Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Γεννήτρια Τυχαίων Αριθμών»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
ορθή γραφή
(Διάσωση 2 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0)
μ (ορθή γραφή)
Σε γενικές γραμμές , όπου απρόβλεπτοι αριθμοί είναι υψίστης σημασίας - όπως σε εφαρμογές ασφάλειας – οι μηχανικές γεννήτριες προτιμούνται (όπου είναι εφικτό) από ψευδοτυχαίους αλγόριθμους.
 
Οι γεννήτριες τυχαίων αριθμών είναι πολύ χρήσιμες στους αλγόριθμους Monte Carlo και τις προσομοιώσεις, διότι η εκσφαλμάτωση διευκολύνεται από την δυνατότητα των γεννητριών να παράξουνπαραγάγουν την ίδια ακολουθία τυχαίων αριθμών σε πολλά τρεξίματα της ίδιας εφαρμογής. Χρησιμοποιούνται επίσης στην κρυπτογραφία – όταν ο σπόρος (seed) είναι μυστικός.
 
Η δημιουργία ψευδοτυχαίων αριθμών είναι μία σημαντική και συχνή εργασία στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ενώ η κρυπτογραφία και ορισμένοι αριθμητικοί αλγόριθμοι απαιτούν πολύ υψηλό βαθμό τυχαιότητας, πολλές λειτουργίες δεν το χρειάζονται. Μερικά απλά παραδείγματα είναι το "τυχαίο απόσπασμα της ημέρας", ή η κίνηση ενός χαρακτήρα σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι Ηπιότερες μορφές της τυχαιότητας χρησιμοποιούνται σε αλγόριθμους κατακερματισμού και ταξινόμησης.
475

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης