Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Zorrobot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.5.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: nn:United States Military Academy
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: simple:United States Military Academy at West Point
Γραμμή 47: Γραμμή 47:
[[ru:Военная академия США]]
[[ru:Военная академия США]]
[[sh:Vojna akademija West Point]]
[[sh:Vojna akademija West Point]]
[[simple:United States Military Academy at West Point]]
[[sl:Vojaška akademija Združenih držav Amerike]]
[[sl:Vojaška akademija Združenih držav Amerike]]
[[sv:United States Military Academy]]
[[sv:United States Military Academy]]

Έκδοση από την 14:15, 19 Αυγούστου 2011

Το έμβλημα της Ακαδημίας Γουέστ Πόιντ.

Η Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, ή Ακαδημία Στρατού των ΗΠΑ, η Ακαδημία Γουέστ Πόιντ, (West Point Academy) είναι η αρχαιότερη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ, αντίστοιχη με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας.

Ίδρυση - εγκαταστάσεις

Ιδρύθηκε το 1802 και βρίσκεται στο "Γουέστ Πόιντ" της Νέας Υόρκης, περίπου 80 χλμ βόρεια της πόλης, σε γραφικό λόφο πάνω από τον ποταμό Χάντσον.
Οι εγκαταστάσεις της Σ.Α. δίνουν την εικόνα πανεπιστημιούπολης με πολλά ιστορικά κτίρια. μεταξύ των οποίων ένα έχει σήμερα μετατραπεί σε μουσειακό χώρο όπου και φιλοξενεί το αρχαιότερο Μουσείο Στρατού των ΗΠΑ, βέβαια με αρχαιότερα εκθέματα όπλα, κανόνια, στολές, παράσημα και έγγραφα από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

Φοίτηση

Η φοίτηση στην Ακαδημία είναι τετραετής και κάθε χρόνο εισάγονται περίπου 1300 σπουδαστές που καλούνται δόκιμοι (- ευέλπιδες -) ενώ αποφοιτούν περίπου οι 1000 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού, λαμβάνοντας πιστοποιητικό επιπέδου Bachelor of Science. Η φοίτηση είναι εσώκλειστη και παρέχεται δωρεάν μαζί με τη σίτιση, διαμονή και ένδυση, με την υποχρέωση της αναγκαστικής παραμονής στο στρατό για κάποιο χρονικό διάστημα. Μεταξύ των αποφοίτων της Σχολής περιλαμβάνονται δύο Πρόεδροι των ΗΠΑ καθώς και ο τέως Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος Β΄ (τότε διάδοχος) που παρακολούθησε ειδική ταχύρυθμη εκπαίδευση στρατιωτικής τακτικής.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι