Η Χαρά Του Σατανά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ένα από τα πιο κοινά σύμβολα της "Χαράς του Σατανά"

Η Χαρά Του Σατανά ή Joy of Satan (JoS) [1] είναι ένας ιστότοπος και μια δυτική εσωτερική αποκρυφιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2002 από τη Maxine Dietrich (Andrea Maxine-Dietrich). [2] Το Joy of Satan υποστηρίζει τον «πνευματικό σατανισμό» ή τον «θεϊστικό σατανισμό», μια ιδεολογία που αντιπροσωπεύει μια μοναδική σύνθεση του θεϊστικού σατανισμού, του ναζισμού, του γνωστικού παγανισμού, του δυτικού εσωτερισμού, των θεωριών ύπαρξης των UFO και των εξωγήινων πεποιθήσεων παρόμοιες με αυτές που διαδόθηκαν από τους Zecharia Sitchin και David Icke. [3]

πεποιθήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα μέλη πιστεύουν ότι ο Σατανάς είναι ο «αληθινός πατέρας και δημιουργός Θεός της ανθρωπότητας», του οποίου η επιθυμία ήταν τα δημιουργήματά του και η ανθρωπότητα να εξυψωθούν μέσω της γνώσης και της κατανόησης. [4] Πιστεύουν ότι ο ιουδαιοχριστιανικός θεός, αλλά και ο ισλαμικός θεός, είναι στην πραγματικότητα ο κακός εχθρός της ανθρωπότητας που εργάζεται με τους Εβραίους .

Η Χαρά του Σατανά ισχυρίζεται ότι οι Δαίμονες είναι στην πραγματικότητα οι αρχαίοι παγανιστικοί Θεοί, που λατρεύονταν οικουμενικά και δημιούργησαν την ανθρωπότητα. [5]

Έχουν αποτελέσει αντικείμενο σημαντικής διαμάχης λόγω των αντισημιτικών τους πεποιθήσεων και της σχέσης τους με τον πρώην πρόεδρο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος, μιας αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

Δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ελληνικό τμήμα της Χαράς Του Σατανά δημιουργήθηκε το 2016.[6]

  1. Petersen, Jasper (2011). Between Darwin and the Devil: Modern Satanism as Discourse, Milieu, and Self. Norwegian University of Science and Technology. σελίδες 218—219, 144—146. 
  2. Asprem, Granhom, Egil, Kennet (2014). Contemporary Esotericism. London: Routledge. σελ. 142, 144—146. ISBN 978-1908049322. 
  3. «Joy of Satan». 
  4. McBride, Jaemes (2013). The Divine Province: Birthing New Earth. σελ. 84. 
  5. Introvigne, Massimo. Satanism: A Social History. Aries Book Series: Texts and Studies in Western Esotericism. ISBN 978-90-04-28828-7. 
  6. «Joy of Satan». satanismos.gr. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2022.