Seine à Argenteuil.jpg Ο Σηκουάνας στο Argenteuil[71] 1874 Λάδι σε καμβά 50 × 65 cm Portland, Art Museum
Pierre-Auguste Renoir - Femme à l'ombrelle et enfant.jpg Γυναίκα με ομπρέλλα και παιδί[72] 1874-1876 Λάδι σε καμβά 47 × 562 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - La Lecture du rôle.jpg Διαβάζοντας τον ρόλο[73] 1874-1876 Huile sur bois 9 × 7 cm Ρενς, Musée des beaux-arts
Auguste Renoir La Liseuse.jpg La Liseuse (Η αναγνώστρια)[74] 1874-1876 Λάδι σε καμβά 46,5 × 38,5 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Paris, le quai Malaquais.jpg Παρίσι, η προκυμαία Malaquais[75] περ. 1874 Λάδι σε καμβά 38 × 46 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Alphonsine Fournaise - Dama Sorrindo.jpg Alphonsine Fournaise (Η Κυρία με το χαμόγελο)[76] 1875 Λάδι σε καμβά 42 × 33 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir - Au coin de cheminée.jpg Στη γωνιά του τζακιού[77] 1875 Λάδι σε καμβά 61,5 × 50,6 cm Στουτγκάρδη, Staatsgalerie
Pierre-Auguste Renoir - Autoportrait, 1875.jpg Αυτοπροσωπογραφία[78] 1875 Λάδι σε καμβά 39,1 × 31,7 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - La Cueillette des fleurs.jpg Κόβοντας λουλούδια[79] 1875 Λάδι σε καμβά 54,3 × 65,2 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Femme à l'ombrelle.jpg Γυναίκα με ομπρέλλα σε κήπο[80] 1875 Λάδι σε καμβά 54,5 × 65 cm Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Pierre-Auguste Renoir - Les Grands Boulevards.jpg Les Grands Boulevards (Οι μεγάλες λεωφόροι)[81] 1875 Λάδι σε καμβά 52,1 × 63,5 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir -Jeune Fille sur un banc.jpg Κοπέλλα σε παγκάκι[82] 1875 Λάδι σε καμβά 64 × 52 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Madame Victor Chocquet.jpg Madame Victor Chocquet[83] 1875 Λάδι σε καμβά 75 × 60 cm Στουτγκάρδη, Staatsgalerie
Auguste Renoir Monsieur Fournaise.jpg Monsieur Fournaise[84] 1875 Λάδι σε καμβά 55,9 × 47 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Place de la Trinté 1.jpg Place de la Trinité[85] 1875 Λάδι σε καμβά 54,5 × 65 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Place de la Trinté.jpg Place de la Trinité[86] 1875 Λάδι σε καμβά 50 × 62 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Place Saint-Georges.jpg La Place Saint-Georges[87] 1875 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Le Square de la Trinité.jpg Le Square de la Trinité[88] 1875 Λάδι σε καμβά 54 × 65,4 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Yole.jpg Η βάρκα[89] 1875 Λάδι σε καμβά 71 × 92 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir 068 (Les amoureux).jpg Οι εραστές[90] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 175 × 130 cm Πράγα, Národní galerie
Pierre-Auguste Renoir - Femme au chat.jpg Γυναίκα με γάτα[91] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 56 × 46,4 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Paysage de neige (1875).jpg Χιονισμένο τοπίο[92] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 51 × 66 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Le Pont de Chatou.jpg Η γέφυρα του Chatou[93] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 51 × 65,2 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
A Waitress at Duval's Restaurant.jpg Μια σερβιτόρα του ρεστωράν Duval[94] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 100,3 × 71,4 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir 045.jpg Στον κήπο - Κάτω από την κληματαριά του Moulin de la Galette]][95] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 81 × 65 cm Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Pierre-Auguste Renoir 115.jpg Victor Chocquet[96] περ. 1875 Λάδι σε καμβά 53 × 43,5 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Pierre-Auguste Renoir 031.jpg Γυναίκα στο πιάνο[97] 1875-1876 Λάδι σε καμβά 93,2 × 74,2 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir 135.jpg Η νεαρή μητέρα (Ο περίπατος)[98] 1875-1876 Λάδι σε καμβά 170,2 × 108,3 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Pierre-Auguste Renoir - Torse, effet de soleil.jpg Γυμνή στον ήλιο[99] 1875-1876 Λάδι σε καμβά 81 × 65 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Madame Henriot en travesti.jpg Η Madame Henriot μεταμφιεσμένη (Ο Ακόλουθος)[100] 1875-1877 Λάδι σε καμβά 161,3 × 104,8 cm Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Portrait d'un jeune homme et d'une jeune fille.jpg Ζεύγος νεαρών[101] 1875-1880 Λάδι σε καμβά 32 × 46 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir 111.jpg Alfred Sisley[102] 1876 Λάδι σε καμβά 66,4 × 54,8 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Autoportrait (1876).jpg Αυτοπροσωπογραφία[103] 1876 Λάδι σε καμβά 70,8 × 54,6 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Pierre-Auguste Renoir, Le Moulin de la Galette.jpg Bal du Moulin de la Galette (Ο χορός στο Μουλέν ντε λα Γκαλέτ)[104] 1876 Λάδι σε καμβά 131 × 175 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir 006.jpg Η κούνια[105] 1876 Λάδι σε καμβά 92 × 73 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Young Woman Braiding Her Hair.jpg Η κόμη[106] 1876 Λάδι σε καμβά 55,5 × 46 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Nude (Nude woman sitting on a couch, Anna).jpg Γυμνή γυναίκα (Κορμός της Άννας)[107] 1876 Λάδι σε καμβά 92 × 73 cm Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Woman in Black by Pierre-Auguste Renoir.jpg Γυναίκα στα μαύρα (Άννα)[108] 1876 Λάδι σε καμβά 63 × 53 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Renoir - A Girl with a Watering Can.jpg Κοριτσάκι με ποτιστήρι[109] 1876 Λάδι σε καμβά 100 × 73 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Jardin de la rue Cortot.jpg Ο κήπος της οδού Cortot στην Μονμάρτρη[110] 1876 Λάδι σε καμβά 152 × 97 cm Πίτσμπουργκ, Carnegie Museum of Art
Pierre Auguste Renoir Jeanne Durand Ruel.jpg Jeanne Durand-Ruel[111] 1876 Λάδι σε καμβά 113 × 74 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir Portrait of a Young Woman 1876 Neue Pinakothek Munich München.JPG Νέα γυναίκα στα μαύρα[112] 1876 Λάδι σε καμβά 60,5 × 40,4 cm Μόναχο, Neue Pinakothek
Pierre-Auguste Renoir - Madame Alphonse Daudet.jpg Madame Alphonse Daudet[113] 1876 Λάδι σε καμβά 46 × 38 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Mademoiselle Georgette Charpentier.jpg Η Mademoiselle Georgette Charpentier καθισμένη[114] 1876 Λάδι σε καμβά 97,8 × 70,8 cm Τόκιο, Μουσείο Τέχνης Μπρίτζστον
Pierre-Auguste Renoir - Nini in the Garden.jpg Η Nini στον κήπο[115] 1876 Λάδι σε καμβά 61,9 × 50,8 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Victor Chocquet.jpg Victor Choquet[116] 1876 Λάδι σε καμβά 46 × 36 cm Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Pierre-Auguste Renoir - Le Premier Pas.jpg Το πρώτο βήμα[117] 1876 Λάδι σε καμβά 111 × 80,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Seine à Champrosay.jpg Ο Σηκουάνας στο Champrosay[118] 1876 Λάδι σε καμβά 55 × 66 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Renoir Ingenue.jpg L'Ingénue (Η αφελής)[119] περ. 1876 Λάδι σε καμβά 55 × 46 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Portrait of Madame Henriot .jpg Madame Henriette Henriot[120] περ. 1876 Λάδι σε καμβά 65,8 × 49,5 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Chemin montant dans les hautes herbes - Pierre Auguste Renoir.jpg Δρόμος που ανηφορίζει ανάμεσα από ψηλά χόρτα[121] 1876-1877 Λάδι σε καμβά 60 × 74 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Femme assise (La Pensée).jpg Νέα γυναίκα καθισμένη (Η έγνοια)[122] 1876-1877 Λάδι σε καμβά 66 × 55,5 cm Μπέρμιγχαμ, Barber Institute of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Madame Charpentier - 01.jpg Madame Georges Charpentier[123] 1876-1877 Λάδι σε καμβά 46,5 × 38 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - La Première Sortie.jpg Η πρώτη έξοδος[124] 1876-1877 Λάδι σε καμβά 65 × 49,5 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - En canot.jpg Στη βάρκα[125] 1877 Λάδι σε καμβά 73 × 92,4 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Femme relevant sa jupe.jpg Γυναίκα που ανασηκώνει την φούστα της[126] 1877 Λάδι σε καμβά 69 × 23 cm ιδιωτική συλλογή
