Μελόδραμα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Templar52 (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
διορθ.+links
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ως '''Μελόδραμα''' χαρακτηρίζεται ένα [[θέατρο|θεατρικό έργο]] [[δράμα]] που έχει μελλοποιηθεί, δηλαδή η απόδοσή μιας δράσης ή ενός γεγονότος που γίνεται με [[ενορχήστρωση]] της μουσική φωνής (τραγουδιού) και ηθοποιΐας.
Ως '''Μελόδραμα''' χαρακτηρίζεται ένα [[θέατρο|θεατρικό έργο]] ([[δράμα]]) που έχει μελοποιηθεί, δηλαδή η απόδοση μιας δράσης ή ενός γεγονότος που γίνεται με [[ενορχήστρωση]] της μουσικής φωνής (τραγουδιού) και ηθοποιΐας.


Πρόκειται δηλαδή για το μουσικό θεατρικό είδος εκείνο όπου τόσο στη γαλλική όσο και στην ιταλική γλώσσα αποδίδεται με τον όρο [[Όπερα]]. Κατ΄ επέκταση με τον ίδιο αυτό όρο χαρακτηρίζεται επίσης ο [[θίασος]] και όλη η οργάνωση της απόδοσής του καθώς και το [[Θέατρα|θέατρο]] που προορίζεται γι΄ αυτήν.
Πρόκειται δηλαδή για το μουσικό θεατρικό είδος εκείνο που στη [[γαλλική γλώσσα|γαλλική]] και στην [[ιταλική γλώσσα]] αποδίδεται με τον όρο [[Όπερα]]. Κατ΄ επέκταση με τον αυτό όρο χαρακτηρίζεται επίσης ο [[θίασος]] και όλη η οργάνωση της απόδοσής του, καθώς και το [[Θέατρα|θέατρο]] που προορίζεται γι΄ αυτήν.


Συνεπώς το μελόδραμα είναι η ελληνική απόδοση του διεθνή όρου Όπερα.
Συνεπώς το μελόδραμα είναι η ελληνική απόδοση του διεθνούς όρου Όπερα.


[[Κατηγορία: Θεατρικά είδη]]
[[Κατηγορία: Θεατρικά είδη]]

Έκδοση από την 00:03, 10 Νοεμβρίου 2006

Ως Μελόδραμα χαρακτηρίζεται ένα θεατρικό έργο (δράμα) που έχει μελοποιηθεί, δηλαδή η απόδοση μιας δράσης ή ενός γεγονότος που γίνεται με ενορχήστρωση της μουσικής φωνής (τραγουδιού) και ηθοποιΐας.

Πρόκειται δηλαδή για το μουσικό θεατρικό είδος εκείνο που στη γαλλική και στην ιταλική γλώσσα αποδίδεται με τον όρο Όπερα. Κατ΄ επέκταση με τον αυτό όρο χαρακτηρίζεται επίσης ο θίασος και όλη η οργάνωση της απόδοσής του, καθώς και το θέατρο που προορίζεται γι΄ αυτήν.

Συνεπώς το μελόδραμα είναι η ελληνική απόδοση του διεθνούς όρου Όπερα.