Η παράδοξη ζωή μιας έφηβης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η παράδοξη ζωή μιας έφηβης
ΣυγγραφέαςMelvin Burgess
ΤίτλοςLady: my life as a bitch
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης2001
ΜορφήΦαντασία, Ιστορία ενηλικίωσης
ΧαρακτήρεςSandra Francy, Terry, Mitch. Fella

Η παράδοξη ζωή μιας έφηβης (αγγλικά:Lady: my life as a bitch) είναi μυθιστόρημα του άγγλου συγγραφέα Melvin Burgess. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2001 από τον εκδοτικό Andersen Press ενώ στα ελληνικά εκδόθηκε το 2007 από τον εκδοτικό οίκο Μίνωας. Ο συγγραφέας θίγει το ζήτημα της εφηβικής επαναστατικότητας και της ανάγκης των ανθρώπων για ελευθερία [1]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κεντρική ηρωίδα είναι η έφηβη μαθήτρια Σάντρα Φράνσυ (Sandra Francy) , η οποία αντιστέκεται στο καταπιέστικο κοινωνικό της περιβάλλον καταφέυγοντας σε περιπετειώδεις δραστηριότητες. Η ζωή της ανατρέπεται μετά την τυχαία συνάντηση της με τον αλκοολικό Τέρρυ (Terry) ο οποίος την μετατρέπει σε σκύλο [2]. Έτσι ώντας αγνώριστη από τους φίλους και την οικογένειά της αναγκάζεται να ζήσει στους δρόμους .Στην πορεία γνωρίζει τον Μιτς (Mitch) και τον Φέλλα (Fella) οι οποίοι είναι και οι ίδιοι μεταμορφωμένοι από τον Τέρρυ, κάτι που αποκάλυπτει την ικανότητά του να μετατρέπει ανθρώπους σε σκύλους όταν θυμώνει.[3]. Στην νέα της μορφή, η Σάντρα ανακαλύπτει πώς είναι να ζει ως σκύλος μέσω διαφόρων περιπετειών που την κάνουν να αναρωτιέται για το αν αξίζει να ζει κανείς ως άνθρωπος.

Oh, I was in love with Terry, but to run and sniff and feel my ears catching sounds out of the air! But what do you know? Only a dog could understand what I mean. [4].

Άλλα έργα του συγγραφέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]