Portrait of Georges Riviere.jpg Georges Rivière[127] 1877 Λάδι σε τσιμέντο 36,8 × 29,3 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Jeanne Samary.jpg Jeanne Samary[128] 1877 Λάδι σε καμβά 46 × 44 cm Παρίσι, Bibliothèque-musée de la Comédie-Française
Actress Jeane Samary IMG 6910.JPG Μπούστο της Jeanne Samary (Η ονειροπόληση)[129] 1877 Λάδι σε καμβά 56 × 47 cm Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Renoir - Condessa de Pourtalès.jpg Η κόμισσα de Pourtalès[130] 1877 Λάδι σε καμβά 95 × 72 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre Auguste Renoir La-sortie du Conservatoire.jpg Η έξοδος από το Conservatoire[131] 1877 Λάδι σε καμβά 187,3 × 117,5 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Au café.jpg Στο καφέ[132] περ. 1877 Λάδι σε καμβά 39,3 × 34,3 cm Otterlo (Ολλανδία), Kröller-Müller Museum
Renoir young people.jpg Νεαροί στο δρόμο[133] περ. 1877 παστέλ σε χαρτί 63,5 × 49 cm Κοπεγχάγη, Ordrupgaard
Pierre-Auguste Renoir - Chez la modiste.jpg Στη μοδίστρα[134] 1878 Λάδι σε καμβά 32,9 × 24,8 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Pierre-Auguste Renoir - Confidences.jpg Εκμυστηρεύσεις[135] 1878 Λάδι σε καμβά 61,5 × 50,5 cm Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Pierre-Auguste Renoir 094.jpg Η Madame Georges Charpentier και τα παιδιά της[136] 1878 Λάδι σε καμβά 153,7 × 190,2 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Jeanna Samary-Renoir.png Η ηθοποιός Jeanne Samary[137] 1878 Λάδι σε καμβά 174 × 105 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Pierre-Auguste Renoir - Portrait dit de Margot.jpg Πορτραίτο λεγόμενο "της Margot"[138] 1878 Λάδι σε καμβά 46,5 × 38 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir 056.jpg Μικρό γυμνό μπλε[139] 1878-1879 Λάδι σε καμβά 46,3 × 38,1 cm Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), Albright-Knox Art Gallery
Pierre-Auguste Renoir 047.jpg Ακροβάτισσες στο τσίρκο Fernando (Francisca και Angelina Wartenberg)[140] 1879 Λάδι σε καμβά 131,5 × 99,5 cm Σικάγο, Art Institute
Renoir - Portrait of Alphonsine Fournaise.JPG Alphonsine Fournaise[141] 1879 Λάδι σε καμβά 73,5 × 93 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Bouquet de roses.jpg Μπουκέττο από τριαντάφυλλα[142] 1879 Λάδι σε καμβά 83,1 × 65,7 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Chatou hires.jpg Κωπηλάτες στο Chatou[143] 1879 Λάδι σε καμβά 81,2 × 100,2 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Campo de trigo.jpg Σταροχώραφο[144] 1879 Λάδι σε καμβά 50,5 × 61 cm Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Pierre-Auguste Renoir 015.jpg Το τέλος του προγεύματος[145] 1879 Λάδι σε καμβά 100,5 × 81,3 cm Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Femme cousant.jpg Νέα γυναίκα ράβει[146] 1879 Λάδι σε καμβά 61,5 × 50,3 cm Σικάγο, Art Institute
Renoir - Retrato de Marthe Berard.jpg Marthe Bérard (Το κορίτσι με την μπλε ζώνη)[147] 1879 Λάδι σε καμβά 131 × 77 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre Auguste Renoir Les pecheuses de moules a Berneval.jpg Μαζεύοντας μύδια στο Berneval[148] 1879 Λάδι σε καμβά 175,3 × 130,2 cm Fondation Barnes à Paris
Pierre-Auguste Renoir - Petite Bohémienne.jpg Μικρή Τσιγγάνα[149] 1879 Λάδι σε καμβά 73 × 54 cm ιδιωτική συλλογή
Renoir Portrait de jeune fille brune Musee d'Orsay.JPG Μελαχρινή κοπέλλα, καθισμένη με σταυρωμένα χέρια[150] 1879 Παστέλ σε χαρτί 61 × 48 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Autoportrait, 1879.jpg Αυτοπροσωπογραφία[151] 1879 Λάδι σε καμβά 19 × 14 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - The Dreamer.jpg Η ονειροπόλα[152] 1879 Λάδι σε καμβά 51,1 × 61,9 cm Σαιντ Λούις, Art Museum
Pierre-Auguste Renoir - Roseraie à Wargemont.jpg Ροδώνας στο Wargemont[142] 1879 Λάδι σε καμβά 63,5 × 80 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Thérèse Berard.jpg Thérèse Berard[153] 1879 Λάδι σε καμβά 56 × 47 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir, Seascape.JPG Το κύμα[154] 1879 Λάδι σε καμβά 64,8 × 99,2 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Les Vendangeurs.jpg Οι τρυγητές[155] 1879 Λάδι σε καμβά 54,2 × 65,4 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Le Déjeuner au bord de la rivière.jpg Πρόγευμα δίπλα στο ποτάμι (Les Canotiers - Οι κωπηλάτες)[156] περ. 1879 Λάδι σε καμβά 55,1 × 65,9 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir's 'Paysage Bords de Seine', The Potomack Company auction gallery in Alexandria, VA.jpg Τοπίο του Σηκουάνα[157] περ. 1879 Λάδι σε καμβά 14 × 23 cm Βαλτιμόρη, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - By the Water.jpg Δίπλα στη λίμνη[158] 1879-1880 Λάδι σε καμβά 47,5 × 56,3 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Les Bords de la Seine à Argenteuil.jpg Οι όχθες του Σηκουάνα στο Argenteuil[159] 1880 Λάδι σε καμβά 55 × 65,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Femme au chapeau de paille.jpg Γυναίκα με ψάθινο καπέλλο (Alphonsine Fournaise)[160] 1880 Λάδι σε καμβά 50,2 × 61 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Fillette au faucon.jpg Κορίτσι με γεράκι (Η Mademoiselle Fleury ντυμένη Αλγερινή[161] 1880 Λάδι σε καμβά 126,5 × 78,2 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-August Renoir Sleeping Girl with a Cat.jpg Κοιμισμένη κοπέλλα με γάτα[162] 1880 Λάδι σε καμβά 120 × 94 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Madame Renoir au chien.jpg Η κυρία Ρενουάρ με σκυλί[163] 1880 Λάδι σε καμβά 32 × 41 cm Παρίσι, Collection Durand-Ruel
Pierre-Auguste Renoir - La Moisson.jpg Θερισμός στο Berneval[164] 1880 Λάδι σε καμβά 50,8 × 61 cm ιδιωτική συλλογή
Mlle Irene Cahen d'Anvers.jpg Mademoiselle Irène Cahen d'Anvers[165] 1880 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Ζυρίχη, Stiftung Sammlung E. G. Bührle
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse au rocher.jpg Λουομένη στα βράχια[166] περ. 1880 Λάδι σε καμβά 92 × 73 cm Παρίσι, Musée Marmottan Monet
Pierre-Auguste Renoir - Bouquet dans une loge.jpg Μπουκέττο σε θεωρείο[167] περ. 1880 Λάδι σε καμβά 40 × 51 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Renoir In the Woods.jpg Στο δάσος[168] περ. 1880 Λάδι σε καμβά 55,8 × 46,3 cm Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Pierre-Auguste Renoir 153.jpg Γυμνή γυναίκα[169] περ. 1880 Λάδι σε καμβά 80,5 × 65 cm Παρίσι, Musée Rodin
Pierre-Auguste Renoir 001.jpg Γυναικείο γυμνό[170] περ. 1880 Λάδι σε καμβά 32 × 40 cm Οξφόρδη, Ασμόλειο Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - La Place Clichy.jpg Η πλατεία Clichy[171] περ. 1880 Λάδι σε καμβά 65 × 44 cm Κέιμπριτζ, Fitzwilliam Museum
Pierre-Auguste Renoir - Le Déjeuner des canotiers.jpg Le Déjeuner des canotiers (Το πρόγευμα των κωπηλατών)[172] 1880-1881 Λάδι σε καμβά 130,2 × 175,6 cm Ουάσινγκτον, The Phillips Collection
Jeunes Filles en noir by Pierre-Auguste Renoir 159.jpg Κορίτσια στα μαύρα[173] 1880-1882 Λάδι σε καμβά 81,3 × 65,2 cm Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Pierre-Auguste Renoir - Albert Cahen d'Anvers.jpg Albert Cahen d'Anvers[174] 1881 Λάδι σε καμβά 79,8 × 63,7 cm Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse blonde.jpg Ξανθιά λουομένη[175] 1881 Λάδι σε καμβά 81,8 × 65,7 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
