Γιώργος Μπαλάφας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Γιώργος Μπαλάφας είναι Έλληνας πολιτικός

Γιώργος Μπαλάφας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1978
Μαρούσι
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός

Γεννήθηκε το 1978 στο Μαρούσι Αττικής και μεγάλωσε στο Γαλάτσι. Αποφοίτησε από το 39οΛύκειο Αθηνών και σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός στο AΤΕΙ Αθήνας[1]. Το 2016 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό MSc Management in Construction του Kingston University[2]. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα εξειδίκευσης όπως “Project Management” και «Διοίκηση για Μηχανικούς». Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε κατασκευαστικά έργα όπως ξενοδοχειακές μονάδες, έργα υποδομής και κατοικίες.

Από το 2012 έως το 2015 ήταν συνεργάτης του τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ[3] στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ενώ από το 2015 έως το 2019 διατέλεσε διευθυντής στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών, Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής και του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ [3] το 2016 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Επανεκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2022. Με απόφαση της ΚΕ ορίστηκε συντονιστής του τμήματος Άμυνας.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε εκλεγεί μέλος της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής ενώ ήταν και μέλος του ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρεια Αττικής και της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και επανεκλέχθηκε μέλος της οικονομικής επιτροπής και της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών.

Αρθρογραφεί συχνά στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο[4]. Κατοικεί στη Νέα Ερυθραία και έχει μια κόρη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής». Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023. 
  2. «Kingston University London - A UK-based university which features in the latest QS World University Rankings league table of the world's top universities». www.kingston.ac.uk (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023. 
  3. 3,0 3,1 «ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς». www.syriza.gr. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023. 
  4. Group), Radiotileoptiki S. A. (OPEN Digital (6 Σεπτεμβρίου 2022). «Γιώργος Μπαλάφας | Aρθρογράφοι Έθνος». ΕΘΝΟΣ. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023.