Δισκογραφία των BTS

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δισκογραφία BTS
Οι BTS σε φωτογράφιση στο Los Angeles, Νοέμβριος 2017
Οι BTS σε φωτογράφιση στο Los Angeles, Νοέμβριος 2017
Κυκλοφορίες
Στούντιο άλμπουμ 6
Συλλογές 4
EP 5
Σινγκλ 22
Σινγκλ άλμπουμ 2

Το Νοτιοκορεάτικο αντρικό συγκρότημα BTS έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ (εκ των οποίων ένα επανεκδόθηκε υπό διαφορετικό τίτλο), τέσσερεις συλλογές, πέντε EPs, και είκοσι δύο σινγκλ. 

Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του στη Νότια Κορέα στις 13 Ιουνίου του 2013, με το σινγκλ άλμπουμ 2 Cool for Skool. Έκαναν την επιστροφή τους το Σεπτέμβριο του 2013 με ένα EP, το O!RUL8,2?. Το Φεβρουάριο του 2014, οι BTS κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους EP, το Skool Luv Affair. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη κατάταξη ενός άλμπουμ τους στο Billboard World Albums, και στο Ιαπωνικό Oricon Albums Chart. Η ανανεωμένη έκδοση του άλμπουμ, Skool Luv Affair Special Addition κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014.

Οι BTS κυκλοφόρησαν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ, το Dark & Wild τον Αϋγουστο του 2014. Ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που εμφανίστηκε στο Αμερικάνικο τσαρτ Top Heartseekers. Για να κλείσουν το 2014, οι BTS έκαναν το Ιαπωνικό τους ντεμπούτο το Δεκέμβριο του 2014 με το πρώτο τους Ιαπωνικό στούντιο άλμπουμ, το Wake Up. Όλα τους τα Ιαπωνικά σινγκλ—το "No More Dream" που κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου, το "Boy in Luv" που κυκλοφόρησε στις 16 Ιουλίου, και το "Danger" που κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου—κατάφεραν να μπουν στο τοπ 10 του Oricon Albums Chart όπως και στο Japan Hot 100.

Το τρίτο EP του συγκροτήματος, το The Most Beautiful Moment in Life, Part 1, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015. Το lead σινγκλ, "I Need U", έφτασε στο τοπ 5 του Gaon Digital Chart, όπως και στο νούμερο 4 στα Billboard World Digital Songs chart. Οι BTS έκαναν την επιστροφή τους με το τέταρτο EP τους, The Most Beautiful Moment in Life, Part 2, το Νοέμβριο του 2015. Για πρώτη φορά, το συγκρότημα μπήκε στο Billboard 200 στη θέση 171 με το EP. Ήταν επίσης πρώτο στο Billboard Top Heartseekers και τα World Albums για 4 εβδομάδες, το περισσότερο από ένα Νοτιοκορεατικό καλλιτέχνη. Η πρώτη τους συλλογή, το The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016.

Το Σεπτέμβριο του 2016, οι BTS κυκλοφόρησαν το δεύτερο Ιαπωνικό τους στούντιο άλμπουμ, με τίτλο Youth, πουλώντας πάνω από 44,000 αντίτυπα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Έγινε το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος που έφτασε στην κορυφή τόσο στο ημερήσιο όσο και το εβδομαδιαίο τσαρτ των άλμπουμ του Oricon. Το Ιαπωνικό σινγκλ με τίτλο "For You" που κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου του 2015 έγινε το πρώτο νούμερο ένα χιτ του συγκροτήματος στην Ιαπωνία, φτάνοντας στην κορυφή του Oricon και του Japan Hot 100. Το επόμενο Ιαπωνικό τους σινγκλ, το "I Need U", που κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβριου του 2015, έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο τσαρτ του Oricon. Το αμέσως επόμενο Ιαπωνικό σινγκλ, το "Run", κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου του 2016. Για να κλείσει το 2016, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, το Wings τον Οκτώβριο του 2016. Έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 26 του Billboard 200, κάνοντάς το εκείνη τη χρονική περίοδο το Κορεατικό άλμπουμ με την υψηλότερη θέση στο τσαρτ. Η ανανεωμένη έκδοση του άλμπουμ, το You Never Walk Alone, κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2016.

Το Μάιο του 2017, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το έβδομο Ιαπωνικό τους σινγκλ το "Chi, Ase, Namida" (血、汗、涙), το οποίο έγινε η πρώτη τους κυκλοφορία που πιστοποιήθηκε ως Πλατινένιο από το RIAJ. Το 5ο EP των BTS, το Love Yourself: Her, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2017. Το EP έκανε ντεμπούτο στο νούμερο επτά του Αμερικάνικου Billboard 200 με 31,000 album equivalent units, κάνοντάς το το K-pop άλμπουμ με την υψηλότερη θέση στο τσαρτ και τη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για ένα K-pop άλμπουμ μέχρι σήμερα. Το Δεκέμβριο του 2017, οι BTS κυκλοφόρησαν το όγδοο Ιαπωνικό τους σινγκλ, "MIC Drop/DNA/Crystal Snow", πουλώντας πάνω από 500,000 αντίτυπα μέσα σε ένα μήνα κάνοντάς τους το μοναδικό ξένο καλλιτέχνη που έχει πιστοποιηθεί Διπλά Πλατινένιος από το RIAJ το 2017.

Το τρίο Ιαπωνικό τους στούντιο άλμπουμ, το Face Yourself, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018. Έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 43 του Billboard 200 με 12,000 album-equivalent units, κάνοντάς το το Ιαπωνικό άλμπουμ με την τρίτη μεγαλύτερη θέση στο τσαρτ όλων των εποχών. Μόνο ένα μήνα αργότερα, έγινε το πρώτο τους Ιαπωνικό άλμπουμ που πιστοποιήθηκε ως Πλατινένιο από το RIAJ, πουλώντας πάνω από 250,000 αντίτυπα εντός του χρόνου αυτού. Στις 27 Μαΐου 2018, το τρίτο Κορεατικό στούντιο άλμπουμ των BTS, το Love Yourself: Tear, το οποίο κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου, έκανε ντεμπούμε στο νούμερο ένα του Αμερικάνικου Billboard 200, κάνοντάς το το άλμπουμ του συγκροτήματος με την υψηλότερη θέση στην αγορά της Δύσης, όπως και το πρώτο K-pop άλμπουμ που βρέθηκε πρώτο στα Αμερικάνικα άλμπουμ τσαρτ και στην υψηλότερη θέση για έναν Ασιάτη καλλιτέχνη.

Άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στούντιο άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

EPs[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σινγκλ άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανανεωμένα άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σινγκλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως ο βασικός καλλιτέχνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προωθητικά σινγκλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλα τραγούδια που εμφανίστηκαν στα τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]