WLA metmuseum Bouquet of Chrysanthemums by Auguste Renoir.jpg Μπουκέτο χρυσανθέμων[176] 1881 Λάδι σε καμβά 66 × 55,6 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Champ de bananiers.jpg Μπανανοχώραφο[177] 1881 Λάδι σε καμβά 51,5 × 63,5 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Renoir - The Two Sisters, On the Terrace.jpg Οι δύο αδελφές (Στην ταράτσα)[178] 1881 Λάδι σε καμβά 100,5 × 81 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Femme à l'éventail.jpg Γυναίκα με βεντάλια[179] 1881 Λάδι σε καμβά 65 × 50 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Pierre-Auguste Renoir - Fleurs et chats.jpg Λουλούδια και γάτες[180] 1881 Λάδι σε καμβά 92,7 × 73,7 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 141.jpg Φρούτα του Νότου[181] 1881 Λάδι σε καμβά 50,7 × 65,3 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Jeanne Henriot.jpg Jeanne Henriot (Κοπέλλα με μπλε καπέλλο)[182] 1881 Λάδι σε καμβά 40 × 35 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Fille algérienne.jpg Νεαρή Αλγερινή[183] 1881 Λάδι σε καμβά 50,8 × 40,6 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Mère et enfant.jpg Μάνα και παιδί[184] 1881 Λάδι σε καμβά 121 × 85,4 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - La Mosquée.jpg Το τζαμί (Αραβική γιορτή)[185] 1881 Λάδι σε καμβά 73,5 × 92 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Oignons.jpg Κρεμμύδια [186] 1881 Λάδι σε καμβά 39,1 × 60,6 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre Auguste Renoir, Vue de Venise (Le Palais des Doges), 1881.jpg Το Παλάτι των δόγηδων[187] 1881 Λάδι σε καμβά 54,5 × 65 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Paysage algérien.jpg Τοπίο της Αλγερίας : Το Φαράγγι της Άγριας Γυναίκας[188] 1881 Λάδι σε καμβά 65,5 × 81 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir 080.jpg Βενετία, πλατεία Αγίου Μάρκου[189] 1881 Λάδι σε καμβά 65,4 × 81,3 cm Μινεάπολη, Institute of Arts
Pierre-Auguste Renoir - Le Pont du chemin de fer à Argenteuil Chatou.jpg Γέφυρα τραίνου στο Σατού (Οι ανθισμένες καστανιές)[190] 1881 Λάδι σε καμβά 54 × 65,5 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Portrait d'Alfred Berard.jpg Ο Alfred Berard με τον σκύλο του[191] 1881 Λάδι σε καμβά 65,2 × 51,1 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Renoir Mlles Cahen d Anvers.jpg Ροζ και μπλε (Alice και Élisabeth Cahen d'Anvers)[192] 1881 Λάδι σε καμβά 119 × 74 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir - La Seine à Chatou (1881).jpg Ο Σηκουάνας στο Σατού [193] 1881 Λάδι σε καμβά 73,3 × 92,4 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir 065.jpg Οι κωπηλάτες (Η Aline Charigot κι ο Ρενουάρ)[194] περ. 1881 Λάδι σε καμβά 45,1 × 58,4 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Fille avec un éventail.jpg Κοπέλλα με βεντάλια[195] περ. 1881 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Chrysanthemums.jpg Χρυσάνθεμα[196] 1881-1882 Λάδι σε καμβά 54,7 × 65,9 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Pêches.jpg Ροδάκινα[197] 1881-1882 Λάδι σε καμβά 38 × 47 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir 122.jpg Οι ομπρέλλες[198] 1881-1886 Λάδι σε καμβά 180,3 × 114,9 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir 107.jpg Charles και Georges Durand-Ruel[199] 1882 Λάδι σε καμβά 65 × 81 cm Παρίσι, Collection Durand-Ruel
Pierre-Auguste Renoir - Le Jardin d'essai à Alger.jpg Ο βοτανικός κήπος στο Αλγέρι[200] 1882 Λάδι σε καμβά Inconnues ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Marie-Thérèse Durand-Ruel.jpg Η Marie-Thérèse Durand-Ruel ράβει[201] 1882 Λάδι σε καμβά 64,8 × 53,8 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Mosquée à Alger.jpg Τζαμί στο Αλγέρι[202] 1882 Λάδι σε καμβά 48,9 × 59 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Le Pont d'Argenteuil en automne.jpg Η γέφυρα του Argenteuil το φθινόπωρο[203] 1882 Λάδι σε καμβά 54,3 × 65,8 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Richard Wagner.jpg Richard Wagner[204] 1882 Λάδι σε καμβά 53 × 46 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Rochers à l'Estaque.jpg Βράχια στο Estaque[205] 1882 Λάδι σε καμβά 66,4 × 81 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse assise.jpg Καθιστή λουομένη[206] 1882-1885 Λάδι σε καμβά 54,5 × 42 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Suzanne Valadon - Dance at Bougival - 02.jpg Bal à Bougival (Χορός στο Μπουζιβάλ) [207] 1882-1883 Λάδι σε καμβά 181,9 × 98,1 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Brouillard à Guernsey.jpg Καταχνιά στο Guernsey[208] 1883 Λάδι σε καμβά 53,3 × 65,1 cm Σινσινάτι, Art Museum
Pierre-Auguste Renoir - Danse à la campagne.jpg Χορός στην εξοχή[209] 1883 Λάδι σε καμβά 180 × 90 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir 019.jpg Χορός στην πόλη[210] 1883 Λάδι σε καμβά 180 × 90 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Femme algérienne.jpg Μια Αλγερινή[211] 1883 Λάδι σε καμβά 40 × 32 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Femme assise au bord de la mer.jpg Γυναίκα καθισμένη στην παραλία[212] 1883 Λάδι σε καμβά 92,1 × 72,4 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Femme Nue dans un Paysage, by Pierre-Auguste Renoir, from C2RMF cropped.jpg Γυμνή γυναίκα σε τοπίο[213] 1883 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre Auguste Renoir Jeune garcon sur la plage d Yport.jpg Αγόρι στην παραλία της Yport[214] 1883 Λάδι σε καμβά 130,2 × 80 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir, 1883 - Reclining nude.jpg Ξαπλωμένο γυμνό[215] 1883 Λάδι σε καμβά 65,1 × 81,3 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir 005.jpg Παραλία του Guernsey[216] 1883 Λάδι σε καμβά 32 × 41,35 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 046.jpg Στους κήπους του Λουξεμβούργου[217] περ. 1883 Λάδι σε καμβά 64 × 53 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 028.jpg Ο κόλπος του Moulin Huet, Guernsey[218] περ. 1883 Λάδι σε καμβά 29,2 × 54 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Bouquet de Chrysanthèmes.jpg Μπουκέτο χρυσανθέμων[219] 1883-1885 Λάδι σε καμβά 81,5 × 65,5 cm Ρουέν, Musée des beaux-arts
Auguste Renoir - L'après-midi des enfants à Wargemont - Google Art Project.jpg Το απομεσήμερο των παιδιών στο Wargemont[220] 1884 Λάδι σε καμβά 127 × 173 cm Βερολίνο, Άλτε Νατσιονάλγκαλερί
Pierre-Auguste Renoir - Suzanne Valadon - La Natte.jpg Η πλεξούδα (Suzanne Valadon)[221] 1884-1886 Λάδι σε καμβά 56 × 47 cm Baden (Ελβετία), Museum Langmatt
Pierre-Auguste Renoir 021.jpg Οι Μεγάλες Λουόμενες[222] 1884-1887 Λάδι σε καμβά 117,8 × 170,8 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - La Coiffure (Baigneuse arrangeant ses cheveux).jpg Το χτένισμα (Λουόμενη που περιποιείται τα μαλλιά της)[223] 1885 Λάδι σε καμβά 92 × 73 cm Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Child Auguste Renoir IMG 7263.JPG Το παιδί με το μαστίγιο[224] 1885 Λάδι σε καμβά 107 × 75 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Girl with a Hoop.JPG Το κοριτσάκι με το τσέρκι[225] 1885 Λάδι σε καμβά 125,7 × 76,6 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir, Portrait of Madame Renoir (c. 1885).jpg Aline Charigot (Madame Renoir)[226] περ. 1885 Λάδι σε καμβά 65,4 × 54 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Glaïeuls.jpg Γλαδιόλες[227] περ. 1885 Λάδι σε καμβά 75 × 54,5 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Suzanne Valadon - profile.jpg Suzanne Valadon[228] περ. 1885 Λάδι σε καμβά 41,3 × 31,8 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse se coiffant.jpg Λουομένη[229] 1885-1890 Λάδι σε καμβά 39,4 × 29,2 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Fille lisant.jpg Κορίτσι που διαβάζει[230] 1886 Λάδι σε καμβά 55,5 × 46,5 cm Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Pierre-Auguste Renoir - Après le bain (Petite Baigneuse).jpg Μετά το μπάνιο (Μικρή Λουομένη)[231] 1887 Λάδι σε καμβά 60 × 54 cm Όσλο, Nasjonalgalleriet
