Διεύθυνση Κοινών Επιχειρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διεύθυνση Κοινών Επιχειρήσεων
Ίδρυση1 Αυγούστου 1997, πριν 26 έτη (1997--8-01)
Χώρα Νότια Αφρική
ΥπαγωγήΕθνική Άμυνα της Νότιας Αφρικής
Διοίκηση
Αρχηγός Κοινών ΕπιχειρήσεωνΑντιστράτηγος Ρουντζάνι Μαφγουάνια

Η Διεύθυνση Κοινών Επιχειρήσεων είναι μέρος της Εθνικής Άμυνας της Νότιας Αφρικής που έχει επιφορτιστεί με τη διεξαγωγή Κοινών Επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν τα διάφορα μέρη της Εθνικής Άμυνας της Νότιας Αφρικής.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Διεύθυνση Κοινών Επιχειρήσεων ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1997 κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων. [1]

Πριν από την αναδιοργάνωση, κάθε σκέλος της Υπηρεσίας είχε ένα επιτελείο επιχειρήσεων υπεύθυνο για την ανάπτυξη των μονάδων του σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχηγού Υπηρεσίας και του Αρχηγού της Εθνικής Άμυνας της Νότιας Αφρικής. Ο Αρχηγός της Εθνικής Άμυνας της Νότιας Αφρικής είχε ένα επιτελείο επιχειρήσεων, που έπαιζε συντονιστικό ρόλο.

Μετά την αναδιοργάνωση, κάθε σκέλος υπηρεσίας χρειάζεται να παρέχει κατάλληλα εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες δυνάμεις στις κοινές επιχειρήσεις. Οι κοινές επιχειρήσεις θα ανέπτυσσαν στη συνέχεια αυτές τις δυνάμεις όπως είναι απαραίτητο και να επανέλθουν στη μητρική τους υπηρεσία μετά την αποστολή. Εξαίρεση αποτελεί η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων, η οποία βρίσκεται άμεσα υπό τη διοίκηση του Αρχηγού της Εθνικής Άμυνας της Νότιας Αφρικής [2] και είναι μόνιμα διατεθειμένη στις κοινές επιχειρήσεις.

Υπάρχουν εννέα κοινά επιχειρησιακά-τακτικά στρατηγεία υπό τον Αρχηγό Κοινών Επιχειρήσεων της Εθνικής Άμυνας της Νότιας Αφρικής, κάτω από τα οποία λειτουργούν πολλές μονάδες του Στρατού. Για παράδειγμα, η Βόρεια Τοπική Κοινή Επιχειρησιακή Ομάδα Δράσης (RJTFN) βρίσκεται στο Πολοκουάνε, που διοικείται από έναν υποστράτηγο. [3] Το Αρχηγείο της Βόρειας Τοπικής Κοινής Επιχειρησιακής Ομάδας Δράσης είναι υπεύθυνο για την επιχειρησιακή ανάπτυξη του αρχηγείου του Ομίλου ή του αρχηγείου τακτικής υπό τη διοίκηση του. Η Βόρεια Τοπική Κοινή Επιχειρησιακή Ομάδα Δράσης υποδιαιρείται σε περιοχές, καθεμία υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο ενός αρχηγείου ομάδας. Για παράδειγμα, το αρχηγείο του Ομίλου στη Μουσίνα ονομάζεται Στρατιωτική Περιοχή του Σούτπανσμερπγκ. Οι άλλες περιοχές είναι η ομάδα 33, Μπομπέλα ; Ομάδα 12, Ερμέλο ; και Ομάδα 14, Πολοκουάνε .

Το αρχηγείο της Δυτικής Τοπικής Κοινής Επιχειρησιακής Ομάδας Δράσης βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν, ενώ το Αρχηγείο της Ανατολικής Περιφερειακής Κοινής Ομάδας Εργασίας βρίσκεται στο Ντέρμπαν .

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Fact file: The Joint Operations Division». DefenceWeb.co.za. Ανακτήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2014. 
  2. «About us». DOD. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2014. 
  3. Etienne Hennop, SANDF Control of the Northern and Eastern Border Areas of South Africa Αρχειοθετήθηκε 2017-08-10 στο Wayback Machine., ISS Occasional Paper No. 52, August 2001, 2.