Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (Ε.Σ.Β.Ε.) είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει στόχο να παρέχει υπηρεσίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Γενικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ε.Σ.Β.Ε. είναι ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο που εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε το 1970 στη Θεσσαλονίκη ως Σύλλογος Γονέων και μετατράπηκε σε Εταιρεία το 1980. Από τότε δέχεται ως μέλη της εκτός από τους γονείς και τα ίδια τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή και συγγενείς τους μέχρι β΄ βαθμού και φίλους της υπόθεσης. Σύμφωνα με το καταστατικό, την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν πρόσωπα με αναπηρίες και συγγενείς τους. Η Ε.Σ.Β.Ε. στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο που ανεγέρθηκε με δαπάνες των δημόσιων επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βρίσκεται όπισθεν της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (περιοχή Δήμου Πυλαίας).

Στόχοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι στόχοι της Ε.Σ.Β.Ε. είναι αφενός να παρέχει υπηρεσίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους και αφετέρου να συντελέσει ώστε να δημιουργηθούν στην κοινωνία οι κατάλληλες συνθήκες για την ισότιμη ένταξη των ανάπηρων.

Τμήματα και τομείς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εταιρεία είναι δομημένη σε δέκα τμήματα για την μεγαλύτερη εξειδίκευση των σπουδαστών:

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]