Pierre-Auguste Renoir - Julie Manet.jpg Julie Manet[232] 1887 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Maternité (L'Enfant au biscuit).jpg Μητρότητα (Το παιδί με το μπισκότο)[233] 1887 Λάδι σε καμβά 56 × 46,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Woman Arranging her Hair.jpg Γυναίκα που χτενίζεται[234] 1887 Λάδι σε καμβά 65,3 × 54 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Pierre-Auguste Renoir - Lavandière à l'enfant.jpg Πλύστρα με το παιδί της[235] περ. 1887 Λάδι σε καμβά 81,3 × 65,4 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Tête de femme.jpg Κεφάλι γυναίκας[236] περ. 1887 Λάδι σε καμβά 42 × 32 cm ιδιωτική συλλογή
The Daughters of Catulle Mendès by Auguste Renoir.jpg Οι κόρες του Catulle Mendès[237] 1888 Λάδι σε καμβά 161,9 × 129,9 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Femme se baignant.jpg Κοπέλλα που λούζεται[238] 1888 Λάδι σε καμβά 85 × 66 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Nu dans l'eau.jpg Γυμνό στο νερό[239] 1888 Λάδι σε καμβά 84 × 65 cm ιδιωτική συλλογή
Renoir - Menina com as Espigas - Flores.jpg Κοριτσάκι με δεμάτι[240] 1888 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir 052.jpg Κόβοντας λουλούδια (Στο λιβάδι)[241] 1888-1892 Λάδι σε καμβά 81,3 × 65,4 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Femme à la lettre.jpg Γυναίκα με γράμμα[242] περ. 1888 ou περ. 1895 Λάδι σε καμβά 65 × 54 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Montagne Sainte-Victoire.jpg Το όρος Sainte-Victoire[243] 1889 Λάδι σε καμβά 53 × 64,1 cm New Haven, Yale University Art Gallery
As duas irmãs - Renoir.jpg Κορίτσια που διαβάζουν (Οι δύο αδελφές)[244] περ. 1889 Λάδι σε καμβά 64 × 54 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Marchande d'oranges.jpg Η πωλήτρια πορτοκαλιών[245] περ. 1889 Λάδι σε καμβά 128,8 × 41,8 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - La Marchande de poissons.jpg Η ψαροπώλισσα[246] περ. 1889 Λάδι σε καμβά 130,7 × 41,8 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Madame Renoir et son fils Pierre.jpg Η Madame Renoir και ο γιος της Pierre[247] 1890 Λάδι σε καμβά 19 × 16 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Femme assise.jpg Καθισμένη γυναίκα[248] περ. 1890 Λάδι σε καμβά 91 × 72 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Fille au chapeau rose et noir.jpg Κοπέλλα με καπέλλο ροζ και μαύρο[249] περ. 1890 Λάδι σε καμβά 40,6 × 32,4 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Nu barbotant.jpg Γυμνό στο νερό[62] περ. 1890 Λάδι σε καμβά 41,3 × 33,7 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Deux fillettes.jpg Δυο κοπελλίτσες[250] περ. 1890 Λάδι σε καμβά 46,5 × 55 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Tête d'une jeune fille.jpg Κεφάλι νέας[251] περ. 1890 Λάδι σε καμβά 42,6 × 33,3 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Jeunes Filles lisant.jpg Κοπέλλες που διαβάζουν[252] 1890-1891 Λάδι σε καμβά 56,5 × 48,2 cm Λος Άντζελες, County Museum of Art
Renoir Woman with a Hat.jpg Γυναίκα με καπέλλο[253] 1891 Λάδι σε καμβά 56 × 46,5 cm Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Pierre-Auguste Renoir - La Laveuse.jpg Η πλύστρα[254] περ. 1891 Λάδι σε καμβά 46 × 56 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 050.jpg Καθιστή λουομένη[255] 1892 Λάδι σε καμβά 81,3 × 49,5 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse assise au rocher.jpg Λουομένη καθισμένη στα βράχια[256] 1892 Λάδι σε καμβά 80 × 64 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir IMG 2122.JPG Κορίτσια στο πιάνο[257] 1892 Λάδι σε καμβά 116 × 81 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir, 1892 - Two Young Girls at the Piano.jpg Κορίτσια στο πιάνο[258] 1892 Λάδι σε καμβά 116 × 90 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Stéphane Mallarmé.jpg Στεφάν Μαλλαρμέ [259] 1892 Λάδι σε καμβά 50 × 40 cm Βερσαλλίες, Ανάκτορο των Βερσαλλιών, Musée national du château
Pierre-Auguste Renoir - Jeunes Filles regardant un album.jpg Κορίτσια που κοιτάζουν ένα άλμπουμ[260] περ. 1892 Λάδι σε καμβά 81,3 × 64,3 cm Ρίτσμοντ (Virginia), Virginia Museum of Fine Arts
Bather Arranging her Hair.jpg Λουομένη που χτενίζεται[261] 1893 Λάδι σε καμβά 92,5 × 74 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Paysage à Beaulieu.jpg Τοπίο στην Beaulieu[262] περ. 1893 Huile sur toile 65,1 × 81 cm Σαν Φρανσίσκο, Fine Arts Museums
Pierre-Auguste Renoir - Jeunes Filles dans un jardin.jpg Κορίτσια σ΄ένα κήπο της Μονμάρτρης [263] 1893-1895 Huile sur toile 37 × 50 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre Auguste Renoir - Portrait Berthe Morisot and daughter Julie.jpg Η Berthe Morisot και η κόρη της Julie Manet[264] 1894 Huile sur toile 81 × 65 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Jeunes Filles au bord de la mer.jpg Κορίτσια στην ακρογιαλιά[265] 1894 Huile sur toile 55 × 46 cm ιδιωτική συλλογή
Young Girl Combing Her Hair (1894).jpg Κορίτσι που χτενίζεται 1894
Pierre-Auguste Renoir - L'Enfant et sa bonne.jpg Το παιδί και η νταντά του[266] 1895 Huile sur toile 79 × 63,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 120.jpg Τα παιδιά του Martial Caillebotte[267] 1895 Huile sur toile 65 × 82 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse aux cheveux longs (2).jpg Η λουομένη με τα μακριά μαλλιά[268] περ. 1895 Huile sur toile 82 × 65 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Christine Lerolle brodant.jpg Η Christine Lerolle κεντά[269] περ. 1895 Huile sur toile 82,6 × 65,8 cm Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Gabrielle et Jean, by Pierre-Auguste Renoir, from C2RMF cropped.jpg Η Gabrielle κι ο Jean[270] περ. 1895 Huile sur toile 65 × 54 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir 041.jpg Η Gabrielle, ο Jean κι ένα κορίτσι[271] περ. 1895 Huile sur toile 65 × 80 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Le Printemps (La Source).jpg Η Άνοιξη (Η Πηγή)[43] περ. 1895 Huile sur toile 65,5 × 55,5 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse assise dans un paysage.jpg Λουομένη καθιστή σε τοπίο, η λεγόμενη Ευρυδίκη[272] 1895-1900 Huile sur toile 116 × 89 cm Παρίσι, Μουσείο Πικάσο
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse debout.jpg Λουομένη όρθια[273] 1896 Huile sur toile 81 × 60 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre Auguste Renoir La famille d artiste.jpg Η οικογένεια του καλλιτέχνη[274] 1896 Huile sur toile 173 × 140 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre Auguste Renoir Graziella.JPG Graziella[275] 1896 Huile sur toile 65,4 × 54 cm Ντητρόιτ, Institute of Arts
Pierre-Auguste Renoir - Femme à la collerette rouge.jpg Γυναίκα με κόκκινο κολλάρο[276] περ. 1896 Huile sur toile 41,3 × 33,3 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Portrait de Jeanne Baudot.jpg Jeanne Baudot[277] 1896 Huile sur toile 25 × 40,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Christine Lerolle.jpg Christine Lerolle[278] 1897 Huile sur toile 57,5 × 53,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuses dans la forêt.jpg Λουόμενες στο δάσος[279] περ. 1897 Huile sur toile 73,7 × 99,7 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Cariatides.jpg Καρυάτιδες[280] περ. 1897 Huile sur toile 130 × 41 cm Cagnes-sur-Mer, Musée Renoir
