Κατάλογος έργων του Πάολο Ουτσέλλο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή είναι ένας εικονογραφημένος κατάλογος έργων του Πάολο Ουτσέλλο.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Paolo uccello, madonna martello.jpg Madonna Martello περί το 1420 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
67 x 46
Φιέζολε, collezione Martello
Paolo uccello, madonna del beccuto.jpg Madonna del Beccuto μεταξύ 1420 και 1425 αποκολλημένη νωπογραφία
90 x 102
Φλωρεντία, Museo nazionale di San Marco
Paolo Uccello 006.jpg Ιστορίες της Γένεσης μεταξύ 1420 και 1425 νωπογραφίες
488 x 478
Φλωρεντία, Santa Maria Novella, Chiostro Verde
Paolo Uccello - St George slaying the dragon - Google Art Project.jpg Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος μεταξύ 1423 και 1425 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
62,2 x 38,8
Μελβούρνη, National Gallery of Victoria
Paolo uccello, crocifissione sterbini, collezioni privata, 1423 ca.jpg Σταύρωση περί το 1423 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
60,5 x 33,5
ιδιωτική συλλογή
Paolo uccello, annunciazione di oxford, 1425 ca.jpg Ευαγγελισμός περί το 1425 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
64,6 x 47,5
Οξφόρδη, Ασμόλειο Μουσείο
Paolo uccello, ritratto di giovane di indianapolis.jpg Προσωπογραφία νέου μεταξύ 1431 και 1436 τέμπερα σε ξύλο
διάμετρος 61,6
Ινδιανάπολις, Museum of Art
Paolo Uccello 057.jpg Predella di Quarate : Η προσκύνηση των Μάγων 1433-34 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
20 × 178
Φλωρεντία, Museo diocesano di Santo Stefano al Ponte σειρά μικρών πινάκων στην βάση μεγάλης εικόνας βωμού
Predella di quarate, san giovanni a patmos.jpg Predella di Quarate : Το όραμα του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο 1433-34 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
20,5 x 41
Φλωρεντία, Museo diocesano di Santo Stefano al Ponte σειρά μικρών πινάκων στην βάση μεγάλης εικόνας βωμού
Predella di quarate, santi giovanni e ansano.jpg Predella di Quarate : Οι Άγιοι Ιάκωβος και Ανσάνο 1433-34 τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
20,5 x 41
Φλωρεντία, Museo diocesano di Santo Stefano al Ponte σειρά μικρών πινάκων στην βάση μεγάλης εικόνας βωμού
Paolo uccello, disputa di santo stefano.jpg Η διαμάχη του Αγίου Στεφάνου περί το 1435 νωπογραφία
300 x 360
Πράτο, Duomo, Cappella dell'Assunta αποδιδόμενο στον Ουτσέλλο
Paolo uccello, presentazione di maria al tempio.jpg Τα Εισόδια της Θεοτόκου περί το 1435 αποκολλημένη νωπογραφία
335 x 420
Πράτο, Duomo, Cappella dell'Assunta
Paolo uccello, santa monaca, 01.jpg Μοναχή με δύο κοριτσάκια περί το 1435 τέμπερα σε ξύλο
79 x 35
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Paolo Uccello 042.jpg Η γέννηση της Παναγίας μεταξύ 1435 και 1440 νωπογραφία
302 × 361
Πράτο, Duomo, Cappella dell'Assunta
Paolo Uccello 040.jpg Beato Jacopone da Todi 1436 αποκολλημένη νωπογραφία
181 x 59
Πράτο, Museo Civico
Paolo Uccello 044.jpg Έφιππο μνημείο του Giovanni Acuto 1436 νωπογραφία
820 x 515
Φλωρεντία, Duomo πρόκειται για τον Άγγλο κοντοττιέρο Sir John Hawkwood
Museo di santa maria novella, chiostro verde affreschi di paolo uccello 4.JPG Ιστορίες του Νώε μεταξύ 1436 και 1440 νωπογραφίες
215 x 510 και 277 x 540
Φλωρεντία, Santa Maria Novella, Chiostro Verde
Paolo uccello, adorazione del bambino, bologna 01.jpg Η λατρεία του Βρέφους 1431 ή 1437 αποκολλημένη νωπογραφία
350 x 237
