Η ανάπαυση του πολεμιστή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η ανάπαυση του πολεμιστή
ΣκηνοθεσίαΡοζέ Βαντίμ[1]
ΣενάριοΡοζέ Βαντίμ
ΠρωταγωνιστέςΜπριζίτ Μπαρντό, Ρομπέρ Χοσεΐν, Μισέλ Σερό, Macha Méril, Τζέιμς Ρόμπερτσον Τζάστις, Hélène Dieudonné, Jacqueline Porel, Ζαν Λεφέβρ, Jean-Marc Bory, Jean-Marc Tennberg, Madeleine Suffel, Marius Gaidon, Max Montavon, Πωλ Μερσέ, Ρομπέρ Νταλμπάν, Robert Seller, Ursula Kübler, Yves Barsacq και Georges Aminel[2]
ΜουσικήMichel Magne
Πρώτη προβολή1962
Διάρκεια102 λεπτά[3]
ΠροέλευσηΓαλλία και Ιταλία
ΓλώσσαΓαλλικά

Η ανάπαυση του πολεμιστή (γαλλικά: Le Repos du guerrier) είναι μια Γαλλική δραματική ταινία του 1962 σε σκηνοθεσία Ροζέ Βαντίμ. Στην ταινία που βασίστηκε στο βραβευμένο ομότιτλο μυθιστόρημα της Κριστιάν Ροσφόρ πρωταγωνιστούν οι Μπριζίτ Μπαρντό και Ρομπέρ Οσέν.

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζενεβιέβ είναι μια νεαρή όμορφη γυναίκα, συγκροτημένη και καθωσπρέπει αρραβωνιασμένη με τον Πιέρ. Εξαιτίας μιας κληρονομιάς θα ταξιδέψει στην Ντιζόν όπου θα γνωρίσει τυχαία τον Ρενό, σώζοντας τον από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Ο αυτοκαταστροφικός νέος θα την ακολουθήσει στο Παρίσι και θα την παρασύρει σε μια δυσλειτουργική σχέση. Η Ζενεβιέβ όντας για πρώτη φορά πραγματικά ερωτευμένη είναι πρόθυμη να ανεχθεί όλες τις απιστίες και τις ταπεινώσεις του μηδενιστή εραστή της και απομακρύνεται σταδιακά από οικογένεια και φίλους.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία γυρίστηκε σε 35αρι έγχρωμο φιλμ με Σινεμασκόπ και μονοφωνικό ήχο τον Φεβρουάριο του 1962 και προβλήθηκε στις Γαλλικές αίθουσες στις 5 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ντιζόν και στα Paris Studios Cinéma στο Παρίσι. Στην πρώτη προβολή το φιλμ έκοψε 2.872.000 εισιτήρια.

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη μουσική της ταινίας που κυκλοφόρησε σε δίσκο από την Barclay τον Απρίλιο του 1963 συνέθεσε ο Μισέλ Μανιέ. Ο δίσκος περιλαμβάνει τα παρακάτω κομμάτια:

  1. Le repos du guerrier (thème principal du film) (04:11)
  2. Surprise party chez Katov (1e partie) (01:18)
  3. Geneviève et Renaud (02:48)
  4. Surprise party chez Katov (2e partie) (02:30)

Είναι ενδιαφέρον ότι ο συνθέτης 2 χρόνια αργότερα γράφει τη μουσική για μια ακόμη ταινία του Ρομπέρ Οσέν (Angélique Marquise des Anges - Αγγελική, Μαρκησία των Αγγέλων) χρησιμοποιώντας ένα σχεδόν ίδιο μουσικό μοτίβο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]