Pierre-Auguste Renoir - Joueuse de guitare.jpg Η Κιθαρίστρια[281] περ. 1897 Huile sur toile 81 × 65 cm Λυών, Musée des beaux-arts
Pierre-Auguste Renoir - Trois Baigneuses au crabe.jpg Λουόμενες που μαλώνουν[282] περ. 1897 Huile sur toile 54,6 × 65,7 cm Κλήβελαντ, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Yvonne et Christine Lerolle au piano.jpg Η Yvonne και η Christine Lerolle στο πιάνο[283] περ. 1897 Huile sur toile 73 × 92 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Espagnole jouant de la guitare.jpg Νεαρή Ισπανίδα παίζει κιθάρα[284] 1898 Huile sur toile 55,6 × 65,2 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - La Jeune Mère.jpg Η νέα μητέρα[285] 1898 Huile sur toile 56 × 47 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Fleurs dans un vase (Musée de l'Orangerie).jpg Λουλούδια σε βάζο[286] περ. 1898 Huile sur toile 55 × 46 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir 048.jpg Ο Jean Renoir ράβει[287] περ. 1899 Huile sur toile 55,4 × 46,5 cm Σικάγο, Art Institute
Pierre-Auguste Renoir - Pommes et poires.jpg Μήλα κι αχλάδια[288] 1ο τέταρτο του 20ου αι. Huile sur toile 32 × 41 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Dormeuse.jpg Κοιμωμένη[289] 1900 Huile sur toile 67 × 55 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Springtime in Essoyes.jpg Άνοιξη στο Essoyes[290] περ. 1900 Huile sur toile 50,1 × 62,2 cm Ινδιανάπολις, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - La Toilette.jpg Η τουαλέττα[291] περ. 1900 Huile sur toile 145,7 × 97,8 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Jean Renoir dessinant.jpg Ο Jean Renoir ζωγραφίζει [292] 1901 Huile sur toile 45,1 × 54,6 cm Ρίτσμοντ (Virginia), Virginia Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Pierrot blanc.jpg Λευκός πιερόττος[293] 1901-1902 Huile sur toile 79,1 × 61,9 cm Ντητρόιτ, Institute of Arts
Pierre-Auguste Renoir - Nu couché (La Boulangère).jpg Ξαπλωμένο γυμνό (La Boulangère - Η Φουρνάρισσα)[294] 1902 Huile sur toile 54 × 64,7 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Source. Nu allongé.jpg Η πηγή. Ξαπλωμένο γυμνό[295] 1902 Huile sur toile 67,3 × 154 cm Βασιλεία, Galerie Beyeler
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse.jpg Λουομένη[296] 1903 Huile sur toile 92,7 × 73,4 cm Βιέννη, Österreichische Galerie Belvedere
Pierre-Auguste Renoir - Femme nue couchée.jpg Γυμνή γυναίκα ξαπλωμένη[297] 1903 Huile sur toile 65 × 156 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Les Grandes Baigneuses.jpg Les Grandes Baigneuses (Οι Μεγάλες λουόμενες)[298] 1903 Huile sur toile 112 × 166 cm Νίκαια, Musée Masséna
Renoir - Retrato de Coco.jpg Coco (Claude Renoir)[299] 1903-1904 Huile sur toile 29 × 24 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir 088.jpg Ωδή στα άνθη κατά τον Ανακρέοντα[300] 1903-1909 Huile sur toile 46 × 36 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Misia renoir 1903.jpg Misia Sert[301] 1904 Huile sur toile 92,1 × 73 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Portrait de Marthe Denis.jpg Marthe Denis[302] 1904 Huile sur toile 54 × 45 cm επαρχία της Φουκουσίμα (Ιαπωνία), Morohashi Museum of Modern Art
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse (1905).jpg Λουομένη[303] 1905 Huile sur toile 97,1 × 73 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Terrasses à Cagnes.jpg Εξώστης στην Cagnes[304] 1905 Huile sur toile 46 × 55,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Bouquet de tulipes.jpg Μπουκέττο από τουλίπες[305] περ. 1905 Huile sur toile 44 × 37 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Coco jouant.jpg Ο Claude Renoir παίζει[306] περ. 1905 Huile sur toile 46 × 55 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Coco (Claude).jpg Coco (Claude)[307] περ. 1905 Huile sur toile 21,6 × 24,1 cm Norman (Οκλαχόμα), Fred Jones Jr. Museum of Art
Auguste Renoir (musée de lOrangerie, Paris) (8264090415).jpg Φράουλες[308] περ. 1905 Huile sur toile 28 × 46 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Renoir - Quatro Cabeças.jpg Τέσσερις σπουδές του Jean[309] 1905-1906 Huile sur toile 32 × 27 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Renoir Reclining Woman Bather.jpg Λουομένη που ξαπλώνει[310] 1906 Huile sur toile 54,8 × 65 cm Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Pierre-Auguste Renoir - Gabrielle lisant.jpg Η Gabrielle διαβάζει[311] 1906 Huile sur toile 56 × 47 cm Καρλσρούη, Staatliche Kunsthalle
Pierre-Auguste Renoir - La Leçon.jpg Το μάθημα[312] 1906 Huile sur toile 65 × 85 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Frivolité.jpg Κέντημα[313] περ. 1906 Huile sur toile 56,5 × 46,7 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre Auguste Renoir La promenade.jpg Ο περίπατος[314] περ. 1906 Huile sur toile 165 × 129 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Maison de la Poste, Cagnes.jpg Ταχυδρομείο στην Cagnes[315] 1906-1907 Huile sur toile 13 × 22,5 cm Ουάσινγκτον, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Femme nue couchée (Gabrielle).jpg Ξαπλωμένο γυμνό[316] 1907 Huile sur toile 67 × 160 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Grand nu.jpg Μεγάλο γυμνό (Γυμνό στα μαξιλάρια)[317] 1907 Huile sur toile 70 × 155 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir 032.jpg Η τουαλέττα : γυναίκα που χτενίζεται[318] 1907-1908 Huile sur toile 55 × 46,5 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Ambroise Vollard.jpg Ambroise Vollard[319] 1908 Huile sur toile 81,6 × 65,2 cm Λονδίνο, Courtauld Institute of Art
Pierre-Auguste Renoir - Gabrielle reprisant.jpg Η Gabrielle καρικώνει[320] 1908 Huile sur toile 64 × 54 cm ιδιωτική συλλογή
Renoir - Retrato de Claude Renoir.jpg Claude Renoir[321] 1908 Huile sur toile 56 × 47 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir - Les Vignes à Cagnes.jpg Τα αμπέλια στην Cagnes[322] 1908 Huile sur toile 46,4 × 55,2 cm Νέα Υόρκη, Brooklyn Museum
Pierre-Auguste Renoir 042.jpg Η Gabrielle με ανοιχτή μπλούζα[323] περ. 1908 Huile sur toile 65,5 × 53,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Ravaudeuse à la fenêtre.jpg Μαντάροντας στο παράθυρο[324] περ. 1908 Huile sur toile 65 × 55 cm Νέα Ορλεάνη, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - La Ferme des Collettes.jpg Η φάρμα Collettes[325] 1908-1914 Huile sur toile 54,6 × 65,4 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - La Baigneuse brune.jpg Η μελαχρινή λουομένη (Η Gabrielle σκουπίζεται)[326] 1909 Huile sur toile 92 × 73 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Le Clown (Claude Renoir).jpg Ο Claude Renoir με ρούχα κλόουν[327] 1909 Huile sur toile 120 × 77 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir 147.jpg Χορεύτρια με καστανιέττες[328] 1909 Huile sur toile 155 × 64,8 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir 148.jpg Χορεύτρια με ντέφι[329] 1909 Huile sur toile 155 × 64,8 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Pierre-Auguste Renoir - Jeune Fille en rouge.jpg Κοπέλλα στα κόκκινα[330] περ. 1909 Huile sur toile 38,7 × 28,9 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre Auguste Renoir - Nu couché.jpg Ξαπλωμένο γυμνό, οπίσθια όψη (Ανάπαυση μετά το λουτρό)[331] περ. 1909 Huile sur toile 41 × 52 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Autoportrait 5.JPG Αυτοπροσωπογραφία με άσπρο καπέλλο[332] 1910 Huile sur toile 42 × 33 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Coco (Claude Renoir).jpg Coco (Claude Renoir)[333] 1910 Huile sur toile 55 × 46,4 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Pierre-Auguste Renoir - Gabrielle aux Bijoux.jpg Η Gabrielle με κοσμήματα[334] 1910 Huile sur toile 81 × 65 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Geneviève Bernheim de Villers.jpg Geneviève Bernheim de Villers[335] 1910 Huile sur toile 55 × 44 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Jean en tant que Chasseur.jpg Jean Renoir με κυνηγετική στολή[336] 1910 Huile sur toile 172,7 × 88,9 cm Λος Άντζελες, County Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Madame Josse Bernheim-Jeune.jpg Η Madame Josse Bernheim-Jeune και ο γιος της Henry[337] 1910 Huile sur toile 92,5 × 73,3 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Monsieur et Madame Bernheim de Villers.jpg Monsieur et Madame Bernheim de Villers[22] 1910 Huile sur toile 81 × 65,4 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Renoir - Natureza-Morta com Limões e Xícara (1910).jpg Νεκρή φύση με λεμόνια και κύπελλο[338] 1910 Huile sur toile 17,5 × 28 cm Σάο Πάουλο, Fundação Cultural Ema Gordon Klabin
Pierre-Auguste Renoir 113.jpg Paul Durand-Ruel[339] 1910 Huile sur toile 65 × 54 cm Παρίσι, Collection Durand-Ruel
Pierre-Auguste Renoir - Portrait of Wilhelm Mühlfeld.jpg Wilhelm Mühlfeld[340] 1910 Huile sur toile 55 × 45,8 cm Southampton, City Art Gallery
Renoir - Banhista Enxugando a Perna Direita.jpg Λουομένη που σκουπίζει το πόδι της[341] περ. 1910 Huile sur toile 84 × 65 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Renoir Woman with Rose.jpg Η γυνα΄΄ικα με το τριαντάφυλλο[342] περ. 1910 Huile sur toile 52,4 × 46,4 cm National Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Pierre-Auguste Renoir - Portrait d'enfant.jpg Πορτραίτο παιδιού[343] 1910-1912 Huile sur toile 41 × 33 cm Παρίσι, Μουσείο Πικάσο
Ambroise Vollard avec un foulard rouge.jpg Ο Ambroise Vollard με κόκκινο φουλάρι[344] 1911 Huile sur toile 30 × 25 cm Παρίσι, Petit Palais
Pierre-Auguste Renoir 091.jpg Ο Alexandre Thurneyssen σαν νεαρός βοσκός[345] 1911 Huile sur toile 75 × 93 cm Πρόβιντενς (Ρόουντ Άιλαντ), Rhode Island School of Design Museum
Pierre-Auguste Renoir 039.jpg Η Gabrielle με τριαντάφυλλο[346] 1911 Huile sur toile 55,5 × 47 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Réunion dans le jardin.jpg Συγκέντρωση στον κήπο[22] 1911-1915 Huile sur toile 46 × 38 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Après le bain.jpg Μετά το μπάνιο[347] 1912 Huile sur toile 67 × 52,5 cm Βίντερτουρ, Kunstmuseum
Renoir - Grande Nu Sentado.jpg Μεγάλο καθιστό γυμνό[348] 1912 Huile sur toile 93 × 74 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Pierre-Auguste Renoir - Les Laveuses.jpg Οι πλύστρες[349] περ. 1912 Huile sur toile 65,5 × 54,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - La Tasse de chocolat.jpg Μια κούπα σοκολάτα[350] περ. 1912 Huile sur toile 54,3 × 64,8 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse assise (1913).jpg Λουομένη καθιστή[351] 1913 Huile sur toile 82 × 65,8 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Gabrielle en blouse rouge.jpg Η Gabrielle με κόκκινη μπλούζα[352] 1913 Huile sur toile 23,5 × 20 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Portrait de Gertrude Osthaus.jpg Gertrude Osthaus[353] 1913 Huile sur toile 55 × 46,4 cm Έσσεν, Museum Folkwang
Pierre-Auguste Renoir - Alice Vallières-Merzbach.jpg Η ποήτρια Alice Vallières-Merzbach[354] 1913 Huile sur toile 92 × 73 cm Γενεύη, Association des amis du Petit-Palais
Pierre-Auguste Renoir 082.jpg Η Φουρνάρισσα (Η Γαλατού)[355] 1913-1914 Huile sur toile 35 × 31 cm Γκρενόμπλ, Musée
Le Jugement de Pâris, par Pierre-Auguste Renoir.jpg Η κρίσις του Πάριδος[356] 1913-1914 Huile sur toile 73 × 92 cm Χιροσίμα, Μουσείο Τέχνης
Pierre-Auguste Renoir - Liseuse à la Vénus.jpg Αναγνώστρια με την Αφροδίτη (Η Gabrielle με ένα γλυπτό[357] 1913-1915 Huile sur toile 51 × 47 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir 104.jpg Tilla Durieux[358] 1914 Huile sur toile 92,1 × 73,7 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Pierre-Auguste Renoir - Vera Sergine Renoir.jpg Véra Sergine Renoir[359] 1914 Huile sur toile 49 × 59 cm Μπογκοτά, Museo Botero
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse assise s'essuyant une jambe.jpg Λουομένη καθιστή που σκουπίζει το πόδι της[360] περ. 1914 Huile sur toile 51 × 41 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Femmes au bain.jpg Λουόμενες[361] περ. 1915 Huile sur toile 40,5 × 51 cm Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Pierre-Auguste Renoir - Blonde à la rose.jpg Ξανθιά με τριαντάφυλλο[362] περ. 1915 Huile sur toile 64 × 54 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Gabrielle au chapeau.jpg Η Gabrielle με καπέλλο[363] 1915-1916 Huile sur toile 55 × 37 cm Γκρενόμπλ, Musée
Pierre-Auguste Renoir 128.jpg Οδαλίσκη που κοιμάται[364] 1915-1917 Huile sur toile 50 × 53 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Femme au chapeau.jpg Γυναίκα με καπέλλο[365] 1915-1919 Huile sur toile 26 × 26 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuses.jpg Λουόμενες[366] 1916 Huile sur toile 73 × 93 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir - Portrait de modèle en buste.jpg Κορμός μοντέλου[367] 1916 Huile sur toile 55 × 46 cm Παρίσι, Μουσείο Πικάσο
Renoir Three Figures in Landscape.jpg Τρεις γυναίκες σε τοπίο[368] 1916 Huile sur toile 65,3 × 54,3 cm Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Ambroise Vollard by Pierre-Auguste Renoir.jpg Ο Ambroise Vollard ως ταυρομάχος[369] 1917 Huile sur toile 102,2 × 83,2 cm Τόκιο, Nippon Television
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse (1917-1918).jpg Λουομένη[370] 1917-1918 Huile sur toile 52,7 × 33 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Pierre-Auguste Renoir - Femme accoudée.jpg Γυναίκα ακουμπισμένη στον αγκώνα[371] 1917-1919 Huile sur toile 23 × 32 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Adèle Besson.jpg Adèle Besson[372] 1918 Huile sur toile 41 × 36,8 cm Μπεζανσόν, Musée des beaux-arts et d'archéologie
Pierre Auguste Renoir Les baigneuses.jpg Λουόμενες[373] περ. 1918 Huile sur toile 65 × 80 cm Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Pierre-Auguste Renoir 033.jpg Γυναίκα που δένει τα παπούτσια της[374] περ. 1918 Huile sur toile 50,5 × 56,5 cm Λονδίνο, Courtauld Institute of Art
Renoir-as banhistas.orsay.jpg Les Baigneuses (Οι Λουόμενες)[375] 1918-1919 Huile sur toile 110 × 160 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Pierre-Auguste Renoir - Le Concert.jpg Το κοντσέρτο[376] 1918-1919 Huile sur toile 75,6 × 92,7 cm Τορόντο, Art Gallery of Ontario
Pierre-Auguste Renoir 036.jpg Γυναίκα με μαντολίνο[377] 1919 Huile sur toile 55 × 55 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Vase de roses.jpg Βάζο με τριαντάφυλλα[378] 1919 Huile sur toile 37 × 31,5 cm ιδιωτική συλλογή
Pierre-Auguste Renoir - Bouquet.jpg Μπουκέττο[379] 1ο τέταρτο του 20ου αι. Huile sur toile 40 × 33 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Gabrielle au jardin.jpg Η Gabrielle στον κήπο[380] 1ο τέταρτο του 20ου αι. Huile sur toile 55 × 46 cm Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Pierre-Auguste Renoir - Femme à la croix, Madame Murer.jpg Προσωπογραφία γυναίκας[381] 1ο τέταρτο του 20ου αι. Huile sur toile ανεξακρίβωτες Παρίσι, Musée de l'Orangerie


Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

(Βιβλία και κατάλογοι εκθέσεων με παράθεση των πινάκων. Προς τις εργασίες αυτές γίνονται οι παραπομπές μετά τον τίτλο κάθε έργου).

