Γκαπ Ωτ-Αλπ ΦΚ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκαπ Ωτ-Αλπ ΦΚ
Ίδρυση1970
Διάλυση2012
ΈδραΓαλλία
Πρώτη εμφάνιση

Η Γκαπ Ωτ-Αλπ ΦΚ, παλαιότερα γνωστή ως Γκαπ Φουτμπόλ Κλαμπ είναι γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα με έτος ίδρυσης το 1970.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Γκαπ Ωτ-Αλπ ΦΚ δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Σπορτίνγκ Κλαμπ Ολιμπίκ Γκαπανσαί (SCOG) και της Φουτμπόλ Κλαμπ Γκαπανσαί. Το 2000, ο σύλλογος έλαβε την ονομασία Γκαπ Ωτ-Αλπ Φουτμπόλ Κλαμπ[1].

Μετά την άνοδό του στην Νασιονάλ με το πέρας της σεζόν 2009-2010, ο σύλλογος υποβιβάστηκε δικαστικά την αμέσως επόμενη σεζόν από την DNCG στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Γαλλίας λόγω οικονομικών προβλημάτων[2].

Η Γκαπ Ωτ-Αλπ Φουτμπόλ Κλαμπ τέθηκε υπό καθεστώς πτώχευσης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γκαπ στις 13 Ιανουαρίου 2012, με, ιδιαίτερη περίπτωση, μια ειδική παράταση διάρκειας τριών μηνών με πιθανή επέκτασή της σε έξι μήνες για να μπορέσουν οι διαφορετικές ομάδες του συλλόγου να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την σεζόν. Η τελευταία σεζόν της ομάδας στο CFA (2011-2012) ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη. Η Γκαπ δεν κατάφερε να πετύχει παρά μόνο μια νίκη στη διάρκεια της χρονιάς (Γκαπ 2-1 Μαριγκάν). Απολογισμός: 1Ν 7Ι 26Η. Ο σύλλογος υποβιβάστηκε στην Πρώτη Κατηγορία της Περιφέρειας Άλπεων. Ουδέν κακό αμιγές καλού : η τελευταία αυτή σεζόν έδωσε την δυνατότητα σε ορισμένους νεαρούς παίκτες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου να αγωνιστούν για μερικούς μήνες στο CFA.

Η οριστική διάλυση ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2012. Η Γκαπ Φουτ 05 προήλθε από τις στάχτες της Γκαπ ΩΑΦΚ. Ξεκίνησε εκ νέου την πορεία της από τις χαμηλότερες κατηγορίες του γαλλικού ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα στην Α΄ Κατηγορία της Περιφέρειας Άλπεων.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έμβλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]