Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτή είναι μια παλιά έκδοση της σελίδας, όπως διαμορφώθηκε από τον Arteraponiko (συζήτηση | συνεισφορές) στις 14:57, 4 Αυγούστου 2019. Μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την τρέχουσα έκδοση.
Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Γενικές πληροφορίες
Είδοςερευνητικός οργανισμός
Διοικητική υπαγωγήΑνάβυσσος Αττικής[1] και Αθήνα
ΧώραΕλλάδα[2]
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ιδρύθηκε με το Κυβερνητικό Διάταγμα της 3 Ιουνίου 2003 σε μιά συντονιστική ένωση των προσπαθειών του ΕΚΘΕ (πρώην Ινστιτούτο Ωκεανογραφικών και Αλιευτικών Ερευνών και του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ ).

Το ΕΛΚΕΘΕ λειτουργεί σε ενιαία διοικητική δομή υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Σκοπός της δημιουργίας του ήταν ο συντονισμός της χρηματοδοτούμενης θαλάσσιας έρευνας στην Ελλάδα. Συγκροτείται από τρία διαφορετικά ερευνητικά Ινστιτούτα, με ιδιαίτερο θεματικό αντικείμενο έκαστο, τα οποία και είναι:

  1. Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας
  2. Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών
  3. Ινστιτούτο Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων


Τεχνολογική υποστήριξη

Ε/Σ Αιγαίο του ΕΛΚΕΘΕ

Στη τεχνολογική υποστήριξη των ερευνητικών προγραμμάτων του ΕΛΚΕΘΕ περιλαμβάνονται: δύο ερευνητικά σκάφη, το Αιγαίο και το Φιλία, ένα διθέσιο υποβρύχιο, το Θέτις και τέσσερα υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.

Εξωτερικός σύνδεσμος

Επίσημος δικτυακός τόπος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.