  • Francesca Castellani (trad. Marie-Christine Gamberini), Renoir : sa vie, son œuvre [« Renoir »], Paris, Gründ, 1996, 272 p. (ISBN 978-2-7000-2068-7)
  • Renoir au XXe siècle, Paris, Réunion des musées nationaux, 2009, 439 p. (ISBN 978-2-7118-5587-2)

catalogue de l'exposition à Paris, Galeries Nationales (Grand Palais, Champs-Élysées), 23 septembre 2009 - 4 janvier 2010, à Los Angeles, Los Angeles County Museum of Art, 14 février - 9 mai 2010 et à Philadelphie, Philadelphia Museum of Art, 17 juin - 6 septembre 2010

  • Gilles Néret, Renoir, peintre du bonheur : 1841-1919, Köln, Taschen, 2001, 438 p. (ISBN 978-3-8228-5741-0)
  • Colin B. Bailey, John House, Christopher Riopelle et John Zarobell, Les Paysages de Renoir, 1865-1883, Milan, 5 Continents Editions srl, 2007, 295 p. (ISBN 978-88-7439-373-2)

catalogue de l'exposition à Londres, The National gallery, 21 février - 20 mai 2007, à Ottawa, Musée des beaux-arts du Canada, 8 juin - 9 septembre 2007, à Philadelphie, Philadelphia museum of art, 4 octobre 2007 - 6 janvier 2008

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 13, op. cit.
  2. Renoir, peintre du bonheur, σ. 16, op. cit.
  3. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 40, op. cit.
  4. Notice du tableau, sur le site du musée
  5. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-09-18 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  6. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  7. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 17, op. cit.
  8. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  9. Renoir, peintre du bonheur, σ. 12, op. cit.
  10. Renoir, peintre du bonheur, σ. 19, op. cit.
  11. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  12. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  13. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  14. Notice du tableau, sur le site du musée
  15. Renoir, peintre du bonheur, σ. 27, op. cit.
  16. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  17. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  18. Renoir, peintre du bonheur, σ. 26, op. cit.
  19. Renoir, peintre du bonheur, σ. 24, op. cit.
  20. Notice du tableau, sur le site du musée
  21. Les Paysages de Renoir, σ. 93, op. cit.
  22. 22,0 22,1 22,2 Notice du tableau, sur le site du musée
  23. Renoir, peintre du bonheur, σ. 43, op. cit.
  24. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-06-08 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  25. Renoir, peintre du bonheur, σ. 46, op. cit.
  26. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  27. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  28. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2015-06-11 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  29. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  30. Renoir, peintre du bonheur, σ. 36, op. cit.
  31. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  32. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2013-10-08 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  33. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  34. Notice du tableau, sur le site du musée
  35. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  36. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  37. Les Paysages de Renoir, σ. 111, op. cit.
  38. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2011-04-29 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  39. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  40. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2015-09-20 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  41. Renoir, peintre du bonheur, σ. 50, op. cit.
  42. Les Paysages de Renoir, σ. 107, op. cit.
  43. 43,0 43,1 Renoir, peintre du bonheur, σ. 183, op. cit.
  44. Renoir, peintre du bonheur, σ. 180, op. cit.
  45. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  46. Renoir, peintre du bonheur, σ. 182, op. cit.
  47. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  48. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2012-01-19 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  49. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  50. Renoir, peintre du bonheur, σ. 68, op. cit.
  51. Notice du tableau, sur le site du musée
  52. Renoir, peintre du bonheur, σ. 59, op. cit.
  53. Renoir, peintre du bonheur, σ. 67, op. cit.
  54. Renoir, peintre du bonheur, σ. 58, op. cit.
  55. Renoir, peintre du bonheur, σ. 99, op. cit.
  56. Les Paysages de Renoir, σ. 141, op. cit.
  57. Les Paysages de Renoir, σ. 140, op. cit.
  58. Renoir, peintre du bonheur, σ. 64, op. cit.
  59. Notice du tableau, sur le site du musée
  60. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  61. Renoir, peintre du bonheur, σ. 76, op. cit.
  62. 62,0 62,1 Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 117, op. cit.
  63. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  64. Notice du tableau, sur le site du musée
  65. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  66. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 65, op. cit.
  67. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  68. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  69. Renoir, peintre du bonheur, σ. 81, op. cit.
  70. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  71. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  72. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  73. Renoir, peintre du bonheur, σ. 79, op. cit.
  74. Notice du tableau, sur le site du musée
  75. Les Paysages de Renoir, σ. 151, op. cit.
  76. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  77. Renoir, peintre du bonheur, σ. 80, op. cit.
  78. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site FRAME
  79. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2010-11-09 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  80. (Ισπανικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  81. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  82. Renoir, peinture du bonheur, σ. 60, op. cit.
  83. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-03-11 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  84. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 135, op. cit.
  85. Renoir, peintre du bonheur, σ. 56, op. cit.
  86. Renoir, peintre du bonheur, σ. 57, op. cit.
  87. Les Paysages de Renoir, σ. 165, op. cit.
  88. Les Paysages de Renoir, σ. 161, op. cit.
  89. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2015-01-29 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  90. Renoir, peintre du bonheur, σ. 97, op. cit.
  91. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  92. Notice du tableau, sur le site du musée
  93. Les Paysages de Renoir, σ. 167, op. cit.
  94. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  95. Renoir, peintre du bonheur, σ. 92, op. cit.
  96. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  97. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  98. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-09-22 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  99. Notice du tableau, sur le site du musée
  100. Renoir, peintre du bonheur, σ. 74, op. cit.
  101. Notice du tableau, sur la base Joconde
  102. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  103. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  104. Notice du tableau, sur le site du musée
  105. Notice du tableau, sur le site du musée
  106. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  107. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 108, op. cit.
  108. (Ισπανικά) Arte Historia Αρχειοθετήθηκε 2014-01-03 στο Wayback Machine.
  109. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  110. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  111. Renoir, peintre du bonheur, σ. 352, op. cit.
  112. (Γερμανικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-03-26 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  113. Notice du tableau, sur le site du musée
  114. Renoir, peintre du bonheur, σ. 351, op. cit.
  115. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  116. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 50, op. cit.
  117. Renoir, peintre du bonheur, σ. 353, op. cit.
  118. Notice du tableau, sur le site du musée
  119. Renoir, peintre du bonheur, σ. 90, op. cit.
  120. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  121. Notice du tableau, sur le site du musée
  122. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  123. Notice du tableau, sur le site du musée
  124. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-02-02 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  125. Renoir, peintre du bonheur, σ. 96, op. cit.
  126. Renoir, peintre du bonheur, σ. 113, op. cit.
  127. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  128. Renoir, peintre du bonheur, σ. 109, op. cit.
  129. Renoir, peintre du bonheur, σ. 108, op. cit.
  130. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  131. Renoir, peintre du bonheur, σ. 114, op. cit.
  132. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  133. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2013-07-19 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  134. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  135. Renoir, peinture du bonheur, σ. 113, op. cit.
  136. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  137. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  138. Notice du tableau, sur le site du musée
  139. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  140. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  141. Notice du tableau, sur le site du musée
  142. 142,0 142,1 Renoir, peintre du bonheur, σ. 119, op. cit.
  143. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  144. (Ισπανικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  145. Renoir, peintre du bonheur, σ. 131, op. cit.
  146. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  147. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  148. Renoir, peintre du bonheur, σ. 356, op. cit.
  149. Renoir, peintre du bonheur, σ. 123, op. cit.
  150. Notice du tableau, sur le site du musée
  151. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  152. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  153. Renoir, peintre du bonheur, σ. 358, op. cit.
  154. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  155. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  156. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  157. Le Figaro.fr, Le Renoir à 7 dollars ne trouvera pas preneur
  158. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  159. Renoir, peintre du bonheur, σ. 142, op. cit.
  160. Renoir, peintre du bonheur, σ. 133, op. cit.
  161. Renoir, peintre du bonheur, σ. 163, op. cit.
  162. Renoir, peintre du bonheur, σ. 125, op. cit.
  163. Renoir, peintre du bonheur, σ. 128, op. cit.
  164. Les Paysages de Renoir, σ. 217, op. cit.
  165. Notice du tableau, sur le site du musée
  166. Renoir, peintre du bonheur, σ. 300, op. cit.
  167. Notice du tableau, sur la base Joconde
  168. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  169. Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2011-09-26 στο Wayback Machine., sur le site du musée (rubrique Collections→Rodin collectionneur)
  170. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  171. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-03-03 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  172. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  173. Renoir, peintre du bonheur, σ. 151, op. cit.
  174. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  175. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site FRAME
  176. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  177. Notice du tableau, sur la base Joconde
  178. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  179. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  180. Renoir, peintre du bonheur, σ. 147, op. cit.
  181. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  182. Renoir, peintre du bonheur, σ. 362, op. cit.
