Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Έλενα Σκυλίτση»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
== Βιογραφικά στοιχεία ==
 
Γεννήθηκε στις [[18 Σεπτεμβρίου]] [[1873]] στο [[Λονδίνο]] και ήταν κόρη του Γιάννη Σκυλίτση-Στεφάνοβικ, εμπόρου εγκατεστημένου στην [[Μεγάλη Βρετανία]], και της Βιργινίας Σεκιάρη. Από την πλευρά του πατέρα της καταγόταν από την πλούσια χιώτικη οικογένεια Σκυλίτση-Στεφάνοβικ που αποτελούσε ιδιαίτερο κλάδο της [[Οικογένεια Σκυλίτση|οικογένειας Σκυλίτση]]. Μεγάλωσε στο [[Λονδίνο]] σε εξαιρετικά εύπορο περιβάλλον. Ήταν παντρεμένη σε πρώτο γάμο με τον Αύγουστο Αργέντη και σε δεύτερο με τον [[ΕλευθέριοςΑύγουστος ΒενιζέλοςΑργέντης|Ελευθέριο Βενιζέλο]]. Ο γάμος με τον τελευταίο πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του [[1921]] στο Highgate του Λονδίνου.
Αύγουστο Αργέντη]] και σε δεύτερο με τον [[Ελευθέριος Βενιζέλος|Ελευθέριο Βενιζέλο]]. Ο γάμος με τον τελευταίο πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του [[1921]] στο Highgate του Λονδίνου.
 
Κατά τη διάρκεια του [[Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος|Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου]] υποστήριξε τον [[Ελευθέριος Βενιζέλος|Ελευθέριο Βενιζέλο]] στη διαμάχη του με τον βασιλιά [[Κωνσταντίνος Α΄ της Ελλάδας|Κωνσταντίνο Α΄]] δημοσιογραφώντας και στηρίζοντας τον οικονομικά. Με τον Βενιζέλο εγκαταστάθηκε μόνιμα στην [[Ελλάδα]] στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και για την διαμονή του ανήγειρε<ref name="eie"/> το [[Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου|αρχοντικό Βενιζέλου]] στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στην [[Αθήνα]], στο οποίο διέμειναν την περίοδο [[1932]]-[[1935]]. Μετά το θάνατο του συζύγου της πούλησε<ref name="eie">[http://www.eie.gr/archaeologia/gr/arxeio_more.aspx?id=156 αρχοντικό Βενιζέλου], από την ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών</ref>, με δική της πρωτοβουλία, το αρχοντικό στο βρετανικό κράτος, το οποίο και τη χρησιμοποίησε για κατοικία του εκάστοτε Βρετανού πρέσβη.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης