Ενόραση στις Γραφές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ενόραση στις Γραφές
ΘέμαΑγία Γραφή
Πρώτη έκδοσηΝομικά όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά
Το Ενόραση στις Γραφές τέθηκε σε κυκλοφορία στην Ελληνική στα μέσα του 2008

Η δίτομη σκληρόδετη εγκυκλοπαίδεια της Αγίας Γραφής Ενόραση στις Γραφές εκδόθηκε από τη Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά το 1988 στην Αγγλική. Οι δύο τόμοι αποτελούνται από περισσότερες από 2.500 σελίδες. Το Ενόραση είναι πλέον διαθέσιμο σε αρκετές γλώσσες, περιλαμβανομένης και της Ελληνικής στην οποία κυκλοφόρησε το 2008. Ο πρώτος τόμος καλύπτει τα λήμματα από το Α ως το Ι ενώ ο δεύτερος από το Κ ως το Ω.

Το έργο αυτό περιέχει έγχρωμες εικόνες, διαγράμματα, πίνακες, χάρτες και άλλα οπτικά βοηθήματα, καθώς επίσης λεπτομερείς αναλύσεις όλων των θεμάτων που βρίσκονται στην Αγία Γραφή. Η άποψη της Αγίας Γραφής αναλύεται για θέματα όπως το «έλεος» και ο «θάνατος» κάτω από τις αντίστοιχες επικεφαλίδες. Δεν καλύπτονται δογματικά θέματα, όπως η Τριάδα, η Θεολογία και η Αποστολική Διαδοχή, καθώς δεν γίνεται άμεση αναφορά σε αυτά μέσα στην Αγία Γραφή. Επίσης, οι τόμοι του Ενόραση περιέχουν άρθρα για κάθε βιβλίο της Αγίας Γραφής με ένα συνοπτικό περίγραμμα των κυρίων σημείων καθενός από αυτά.

Ο συμβολισμός που χρησιμοποιείται διεθνώς για αναφορές στους τόμους του έργου είναι το λατινικό γράμμα it και δίπλα ο αριθμός του τόμου ακολουθούμενος από τη σελίδα. Για παράδειγμα, το «it-2-G 1180» σημαίνει: ελληνική έκδοση του έργου, τόμος 2, σελίδα 1180.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]