Διαφημιστικά εμπορεύματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα διαφημιστικά εμπορεύματα είναι προϊόντα που φέρουν λογότυπο ή σύνθημα και διανέμονται με ελάχιστο ή καθόλου κόστος για την προώθηση μάρκας, εταιρικής ταυτότητας ή εκδήλωσης. Αυτά τα προϊόντα, τα οποία συχνά ονομάζονται ανεπίσημα swag ή freebies[1] χρησιμοποιούνται στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Διανέμονται ή πωλούνται για την προώθηση μιας εταιρίας, εταιρικής εικόνας, μάρκας ή εκδήλωσης. Συχνά διανέμονται ως ενημερωτικά δελτία σε εμπορικές εκθέσεις, σε διασκέψεις, σε κλήσεις πωλήσεων (δηλαδή επισκέψεις σε εταιρείες που αγοράζουν ή μπορούν να αγοράσουν) και ως στοιχεία μπόνους σε παραγγελίες που έχουν αποσταλεί. Χρησιμοποιούνται συχνά σε εκστρατείες μάρκετινγκ.

Τα διαφημιστικά εμπορεύματα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την προώθηση μαρκών, προϊόντων και εταιρικής ταυτότητας. Χρησιμοποιούνται επίσης ως δώρο σε εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις και εγκαινιάσεις προϊόντων. Τα διαφημιστικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να προωθήσουν την αιτία τους, καθώς και για την προώθηση ορισμένων γεγονότων που κατέχουν, όπως βόλτες ή οποιοδήποτε άλλο γεγονός που αυξάνει τα χρήματα για μια αιτία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «schwag». Dictionary.com Unabridged. Random House. http://www.dictionary.com/browse/schwag. Ανακτήθηκε στις February 25, 2017.