Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Λεγεωνάριος»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
επιμέλεια, εν μέρει αυτόματη μετάφραση
(επιμέλεια, εν μέρει αυτόματη μετάφραση)
Ρωμαίος '''λεγεωνάριος''' ήταν επαγγελματίας στρατιώτης του Ρωμαϊκού στρατού.
{{επιμέλεια}}
Ρωμαίος λεγεωνάριος ήταν επαγγελματικός στρατιώτης του Ρωμαϊκού στρατού. Οι λεγεωνάριοι έπρεπε να είναι Ρωμαίοι πολίτες κάτω από την ηλικία 45. Στρατολογούνταν στη πρώτη λεγεώνα για είκοσι πέντε έτη υπηρεσίας, μια αλλαγή από την πρόωρη πρακτική της στρατολόγησης ήταν μόνο για τις εκστρατείες. Τα τελευταία πέντε έτη της θητείας του τα περνούσε ως παλαίμαχος με ελαφρύτερα καθήκοντα.
Κατά τον 23ο αιώνα ο εξοπλισμός του αποτελούσαν από ασπίδα,κράνος,δυο ακόντια, κοντό ξίφος,στιλέτο,ένα ζευγάρι βαριά σανδάλια (έδειχνα το στρατιωτικό του αξίωμα),ένα πακέτο πορείας ( αξίας δεκατεσσάρων ημερών των τροφίμων), φλασκί για νερό ή κρασί).εξοπλισμό μαγειρέματος, δυο πασσάλους για τη κατασκευή περιφράγματος, και ένα φτυάρι.
Ο ρωμαϊκός στρατιώτης υποβλήθηκε ειδικά στην αυστηρή κατάρτιση της πειθαρχίας που ήταν η βάση της επιτυχίας του στρατού και οι στρατιώτες αδυσώπητα και συνεχώς εκπαιδεύονταν με όπλα. οι αναγκασμένες πορείες με το πλήρες φορτίο και στο σφιχτό σχηματισμό ήταν συχνές γι’αυτό Η πειθαρχία ήταν σημαντική και οι παραβιάσεις τιμωρούνταν από τον εκατόνταρχο.
 
Ρωμαίος λεγεωνάριος ήταν επαγγελματικός στρατιώτης του Ρωμαϊκού στρατού. Οι λεγεωνάριοι έπρεπε να είναι Ρωμαίοι πολίτες κάτω από την ηλικία των 45 ετών. Στρατολογούνταν στη πρώτη λεγεώνα για είκοσι πέντε έτη υπηρεσίας,: μια αλλαγή από την πρόωρη πρακτική της στρατολόγησης ήταν μόνο για τις εκστρατείες. Τα τελευταία πέντε έτη της θητείας του τα περνούσε ως παλαίμαχος με ελαφρύτερα καθήκοντα.
 
Κατά τον 23ο αιώνα οΟ εξοπλισμός του αποτελούσαναποτελούνταν από [[ασπίδα]], κράνος, δυο [[ακόντιο|ακόντια]], [[κοντό ξίφος]], [[στιλέτο]], ένα ζευγάρι βαριά σανδάλια[[σανδάλι]]α (έδειχναέδειχναν το στρατιωτικό του αξίωμα), ένα πακέτο πορείας ( αξίας δεκατεσσάρων ημερών των τροφίμων), φλασκί για [[νερό]] ή [[κρασί).]], εξοπλισμό μαγειρέματος, δυο πασσάλους για τη κατασκευή περιφράγματος, και ένα [[φτυάρι]].
 
Η πειθαρχία ήταν σημαντική και οι παραβιάσεις τιμωρούνταν από τον [[εκατόνταρχος|εκατόνταρχο]].
 
==Άλλοι λεγεωνάριοι==
Λεγεωνάριος επίσης είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για τα μέλη άλλων λεγεώνων, όπως [[Γαλλική ξένηΛεγεώνα λεγεώνατων Ξένων]], [[Ισπανική ξένηΛεγεώνα λεγεώνατων Ξένων]] ή Πολωνικές λεγεώνες. Τα μέλη αυτών των σύγχρονων λεγεώνων καλούνται συχνά légionnaires, ο [[γαλλικά|γαλλικός]] όρος για το λεγεωνάριο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε επίσης από Ρουμανικά ακροδεξιός παραστρατιωτικός ομάδα γνωστή στα αγγλικά ως Φρουρά σιδήρου.
 
ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ
Λεγεωνάριος επίσης ένας όρος που χρησιμοποιείται για τα μέλη άλλων λεγεώνων, όπως Γαλλική ξένη λεγεώνα, Ισπανική ξένη λεγεώνα ή Πολωνικές λεγεώνες. Τα μέλη αυτών των σύγχρονων λεγεώνων καλούνται συχνά légionnaires, ο γαλλικός όρος για το λεγεωνάριο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε επίσης από Ρουμανικά ακροδεξιός παραστρατιωτικός ομάδα γνωστή στα αγγλικά ως Φρουρά σιδήρου.
==ΠΗΓΕΣ==
[WorldLingo http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Legionary]
[[Κατηγορία:Βαθμοφόροι ρωμαϊκού στρατού]]
 
{{Link FA|nl}}
[[br:Lejioner roman]]
[[ca:Legionari]]
[[cs:Legionář]]
[[en:Legionary]]
[[es:Legionario]]
[[eu:Legionari]]
[[gl:Lexionario]]
[[nl:Romeins legionair]]
[[ja:軍団兵]]
[[no:Romersk legionær]]
[[pt:Legionário]]
[[sh:Legionar]]
[[tr:Lejyoner]]
[[vi:Lính Lê dương La Mã]]
22.369

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης