Εστοσαντόκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άποψη του Εστοσαντόκ από το Όρος Αϊμπγκά

Το Εστοσαντόκ, μερικές φορές γράφεται ως Έστο-Σαντόκ (ρωσικά: Э́стосадо́к ή Э́сто-Садо́к, εσθονικά: Eesti Aiake, μετάφραση: Μικρός Εσθονικός Κήπος) είναι μια αγροτική περιοχή (σέλο) υπό τη διοικητική δικαιοδοσία της Επαρχίας της Πόλης του Αντλέρσκι της Πόλης του Σότσι στο Κράι Κρασνοντάρ στη Ρωσία. Βρίσκεται στον ποταμό Μζύμτα και απέχει 4 χιλιόμετρα από την Κράσναγια Πολιάνα.[1] Ο πληθυσμός του Εστοσαντόκ είναι 890 άτομα.[εκκρεμεί παραπομπή]


Ιδρύθηκε το 1886 από τριάντα έξι εσθονικές οικογένειες που έφτασαν στην Κράσναγια Πολιάνα για να καταστήσουν κατοικήσιμα τα εδάφη που κατοικούσαν παλαιότερα από τους Σαντζ.

Εκεί υπάρχουν τα ερείπια ενός Καυκασιανού φρουρίου και το μνημειακό σπίτι του Εσθονού συγγραφέα Άντον Χάνσεν Ταμσάαρε. Είναι η θέση του ορεινού θερέτρου σκι Αλπίκα Σέρβις. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ρόζα Χουτόρ συνδέει την περιοχή με τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αντλέρ, με περαιτέρω συνδέσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σότσι, το Ολυμπιακό Χωριό του Σότσι, και το κεντρικό Σότσι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]