Μπολόνια, San Martino
Paolo Uccello 031.jpg Η μάχη του Σαν Ρομάνο : Ο Niccolò da Tolentino οδηγεί τους Φλωρεντινούς 1438-40 τέμπερα χρυσό και ασήμι σε ξύλο
182 × 317
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Paolo Uccello - Bernardino della Ciarda Thrown Off His Horse - WGA23216.jpg Η μάχη του Σαν Ρομάνο : Ο Bernardino_della_Ciarda ανατρέπεται από το άλογο 1436-40 τέμπερα χρυσό και ασήμι σε ξύλο
182 x 220
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Paolo Uccello 016.jpg Η μάχη του Σαν Ρομάνο : Αποφασιστική παρέμβαση του Micheletto da Cotignola υπέρ των Φλωρεντινών 1438 τέμπερα χρυσό και ασήμι σε ξύλο
180 × 316
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Paolo Uccello 050.jpg Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος περί το 1439–1440 τέμπερα σε ξύλο
52 x 90
Παρίσι, Musée Jacquemart-André
Paolo uccello, orologio di smf.jpg Ρολόι με τέσσερις κεφαλές 1443 νωπογραφία
470 x 470
Φλωρεντία, Duomo
Paolo uccello, vetrata della resurrezione.jpg Ανάσταση 1443 υαλογραφία
διάμετρος 480
Φλωρεντία, Duomo σε σχέδιο του Ουτσέλλο
Paolo uccello, vetrata della natività.jpg Γέννηση 1443 υαλογραφία
διάμετρος 480
Φλωρεντία, Duomo σε σχέδιο του Ουτσέλλο
Madonna di dublino, p. uccello.jpg Παρθένος και Βρέφος 1445 τέμπερα σε ξύλο
57 x 33
Δουβλίνο, National Gallery of Ireland
Paolo uccello, Portrait of a Young Man.jpg Προσωπογραφία νέου μεταξύ 1440 και 1450 λάδι σε ξύλο
47 x 36
Chambéry, Musée des Beaux-Arts
Paolo Uccello 039.jpg Γυναικεία μορφή μεταξύ 1447 και 1454 νωπογραφία Φλωρεντία, San Miniato al Monte από τον εικονογραφικό κύκλο Storie dei santi eremiti (Ιστορίες αγίων ερημιτών)
Saint George and the Dragon by Paolo Uccello (London) 01.jpg Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος περί το 1456 λάδι σε καμβά
57 x 73
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Paolo uccello, adoration of the child.jpg Η προσκύνηση του Βρέφους μεταξύ 1450 και 1460 τέμπερα σε ξύλο
110 × 47
Καρλσρούη, Staatliche Kunsthalle
Paolo Uccello 015.jpg Σταύρωση 1457-58 τέμπερα σε ξύλο
46 x 67
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Paolo uccello, tebaide.jpg Θηβαΐδα περί το 1460 τέμπερα σε ξύλο
83 x 118
Φλωρεντία, Galleria dell'Accademia
Paolo Ucello 001.jpg Προσωπογραφία γυναικός αρχές δεκαετίας 1460 λάδι σε ξύλο
44,1 × 31,8
Βοστώνη, Isabella Stewart-Gardner Museum
Paolo Uccello 062.jpg Το θαύμα της βεβηλωμένης όστιας (1) 1467–1468 τέμπερα σε ξύλο
43 × 351
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche πρεντέλλα της Pala del Corpus Domini, που τελικά ζωγράφισε ο Γιούστους φαν Χεντ το 1472-1474
Paolo Uccello 059.jpg Το θαύμα της βεβηλωμένης όστιας (2) 1467–1468 τέμπερα σε ξύλο
43 × 351
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Paolo Uccello 063.jpg Το θαύμα της βεβηλωμένης όστιας (3) 1467–1468 τέμπερα σε ξύλο
43 × 351
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Paolo Uccello 060.jpg Το θαύμα της βεβηλωμένης όστιας (4) 1467–1468 τέμπερα σε ξύλο
43 × 351
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Paolo Uccello 061.jpg Το θαύμα της βεβηλωμένης όστιας (5) 1467–1468 τέμπερα σε ξύλο
43 × 351
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Paolo Uccello 064.jpg Το θαύμα της βεβηλωμένης όστιας (6) 1467–1468 τέμπερα σε ξύλο
43 × 351
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Hunt in the forest by paolo uccello.jpg Νυχτερινό κυνήγι περί το 1470 τέμπερα σε ξύλο
65 x 165
Οξφόρδη, Ασμόλειο Μουσείο