  183. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  184. Renoir, peintre du bonheur, σ. 354, op. cit.
  185. Notice du tableau, sur le site du musée
  186. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 146, op. cit.
  187. Renoir, peintre du bonheur, σ. 154, op. cit.
  188. Notice du tableau, sur le site du musée
  189. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2010-12-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  190. Notice du tableau, sur le site du musée
  191. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  192. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  193. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  194. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  195. Renoir, peintre du bonheur, σ. 145, op. cit.
  196. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  197. Notice du tableau, sur la base Joconde
  198. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2012-09-23 at WebCite, sur le site du musée
  199. Renoir, peintre du bonheur, σ. 208, op. cit.
  200. Renoir, peintre du bonheur, σ. 159, op. cit.
  201. Renoir, peintre du bonheur, σ. 209, op. cit.
  202. Renoir, peintre du bonheur, σ. 158, op. cit.
  203. Renoir, peintre du bonheur, σ. 143, op. cit.
  204. Notice du tableau, sur le site du musée
  205. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  206. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 162, op. cit.
  207. (Αγγλικά) Notice de tableau, sur le site du musée
  208. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  209. Notice du tableau, sur le site du musée
  210. Notice du tableau, sur le site du musée
  211. Renoir, peintre du bonheur, σ. 150, op. cit.
  212. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  213. Notice du tableau, sur la base Joconde
  214. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 170, op. cit.
  215. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  216. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 161, op. cit.
  217. Renoir, peintre du bonheur, σ. 363, op. cit.
  218. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-01-07 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  219. Notice du tableau, sur la base Joconde
  220. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 246-247, op. cit.
  221. Renoir, peintre du bonheur, σ. 276, op. cit.
  222. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  223. Renoir, peintre du bonheur, σ. 306, op. cit.
  224. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  225. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  226. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  227. Notice du tableau, sur le site du musée
  228. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  229. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2015-09-15 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  230. Renoir, peintre du bonheur, σ. 116, op. cit.
  231. Renoir, peintre du bonheur, σ. 308, op. cit.
  232. Notice du tableau, sur le site du musée
  233. Renoir, peintre du bonheur, σ. 366, op. cit.
  234. (Ρωσικά) (Γερμανικά) La Peinture française des Πρότυπο:Sp-s [à l'Ermitage] issue des collections privées d'Allemagne, Πρότυπο:Pp.110-111.
  235. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 114, op. cit.
  236. Renoir, peintre du bonheur, σ. 284, op. cit.
  237. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  238. Renoir, peintre du bonheur, σ. 321, op. cit.
  239. Renoir, peintre du bonheur, σ. 320, op. cit.
  240. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  241. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  242. Notice du tableau, sur la base Joconde
  243. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 189, op. cit.
  244. Renoir, peintre du bonheur, σ. 279, op. cit.
  245. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  246. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  247. Renoir, peintre du bonheur, σ. 365, op. cit.
  248. Renoir, peintre du bonheur, σ. 297, op. cit.
  249. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  250. Notice du tableau, sur la base Joconde
  251. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  252. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2011-10-24 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  253. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  254. Renoir, peintre du bonheur, σ. 291, op. cit.
  255. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 200, op. cit.
  256. Renoir, peintre du bonheur, σ. 323, op. cit.
  257. Notice du tableau, sur la base Joconde
  258. Notice du tableau, sur le site du musée
  259. Notice du tableau, sur la base Joconde
  260. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 174, op. cit.
  261. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  262. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 209, op. cit.
  263. Renoir, peintre du bonheur, σ. 293, op. cit.
  264. Renoir, peintre du bonheur, σ. 165, op. cit.
  265. Renoir, peintre du bonheur, σ. 281, op. cit.
  266. Renoir, peintre du bonheur, σ. 369, op. cit.
  267. Renoir, peintre du bonheur, σ. 376, op. cit.
  268. Notice du tableau, sur la base Joconde
  269. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  270. Notice du tableau, sur la base Joconde
  271. Renoir, sa vie, son œuvre, σ. 208, op. cit.
  272. Notice du tableau, sur la base Joconde
  273. Renoir, peintre du bonheur, σ. 329, op. cit.
  274. Renoir, peintre du bonheur, σ. 371, op. cit.
  275. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-09-18 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  276. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  277. Jeanne Baudot Notice du tableau sur GalerieHeim.fr Πρότυπο:PDF
  278. Renoir, peintre du bonheur, σ. 222, op. cit.
  279. Renoir, peintre du bonheur, σ. 331, op. cit.
  280. Notice du tableau, sur le site du musée
  281. Notice du tableau, sur la base Joconde
  282. Renoir, peintre du bonheur, σ. 332, op. cit.
  283. Notice du tableau, sur la base Joconde
  284. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2011-05-10 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  285. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 201, op. cit.
  286. Notice du tableau, sur la base Joconde
  287. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  288. Notice du tableau, sur la base Joconde
  289. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 157, op. cit.
  290. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  291. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 337, op. cit.
  292. (Αγγλικά) Notice du tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  293. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-09-18 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  294. Renoir, peintre du bonheur, σ. 400, op. cit.
  295. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 229, op. cit.
  296. (Γερμανικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2008-11-20 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  297. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 252, op. cit.
  298. Renoir, peintre du bonheur, σ. 314, op. cit.
  299. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  300. Notice du tableau, sur le site du musée
  301. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-01-11 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  302. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 223, op. cit.
  303. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  304. Renoir, peintre du bonheur, σ. 405, op. cit.
  305. Notice du tableau, sur la base Joconde
  306. Notice du tableau, sur la base Joconde
  307. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  308. Notice du tableau, sur la base Joconde
  309. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  310. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  311. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 245, op. cit.
  312. Renoir, peintre du bonheur, σ. 383, op. cit.
  313. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  314. Renoir, peintre du bonheur, σ. 390, op. cit.
  315. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2009-05-06 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  316. Notice du tableau, sur la base Joconde
  317. Notice du tableau, sur le site du musée
  318. Notice du tableau, sur le site du musée
  319. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-03-03 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  320. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 242, op. cit.
  321. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  322. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  323. Renoir, peintre du bonheur, σ. 410, op. cit.
  324. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 243, op. cit.
  325. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  326. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 269, op. cit.
  327. Notice du tableau, sur la base Joconde
  328. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2015-06-13 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  329. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2015-06-13 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  330. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 119, op. cit.
  331. Notice du tableau, sur le site du musée
  332. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 275, op. cit.
  333. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  334. Renoir, peintre du bonheur, σ. 413, op. cit.
  335. Notice du tableau, sur le site du musée
  336. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2011-10-24 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  337. Notice du tableau, sur le site du musée
  338. (Πορτογαλικά) Le tableau[νεκρός σύνδεσμος], sur le site du musée
  339. Renoir, peintre du bonheur, σ. 230, op. cit.
  340. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  341. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  342. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  343. Notice du tableau, sur la base Joconde
  344. Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-06-05 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  345. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 253, op. cit.
  346. Notice du tableau, sur le site du musée
  347. Renoir, peintre du bonheur, σ. 339, op. cit.
  348. (Πορτογαλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  349. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 292, op. cit.
  350. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 121, op. cit.
  351. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 299, op. cit.
  352. Renoir, peintre du bonheur, σ. 414, op. cit.
  353. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 104, op. cit.
  354. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 291, op. cit.
  355. Notice du tableau, sur la base Joconde
  356. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 260, op. cit.
  357. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 317, op. cit.
  358. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  359. (Ισπανικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  360. Notice du tableau, sur la base Joconde
  361. Renoir, peintre du bonheur, σ. 338, op. cit.
  362. Notice du tableau, sur la base Joconde
  363. Notice du tableau, sur la base Joconde
  364. Notice du tableau, sur le site du musée
  365. Notice du tableau, sur la base Joconde
  366. Renoir, peintre du bonheur, σ. 342, op. cit.
  367. Notice du tableau, sur la base Joconde
  368. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  369. Renoir au Πρότυπο:S-, σ. 279, op. cit.
  370. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  371. Notice du tableau, sur la base Joconde
  372. Renoir, peintre du bonheur, σ. 417, op. cit.
  373. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 266, op. cit.
  374. (Αγγλικά) Notice du tableau Αρχειοθετήθηκε 2016-03-03 στο Wayback Machine., sur le site du musée
  375. Notice du tableau, sur le site du musée
  376. (Αγγλικά) Notice du tableau, sur le site du musée
  377. Renoir : sa vie, son œuvre, σ. 264, op. cit.
  378. Renoir, peintre du bonheur, σ. 415, op. cit.
  379. Notice du tableau, sur la base Joconde
  380. Notice du tableau, sur la base Joconde
  381. Notice du tableau, sur la base Joconde