Ηλεκτρονική χορευτική μουσική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ηλεκτρονική χορευτική μουσική (επίσης γνωστή ως EDM, χορευτική μουσική, ή club μουσική) είναι ένα ευρύ φάσμα των κρουστών ηλεκτρονικών μουσικών ειδών γίνεται σε μεγάλο βαθμό για νυχτερινά κέντρα, ρέιβ πάρτι και φεστιβάλ. Η EDM παράγεται γενικά για αναπαραγωγή από disc jockeys (DJs) οι οποίοι δημιουργούν απρόσκοπτες επιλογές των κομματιών, που ονομάζεται ένα μείγμα, παραβιάζοντας από τη μία εγγραφή στην άλλη.Η παραγωγή EDM εκτελεί επίσης τη μουσική που υπάρχει σε μια συναυλία ή φεστιβάλ,η οποία ονομάζεται μερικές φορές μια ζωντανή PA. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη, EDM πιο συχνά αποκαλείται «χορευτική μουσική» ή απλώς «χορός».

Tiësto

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από την εμφάνιση του έξαλλου, πειρατικού ραδιοφώνου και την έξαρση του ενδιαφέροντος για club κουλτούρας, το EDM απέκτησε επικρατούσα δημοτικότητα στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρά την αρχική επιτυχία ενός συνολικού χορού πράξεων στις ΗΠΑ. Η αποδοχή του χορού δεν ήταν καθολική και τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέμειναν εχθρικά προς αυτό το είδος μουσικής. Αυτή τη στιγμή, η αντιληπτή συσχέτιση μεταξύ της EDM και του πολιτισμού των ναρκωτικών οδήγησε τις κυβερνήσεις σε κρατικό και της πόλης επίπεδο των νόμων και των πολιτικών που αποσκοπούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της rave κουλτούρας.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, ο όρος «ηλεκτρονική χορευτική μουσική» και το αρκτικόλεξο «EDM» ωθούνταν από τη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ και τον μουσικό Τύπο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το σήμα της Αμερικανικής rave κουλτούρας. Παρά την προσπάθεια του κλάδου να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη μάρκα EDM, το αρκτικόλεξο παραμένει σε χρήση ως γενικός όρος για πολλαπλά είδη χορού, συμπεριλαμβανομένων house, techno, trance, drum & bass, dubstep, και των αντίστοιχων υποκατηγοριών τους.