Διεθνής Ακαδημία της Γεωργίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 41°41′38.5″N 44°52′15.0″E / 41.694028°N 44.870833°E / 41.694028; 44.870833

Διεθνής Ακαδημία της Γεωργίας
Χάρτης
Είδοςακαδημαϊκό ίδρυμα
Γεωγραφικές συντεταγμένες41°41′39″N 44°52′15″E
Διοικητική υπαγωγήΤιφλίδα
ΧώραΓεωργία
Έναρξη κατασκευής1812
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος

Η Διεθνής Ακαδημία της Γεωργίας (γεωργιανά: საქართველოს საერთაშორისო აკადემია) είναι ιδιωτικό ίδρυμα που βρίσκεται στη περιοχή Ισάνι-Σάμγκορι, στη Τιφλίδα της Γεωργίας. Είναι ένα από τα λίγα γεωργιανά ιδρύματα που απονέμει τον τίτλο «Διδάκτωρ Ακαδημαϊκός».[1]

Η Γεωργιανή Διεθνής Ακαδημία λειτουργεί επίσης ένα διετές σχολείο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του οποίου κύριος σκοπός είναι η παροχή ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.[2]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Διεθνής Ακαδημία της Γεωργίας ιδρύθηκε από μέλη της Ακαδημίας Φαζίσι, η οποία ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα π.Χ.. Η Ακαδημία εντοπίζει τις σύγχρονες ρίζες της στο 1812. Εγγράφηκε επίσημα στη νεοσύστατη Δημοκρατία της Γεωργίας το 2003, ως αποτέλεσμα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της. Αποστολή της Ακαδημίας είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα συνεργασίας για την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους επιστήμονες της Γεωργίας και των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων. Η κοινότητά της αποτελείται από επιστήμονες και ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με την πρωτότυπη και καινοτόμο έρευνα σε διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Σχολές και συνεργαζόμενα ιδρύματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Διεθνής Ακαδημία της Γεωργίας είναι συνδεδεμένη με διάφορα περιφερειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ακαδημίας Προσωπικού (IPA) στη χώρα της Ουκρανίας, η οποία προσφέρει πτυχία Bachelor of Science και Master of Science σε διάφορους κλάδους.

Διαχειρίζεται επίσης το Ινστιτούτο Κοινωνικών Σχέσεων Γεωργίας-Ουκρανίας και προσφέρει πλατφόρμες μάθησης που ξεκινούν από τη προσχολική εκπαίδευση και συνεχίζονται μέχρι το μεταπτυχιακό. Κάθε βήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται υπό την ομπρέλα ενός ενιαίου ιδρύματος. Η σχολή ασχολείται επί του παρόντος με την οικοδόμηση ενός παρόμοιου ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Ρουστάβι - μια βιομηχανική πόλη, έξω από την πρωτεύουσα Τιφλίδα.

Η Διεθνής Ακαδημία στεγάζει και διοικεί την Εταιρεία Gogebashvili, τη μεγαλύτερη παιδαγωγική εταιρεία και το de facto συνδικάτο των εκπαιδευτικών στη Γεωργία.[3] Η εταιρεία είναι μια ομάδα υπεράσπισης αφιερωμένη στη διατήρηση των αρχαίων ιβηρικών παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών αξιών μεταξύ όλων των Γεωργιανών.

Ανώτατες σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Διεθνής Ακαδημία της Γεωργίας προσφέρει πολλά διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα, τα οποία απονέμονται βάσει ερευνητικής μελέτης ή διατριβής. Τα ερευνητικά διδακτορικά διπλώματα απονέμονται σε αναγνώριση ακαδημαϊκής έρευνας που είναι (τουλάχιστον) δημοσιεύσιμη σε ακαδημαϊκό περιοδικό με κριτές. Οι ερευνητικές μελέτες είναι ανεξάρτητες και δεν απαιτούν ακαδημαϊκή συνεργασία ή επίβλεψη. Οι διατριβές απαιτούν άμεση ακαδημαϊκή επίβλεψη και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργασία.

Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είναι ο τίτλος Doctor of Philosophy (PhD) και προσφέρεται σε διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους. Ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι Doctor Academician, ο υψηλότερος ακαδημαϊκός τίτλος στην Ευρώπη. Οι κατευθύνσεις προσφέρονται στους τομείς της φιλοσοφίας, των οικονομικών και των πολιτικών επιστημών.

Ακαδημαϊκή και οργανωτική δομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μεγάλο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο είναι το διοικητικό όργανο της Διεθνούς Ακαδημίας της Γεωργίας. Πρόκειται για αποκλειστικό ακαδημαϊκό οργανισμό, όπου κάθε μέλος απαιτείται να έχει διδακτορικό δίπλωμα και να κατέχει τον ακαδημαϊκό τίτλο Doctor Academician. Ο πολιτικός επιστήμονας και μελετητής της δημοσιογραφίας, Δρ Ακαδημαϊκός Gari T. Chapidze είναι ο σημερινός πρόεδρος του Μεγάλου Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας της Γεωργίας. Ο Δρ Ακαδημαϊκός Rudolf Semyonov υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «შპს საქართველო-პოლონეთის საერთაშორისო ურთიერთობათა ინსტიტუტი - Companyinfo.ge». www.companyinfo.ge (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Μαΐου 2023. 
  2. Newspaper Chemi Sakartvelo, Issue No 5, April, 2010
  3. www.pedagogtakavshiri.org.ge http://www.pedagogtakavshiri.org.ge/. Ανακτήθηκε στις 23 Μαΐου 2023.  Missing or empty |title= (βοήθεια)