Κατάλογος έργων του Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων γλυπτικής και ζωγραφικής του Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Υλικό και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Bernini-goat with infants.JPG Η Αίγα Αμάλθεια με τον μικρό Δία και ένα Φαύνο 1609–15 μάρμαρο Καρράρας
44 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Santoni02.jpg Προτομή του Giovanni Battista Santoni 1613–16 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Ρώμη, Santa Prassede
Bacchanal- A Faun Teased by Children MET DP248148.jpg Παιδιά που πειράζουν φαύνο 1616–17 μάρμαρο
132 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Martrydom of Saint Lawrence by Bernini.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Λαυρεντίου 1617 μάρμαρο
66 × 108 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
St Sebastian (Gianlorenzo Bernini).JPG Άγιος Σεβαστιανός 1617–18 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Bust of Giovanni Vigevano by Gianlorenzo Bernini.jpg Giovanni Vigevano 1617–18 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Ρώμη, Santa Maria sopra Minerva
Sculptures in the Galleria Borghese 07.jpg Αινείας, Αγχίσης και Ασκάνιος 1618–19 μάρμαρο
220 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Bernini - Damned Soul.jpg Η καταραμένη ψυχή 1619 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Ρώμη, Palazzo di Spagna
Blessed Soul by Bernini.jpg Η ευλογημένη ψυχή 1619 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Ρώμη, Palazzo di Spagna
Gian Lorenzo Bernini, Nettuno e il Tritone (c 1622-1623), Victoria and Albert Museum, London, UK.jpg Ποσειδών και Τρίτων 1622–23 μάρμαρο
182 cm
Λονδίνο, Victoria and Albert Museum
The Rape of Proserpina - Front.jpg Η αρπαγή της Περσεφόνης 1621–22 μάρμαρο
225 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Rape of Prosepina September 2015-2b.jpg Η αρπαγή της Περσεφόνης (λεπτομέρεια)
Bust of Pope Gregory XV by Bernini 1621.jpg Γρηγόριος ΙΕ΄ 1621 μάρμαρο
64 cm
Τορόντο, Art Gallery of Ontario
Bernini, ritratto di Pedro de Foix Montoya.jpg Pedro de Foix Montoya 1621–22 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Ρώμη, Santa Maria di Monserrato
Le cardinal François de Sourdis par Le Bernin.jpg François d'Escoubleau de Sourdis 1622 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Μπορντώ, Musée d'Aquitaine
Apollo and Daphne (Bernini).jpg Απόλλων και Δάφνη 1622–25 μάρμαρο
243 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Gian lorenzo bernini, ritratto di antonio cepparelli, 1622, museo di san giovanni dei fiorentini.JPG Antonio Cepparelli 1622 μάρμαρο Ρώμη, San Giovanni dei Fiorentini
Gian Lorenzo Bernini, self-portrait, c1623.jpg Αυτοπροσωπογραφία περί το 1623 λάδι σε καμβά
38 × 30 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Museo borghese, sala del sole, g.l. bernini, david, 1623-24, 03.JPG Δαβίδ 1623-1629 μάρμαρο
170 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Saint Bibiana by Bernini.jpg Αγία Βιβιάνα 1624–26 μάρμαρο Ρώμη, Santa Bibiana
Baldaquin Bernin Saint-Pierre Vatican.jpg Το επιστέγασμα (baldacchino) του Αγίου Πέτρου 1623–34 ορείχαλκος
20 m
Ρώμη, Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Gianlorenzo Bernini - David with the Head of Goliath - WGA01969.jpg Δαβίδ 1625 λάδι σε καμβά
75 cm
Ρώμη, Galleria Nazionale d'Arte Antica
GIANLORENZO BERNINI NAPLES 1598 - 1680 ROME CHRIST MOCKED.jpg Ο Χριστός εμπαιζόμενος λάδι σε καμβά
147 × 99.5 cm
Bust of Francesco Barberini by Bernini.jpg Francesco Barberini 1626 μάρμαρο
80 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Bernini 1627.jpg Οι Άγιοι Ανδρέας και Θωμάς 1627 circa λάδι σε καμβά
59 × 76 cm
National Gallery
Gianlorenzo bernini, bozzetti della collezione chigi, carità, 1627-28.JPG Ευσπλαχνία 1627–28 τερρακόττα
39 cm
Ρώμη, Vatican Museums, Vatican City
Gian Lorenzo Bernini - Ritratto di Nicolas Poussin.jpg Νικολά Πουσέν 1629 λάδι σε ξύλο Γιορκ, Art Gallery
S. LONGINO, Bernini.jpg Άγιος Λογγίνος 1629-38 μάρμαρο
440 cm
Ρώμη, Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Bernini-Urban8.jpg Ουρβανός Η΄ 1632 λάδι σε καμβά
67 x 50 cm
Ρώμη, Galleria Nazionale d'Arte Antica
Gian lorenzo bernini, ritratto del cardinale scipione borghese, 1632 ca, CCLXV 01.JPG Ο καρδινάλιος Scipione Borghese 1632 μάρμαρο
78 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Gian lorenzo bernini portrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία μεταξύ 1630 και 1635 Ρώμη, Galleria Borghese
Gianlorenzo bernini, ritratto di costanza bonarelli, 1637-38, 02.JPG Costanza Bonarelli 1636–37 μάρμαρο
72 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale del Bargello
0 Thomas Baker - Gian Lorenzo Bernini.JPG Thomas Baker 1638 μάρμαρο
82 cm
Λονδίνο, Victoria and Albert Museum
Bust of Cardinal Richilieu by Bernini.jpg Ο καρδινάλιος Ρισελιέ 1640–41 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Giovanni Lorenzo Bernini-Fontana delle Api-Piazza Barberini.jpg Η Κρήνη των Μελισσών 1644 Ρώμη, Piazza Barberini
Fontana del Tritone by Bernini.jpg Η Κρήνη του Τρίτωνα 1642–43 ασβεστόλιθος Ρώμη, Piazza Barberini
Bernini Truth unveiled by Time Gal Borghese.jpg Η Αλήθεια αποκαλύπτεται από τον Χρόνο 1646–52 μάρμαρο
280 cm
Ρώμη, Galleria Borghese ημιτελές
Gian lorenzo bernini, Cenotafio di Suor Maria Raggi (1647-53).JPG Κενοτάφιο της μοναχής Maria Raggi 1647 επιχρυσωμένος ορείχαλκος και μάρμαρο Ρώμη, Santa Maria sopra Minerva
Santa Maria della Vittoria - 1.jpg Η Έκσταση της Αγίας Θηρεσίας
γεν. άποψη
1647–52 μάρμαρο
φυσικό μέγεθος
Ρώμη, Σάντα Μαρία ντελλα Βιτόρια, Cappella Cornaro
Ecstasy of Saint Teresa September 2015-2a.jpg Η Έκσταση της Αγίας Θηρεσίας
Cornaro SM della Vittoria.jpg Η Έκσταση της Αγίας Θηρεσίας :
μέλη της οικογένειας του δωρητή καρδινάλιου Κορνάρο (αριστερό θεωρείο)
Gianlorenzo bernini, busto di francesco I d'este, 1650-51, 01.JPG Φραγκίσκος Α΄ των Έστε 1650-52 μάρμαρο
100 cm
Μόντενα, Galleria Estense
Fontana dei Quattro Fiumi (Piazza Navona) September 2015-1.jpg Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών 1651 Ρώμη, Πιάτσα Ναβόνα
Rom, der Vierströmebrunnen.JPG Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών
Piazza Navona (Rome - 2016) 13.jpg Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών : Δούναβης
Vierströmebrunnen-Fontana dei Quattro Fiumi (27903447766).jpg Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών : Γάγγης
Piazza Navona, Roma - fontana fc04.jpg Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών : Νείλος
Piazza Navona (Rome - 2016) 11.jpg Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών : Ρίο ντε λα Πλάτα
Rom, Vatikan, Petersdom, Cathedra Petri (Bernini) 4.jpg Ο θρόνος του Αγίου Πέτρου 1647–53 επιχρυσωμένος ορείχαλκος Ρώμη, Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Moor Fountain.jpg Η Κρήνη του Μαυριτανού 1653 Ρώμη, Πιάτσα Ναβόνα, νότιο άκρο στην ήδη υπάρχουσα κρήνη του Giacomo della Porta,
ο Μπερνίνι προσέθεσε το άγαλμα του Μαυριτανού
Saint Jerome by Bernini.jpg Άγιος Ιερώνυμος 1661–63 μάρμαρο Σιένα, Duomo, Cappella Chigi
Mary Magdalen by Bernini.jpg Μαρία Μαγδαληνή 1661–63 μάρμαρο Σιένα, Duomo, Cappella Chigi
LouisXIV-Bernini.jpg Λουδοβίκος ΙΔ΄ 1665 μάρμαρο
80 cm
Βερσαλλίες, ανάκτορο
Elephant and Obelisk - Bernini.jpg Ο οβελίσκος του ελέφαντα 1667 μάρμαρο Ρώμη, Piazza della Minerva
Angel with the Crown of Thorns by Bernini.jpg Άγγελος με τον ακάνθινο στέφανο 1667 μάρμαρο Ρώμη, Sant'Andrea delle Fratte
Angel with the Superscription by Bernini.jpg Άγγελος με την επιγραφή του Σταυρού 1667 μάρμαρο Ρώμη, Sant'Andrea delle Fratte
Gianlorenzo bernini, busto di gabriele fonseca, 1668-73, 02.JPG Gabriele Fonseca 1668–74 μάρμαρο
μέγεθος μεγαλύτερο του φυσικού
Ρώμη, San Lorenzo in Lucina
Equestrian Statue of King Louis XIV by Bernini.JPG Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ έφιππος 1665-84 μάρμαρο Βερσαλλίες, ανάκτορο
Cappella palluzzi-albertoni di giacomo mola (1622-25), con beata ludovica alberoni di bernini (1671-75) e pala del baciccio (s. anna e la vergine) 05.jpg Ludovica Albertoni 1671–74 μάρμαρο
μέγεθος μεγαλύτερο του φυσικού
Ρώμη, San Francesco a Ripa
0 Monument funéraire du pape Alexandre VII - St-Pierre - Vatican (1).jpg Επιτάφιο μνημείο του Αλεξάνδρου Ζ΄ 1671-78 μάρμαρο
μέγεθος μεγαλύτερο του φυσικού
Ρώμη, Βασιλική του Αγίου Πέτρου