Ελεονώρα Καρλόττα της Βυρτεμβέργης-Μονμπελιάρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελεονόρα-Καρλόττα της Βυρτεμβέργης-Μονμπελιάρ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Eleonore Charlotte von Württemberg-Mömpelgard (Γερμανικά)
Γέννηση20  Νοεμβρίου 1656
d:Q1628021
Θάνατος13  Απριλίου 1743[1]
Βρότσλαβ
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΣίλβιος Β΄ Φρειδερίκος της Βυρτεμβέργης-Ελς
ΓονείςΓεώργιος Β΄ της Βυρτεμβέργης-Μονμπελιάρ
ΟικογένειαΟίκος της Βυρτεμβέργης

Η Ελεονώρα-Καρλόττα (γερμ.: Eleonore-Charlotte von Württemberg-Montbéliard, 20 Νοεμβρίου 1656 στο Χόμπουργκ - Απρίλιος 1743 στο Βρότσλαβ) από τον Οίκο της Βυρτεμβέργης, ήταν κόρη του δούκα της Βυρτεμβέργης-Μονμπελιάρ και με τον γάμο της έγινε δούκισσα του Βυρτεμβέργης-Ελς.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν η δεύτερη κόρη του Γεωργίου Β΄ δούκα της Βυρτεμβέργης-Μονμπελιάρ (1626-1699) και της Άννας (1624-1680), κόρης του Γκασπάρ Γ΄ κόμη (μετά δούκα) του Κολινύ, στρατάρχη της Γαλλίας.

Στις 7 Μαΐου 1672 παντρεύτηκε στην Ολεσνίτσα με τον Σίλβιο Β΄ Φρειδερίκο δούκα της Βυρτεμβέργης-Ελς. Ο γάμος παρέμεινε άτεκνος.

Το 1676 η Καρλόττα-Ελεονώρα απέκτησε την κυριότητα στην πόλη της Τφαρντογκούρα και μετέφερε την κατοικία της εκεί. Επέκτεινε εκτενώς την πόλη με δικά της έξοδα και υποστήριξε νέους κατοίκους. Το 1688 αντικατέστησε την εκκλησία από μία μεγαλύτερη. Έλαβε φορολογική απαλλαγή για τους κατοίκους της πόλης για 100 χρόνια από τον Λεοπόλδο Α΄ της Γερμανίας.

Το 1712 είχε μία νομική διαμάχη με την Άννα-Σοφία του Μεκλεμβούργου-Σβερίν (1647-1726), τη χήρα δούκισσα της Βυρτεμβέργης-Γιούλιουσμπουργκ. Έχασε την υπόθεση και έπρεπε να αποδώσει την Tφαρνταγκούρα στην Άννα-Σοφία.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 7 Μαΐου 1672 παντρεύτηκε στην Ολεσνίτσα με τον Σίλβιο Β΄ Φρειδερίκο δούκα της Βυρτεμβέργης-Ελς. Ο γάμος παρέμεινε άτεκνος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλιογραφικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]