Εκπαίδευση στο Άσαμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Άσαμ είναι πολιτεία στη βορειοανατολική Ινδία. Το 2011, το ποσοστό αλφαβητισμού του Άσαμ εκτιμήθηκε στο 73,18% (78,81% στους άνδρες και 67,27% στις γυναίκες). Το ποσοστό αλφαβητισμού του Άσαμ είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο του 74,04%.

Γενικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαθητές στο λύκειο Λαχιγκάντζ του Άσαμ

Η σχολική εκπαίδευση στο Άσαμ παρέχεται μέσα από μια σειρά από προδημοτικά, δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία. Η Κυβέρνηση του Άσαμ παρέχει δωρεάν και υποχρεωτική εκπαίδευση για τους μαθητές μέχρι την ηλικία των 14. Τα σχολεία στο Άσαμ είναι είτε κρατικά ή ιδιωτικά. Η ύλη στα δημοτικά σχολεία ορίζεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Άσαμ. Ενώ τα περισσότερα σχολεία είναι συνδεδεμένα με το Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Άσαμ, η πολιτεία έχει πολλά σχολεία συνδεδεμένα με το Κεντρικό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΣΔΕ) ή το Βορειοανατολικό Εθνικό Συμβούλιο της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Μέσο διδασκαλίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία των μαθητών είναι συνήθως τα Ασαμικά. Υπάρχει ένας αριθμός των σχολείων που χρησιμοποιεί επίσης την αγγλική γλώσσα. Τα αγγλικά χρησιμοποιούνται για τα μαθήματα σε σχεδόν όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πολλά κρατικά κυβερνητικά σχολεία και όλα τα σχολεία συνδεδεμένα με το ΚΣΔΕ στην πολιτεία που χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως μέσο διδασκαλίας στο ανώτερο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.[εκκρεμεί παραπομπή]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]