Εθνική Ινδίας (χόκεϊ επί χόρτου ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ινδία
ΟμοσπονδίαΟμοσπονδία Χόκεϊ Ινδίας
ΣυνομοσπονδίαASHF (Ασία)
ΠροπονητήςΡόλαντ Όλτμανς
ΑρχηγόςΠ.Ρ. Σριτζές
Κατάταξη6
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
Πρώτη εμφάνιση
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
Δεύτ. εμφάνιση

Η εθνική ομάδα χόκεϊ επί χόρτου της Ινδίας εκπροσωπεί την Ινδία στο διεθνές χόκεϊ επί χόρτου. Τελεί υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδίας Χόκεϊ Ινδίας. Αποτελεί την ποιο επιτυχημένη ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1928, η ομάδα κέρδισε το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και μέχρι το 1956 η ομάδα ανδρών της Ινδίας παρέμεινε αήττητη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας έξι χρυσά μετάλλια στη σειρά. Η ομάδα είχε σερί νίκες 30–0 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από το πρώτο της παιχνίδι μέχρι την ήττα στο τελικό του 1960. Η Ινδία κέρδισε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1975.

Το 2014, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ασιατικούς Αγώνες, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στον κόσμο. Το 2016, η ομάδα των ανδρών της Ινδίας κέρδισε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά Τσάμπιονς Τρόφι εναντίον της Αυστραλίας.[1] Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η ομάδα ανδρών της Ινδίας έφτασε στη φάση των νοκ-άουτ έπειτα από 36 χρόνια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Champions trophy | Stubborn India go down to Australia in thrilling final». SportsCafe.in. 17 Ιουνίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]