Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα
ΣκηνοθεσίαΌμηρος Ευστρατιάδης
ΣενάριοΒαγγέλης Κατσάνης
ΠρωταγωνιστέςΑνδρέας Μπάρκουλης, Ελένη Ανουσάκη, Κώστας Ρήγας, Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Κολοβός, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Χρήστος Νομικός, Κώστας Καραγιώργης και Ελένη Ροδά
Πρώτη προβολή1972
Διάρκεια90 λεπτά
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Το Διαμάντια στο Γυμνό σου Σώμα είναι ταινία της G. D. Films του 1972 σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη. Έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μπέλλα, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο λιμάνι και ο Σίμος, λιμενεργάτης εραστής της σκότωσαν με το αυτοκίνητο τον Γαρμπή, για να του αρπάξουν τη λεία. Πρόκειται για μια μεγάλη συλλογή πανάκριβων διαμαντιών. Τις επόμενες μέρες καταφθάνουν τα άλλα δύο μέλη της συμμορίας και φίλοι του Γαρμπή από τη Γερμανία αναζητώντας τον θησαυρό. Η Μπέλλα που φλερτάρει τον Σορόκο, κατορθώνει να τον στρέψει εναντίον του Γκρέκο. Ο Γκρέκο πιάνει τον Σορόκο να ψάχνει για τον θησαυρό και πάνω στη σύγχυση ο Σορόκος θα σκοτώσει τον Γκρέκο, για να σκοτωθεί και αυτός λίγο αργότερα από τον Σίμο. Τώρα πλέον η Μπέλλα και ο Σίμος μπορούν να ξεφύγουν μαζί μα τα διαμάντια. Όμως μια καταγγελία την τελευταία στιγμή θα φέρει την αστυνομία, η οποία μετά από άγριο κυνηγητό και αιματηρή καταδίωξη θα σκοτώσει τους δύο φυγάδες.

Η μουσική είναι του Ανδρέα Πρεζά και τραγουδάει η Ελένη Ροδά που εμφανίζεται ως τραγουδίστρια, ενώ ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται σε έναν μικρό ρόλο τον κλεπταποδόχο κοσμηματοπώλη.

Διανομή[1][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2023.