Θρηνούντες Άγγελοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Θρηνούντες Αγγέλοι (Weeping angels) είναι μία αρχαία φυλή από εξωγήινους από την αγγλική τηλεοπτική σειρά Doctor Who. Ο Steven Moffat είναι ο δημιουργός τους.

Ο συνηθής τρόπος διατροφής τους είναι να στέλνουν τα θύματά τους πίσω στο χρόνο, που δημιουργεί χρονική ενέργεια για να τραφούν. Όταν δεν παρατηρούνται από οτιοδήποτε ζωντανό μπορούν να κινηθούν πολύ γρήγορα και ήσυχα, όμως όταν παρατηρούνται, καθίστανται χρονικά αόρατοι, κατέχωντας μία απλή θέση στον χρόνο και μεταβάλλονται σε πέτρα. Σε αυτή την κατάσταση, είναι παγωμένοι και δύσκολο να καταστραφούν. Δεν μπορούν να εμποδίζουν αυτή την αντίδραση. Εάν δύο Θρηνούντες Αγγέλοι δουν ο ένας τον άλλο την ίδια χρονική στιγμή (ή σε ένα καθρέφτη), θα είναι παγιδευμένοι σε πέτρα έως ότου μία εξωτερική δύναμη τους χωρίσει. Για να το αποφύγουν αυτό, καλύπτουν τα μάτια τους όταν κινούνται.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τον Δόκτωρ, «οι άγγελοι είναι τόσο παλιοί όσο το σύμπαν (ή σχεδόν), αλλά κανένας δεν ξέρει πραγματικά από πού κατάγονται.» Τους περιγράφει ως τα μοναχικότερα πλάσματα στο σύμπαν, επειδή λόγω της χρονικής αορατότητάς τους καθίσταται δύσκολο να κοινωνικοποιηθούν· τους πριγράφει ακόμα ως «πιο θανατηφόρα, δυνατότατη, κακοβουλότατη μορφή ζωής που έχει παραχθεί ποτέ.»