Κατάλογος έργων της Γκαλλερία ντελλ’ Ακκαντέμια της Φλωρεντίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Γκαλλερία ντελλ’ Ακκαντέμια της Φλωρεντίας.

1. Γλυπτά του Μιχαήλ Αγγέλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
'David' by Michelangelo JBU0001.JPG Δαβίδ 1501-1504
'St Matthew' by Michelangelo - JBU 01.jpg Άγιος Ματθαίος 1506
'Young Slave' by Michelangelo - JBU 01.jpg Νεαρός σκλάβος 1525-30 σειρά έξι ημιτελών αγαλμάτων Σκλάβων για τον τάφο του
Ιούλιου Β΄ –τα δύο βρίσκονται στο Λούβρο
'Atlas Slave' by Michelangelo - JBU 02.jpg Σκλάβος ‘Άτλας’ 1525-30
'Awakening Slave' by Michelangelo - JBU 02.jpg Σκλάβος αφυπνιζόμενος 1525-30
'Bearded Slave' by Michelangelo - JBU 01.jpg Σκλάβος γενειοφόρος 1525-30
Academia Palestrina 03.JPG Pietà di Palestrina 1555 αβέβαιης αυθεντικότητας


2. Ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Accademia Giotto.JPG Τζόττο Ποιμένας προσκύνησης αποκολλημένη τοιχογραφία από την Badia Fiorentina
Accademia Bonaguida.JPG Πατσίνο ντι Μποναγκουΐντα Το δέντρο της ζωής
Taddeo gaddi, storie di cristo e di s. francesco (armadio di s. croce), 1335-40 ca. 04 natività.JPG Ταντέο Γκάντι Armadio di Santa Croce – Γέννηση 1335-40 τρεις από τους 28 μικρούς πίνακες (35 x30 εκ.)
που απαρτίζουν το Ερμάριο της Santa Croce
Taddeo gaddi, storie di cristo e di s. francesco (armadio di s. croce), 1335-40 ca. 05 adorazione dei magi.JPG Ταντέο Γκάντι Armadio di Santa Croce - Η προσκύνηση των Μάγων 1335-40
Taddeo gaddi, storie di cristo e di s. francesco (armadio di s. croce), 1335-40 ca. 10 crocifissione.JPG Ταντέο Γκάντι Armadio di Santa Croce - Σταύρωση 1335-40
Nardo di cione, trittico del thronum gratiae.jpg Νάρντο ντι Τσόνε Τρίπτυχο του Thronum Gratiae 1365 Thronum Gratiae : η απεικόνιση της Αγίας Τριάδος
Orcagna, pentecoste.jpg Ορκάνια Πεντηκοστή
Giovanni del biondo, polittico dell'annunciazione.jpg Τζοβάννι ντελ Μπιόντο Πολύπτυχο του Ευαγγελισμού
Giovanni Da Milano - Pietà - WGA09413.jpg Τζοβάννι ντα Μιλάνο Pietà
Spinello Aretino - Coronation of the Virgin - WGA21678.jpg Σπινέλο Αρετίνο Η στέψη της Παρθένου
Spinello aretino, trittico della madonna in trono e santi.jpg [[Σπινέλο Αρετίνο Τρίπτυχο της ένθρονης Παναγίας με Αγίους
Gherardo starnina, madonna col Bambino e santi.jpg Γκεράρντο Σταρνίνα Παρθένος και Βρέφος με αγίους
Lorenzo monaco, orazione nell'orto.jpg Λορέντσο Μόνακο Προσευχή στον Κήπο των Ελαιών
Lorenzo Monaco - Crucifixion - WGA13584.jpg Λορέντσο Μόνακο Σταύρωση
Lorenzo monaco, trittico dell'annunciazione.jpg Λορέντσο Μόνακο Τρίπτυχο του Ευαγγελισμού
Lorenzo monaco, polittico della madonna in trono.jpg Λορέντσο Μόνακο Πολύπτυχο της Ένθρονης Παναγίας
Giovanni dal ponte, polittico dell'incoronazione della vergine.jpg Τζοβάννι νταλ Πόντε Πολύπτυχο της Στέψης της Παρθένου
Paolo Uccello 038.jpg Πάολο Ουτσέλλο Θηβαΐδα
Cassone adimari.jpg Τζοβάννι ντι Σερ Τζοβάννι Cassone Adimari 1450 σκηνή γιορτής στην Piazza del Duomo της Φλωρεντίας
-πίσω από τις καθισμένες γυναίκες, το Βαπτιστήριο
Cosimo Rosselli - Sainte Barbe.jpg Κόζιμο Ροσσέλλι H Αγία Βαρβάρα μεταξύ του Βαπτιστή και του Ευαγγελιστή Ματθαίου
Botticelli, madonna del Mare.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι ή Φιλιππίνο Λίππι Madonna del Mare (Η Παναγία της Θάλασσας)
Botticelli, The Virgin and Child with Two Angels and the Young St John the Baptist.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Botticelli - Pala del Trebbio.jpeg Σάντρο Μποττιτσέλλι Pala del Trebbio
Ghirlandaio, Santo Stefano tra i santi Jacopo e Pietro, accademia.jpg Ντομένικο Γκιρλαντάιο Ο Άγιος Στέφανος μεταξύ των Αγίων Ιακώβου και Πέτρου
Perugino, pala di vallombrosa.jpg Περουτζίνο Pala di Vallombrosa
Filippino, annunciazione.jpg Φιλιππίνο Λίππι Ευαγγελισμός
Pietro Perugino cat74a.jpg Φιλιππίνο Λίππι και Περουτζίνο Αποκαθήλωση
Fra bartolomeo, giobbe.jpg Φρα Μπαρτολομέο Ιώβ 1514
Jacopo Pontormo - Venus and Cupid - WGA18111.jpg Ποντόρμο Αφροδίτη και Έρως από έργο του Μιχαήλ Αγγέλου
Angelo Bronzino - Deposition - WGA03283.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Αποκαθήλωση 1565