Αλέξανδρος Ασωνίτης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Alioumb (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Αλέξανδρος Ασωνίτης''' (29 Αυγούστου 1959- ) είναι Έλληνας συγγραφέας. Σπούδασε [[Νομική|Νομικά]] αλλά αργότερα αποφάσισε να γίνει συγγραφέας. Από το 1987 ο Αλέξανδρος Ασωνίτης έχει διαγράψει τη δική του πορεία στην [[Ελλάδα|ελληνική]] [[λογοτεχνία]] με αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία ένα best-seller, το ''Λάλον ύδωρ''. Πέραν της συγγραφής ασχολείται επίσης με τη [[μετάφραση]] [[Αρχαία Ελλάδα|αρχαίων Ελλήνων]] συγγραφέων, όπως είναι το ''Αλεξάνδρου Βίος'', του [[Ψευδοκαλλισθένης|Ψευδοκαλλισθένη]] και του [[Πολύαινος|Πολυαίνου]] τα ''Στρατηγήματα''.
Ο '''Αλέξανδρος Ασωνίτης''' (1 Ιανουαρίου 1959) είναι Έλληνας συγγραφέας. Σπούδασε [[Νομική|Νομικά]] στην Αθήνα. Από το 1995 ο Αλέξανδρος Ασωνίτης έχει διαγράψει τη δική του πορεία στην [[Ελλάδα|ελληνική]] [[λογοτεχνία]] με αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία ένα best-seller, το "Λάλον ύδωρ" και το "Η Συνείδηση της Αιωνιότητας", το σημαντικότερο μυθιστόρημα της δεκαετίας του 1990, κατά το περιοδικό "Ιχνευτής" (το 2003). Ακολούθησαν το "Γεια σου τηλεόραση!" και οι νουβέλες "Το μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ - Το μοιρολόι της Μανούσαινας". Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές συλλογές. Πέραν της συγγραφής, ασχολείται επίσης με τη [[μετάφραση]] [[Αρχαία Ελλάδα|αρχαίων Ελλήνων]] συγγραφέων, όπως είναι το Αλεξάνδρου Βίος, του [[Ψευδοκαλλισθένης|Ψευδοκαλλισθένη]] και του [[Πολύαινος|Πολυαίνου]] τα Στρατηγήματα, α και β τόμος, καθώς και με τη μελέτη του λαϊκού τραγουδιού, ειδικά των τραγουδιών που αναφέρονται στον θάνατο και στις φυλακές. Αρθρογραφεί περιοδικά στη Βιβλιοθήκη και στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και διδάσκει σε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Το θεατρικό του έργο "Μανέρμες, η μάνα του Σολωμού, η μάνα του Κάλβου" ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας το 2010.


==Εργογραφία==
==Εργογραφία==
#''Μανέρμες''
#''Το μνημειώδες σχέδιο του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ''
#''Το μνημειώδες σχέδιο του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ''
#''Ιστορίες στον αφρό''
#''Ιστορίες στον αφρό''
Γραμμή 9: Γραμμή 10:
#''Ανδρικές απολαύσεις''
#''Ανδρικές απολαύσεις''
#''Global novel - Το μυθιστόρημα του κόσμου''
#''Global novel - Το μυθιστόρημα του κόσμου''
#''Ελληνικό διήγημα'' (1, 2, 3, 4, 5)
#''4 Διηγήματα''
#''4 Διηγήματα''
#''Τα προσωπεία του τρόμου''
#''Λάλον ύδωρ''
#''Λάλον ύδωρ''
#''Η συνείδηση της αιωνιότητας
#''Η συνείδηση της αιωνιότητας''
''
[[Κατηγορία:Έλληνες συγγραφείς]]
[[Κατηγορία:Έλληνες συγγραφείς]]

Έκδοση από την 14:37, 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης (1 Ιανουαρίου 1959) είναι Έλληνας συγγραφέας. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Από το 1995 ο Αλέξανδρος Ασωνίτης έχει διαγράψει τη δική του πορεία στην ελληνική λογοτεχνία με αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία ένα best-seller, το "Λάλον ύδωρ" και το "Η Συνείδηση της Αιωνιότητας", το σημαντικότερο μυθιστόρημα της δεκαετίας του 1990, κατά το περιοδικό "Ιχνευτής" (το 2003). Ακολούθησαν το "Γεια σου τηλεόραση!" και οι νουβέλες "Το μνημειώδες σχέδιο του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ - Το μοιρολόι της Μανούσαινας". Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές συλλογές. Πέραν της συγγραφής, ασχολείται επίσης με τη μετάφραση αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, όπως είναι το Αλεξάνδρου Βίος, του Ψευδοκαλλισθένη και του Πολυαίνου τα Στρατηγήματα, α και β τόμος, καθώς και με τη μελέτη του λαϊκού τραγουδιού, ειδικά των τραγουδιών που αναφέρονται στον θάνατο και στις φυλακές. Αρθρογραφεί περιοδικά στη Βιβλιοθήκη και στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και διδάσκει σε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Το θεατρικό του έργο "Μανέρμες, η μάνα του Σολωμού, η μάνα του Κάλβου" ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας το 2010.

Εργογραφία

  1. Μανέρμες
  2. Το μνημειώδες σχέδιο του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ
  3. Ιστορίες στον αφρό
  4. Γειά σου, τηλεόραση!
  5. Μυθιστόρημα μιας πόλης
  6. Με ορθάνοιχτα μάτια
  7. Ανδρικές απολαύσεις
  8. Global novel - Το μυθιστόρημα του κόσμου
  9. 4 Διηγήματα
  10. Τα προσωπεία του τρόμου
  11. Λάλον ύδωρ
  12. Η συνείδηση της αιωνιότητας