Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Εξερεύνησης Ορυκτών Πρώτων Υλών (Τουρκία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Εξερεύνησης Ορυκτών Πόρων της Τουρκίας (τουρκικά: Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, κοινώς γνωστή ως MTA) είναι ένα επιστημονικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων το 1935.

Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Εξερεύνησης Ορυκτών Πόρων στην Άγκυρα.

Το MTA διεξάγει γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες σε όλη την Τουρκία με σκοπό την εξερεύνηση φυσικών πόρων, όπως κοιτάσματα μεταλλευμάτων και ενεργειακές πρώτες ύλες. Το ίδρυμα διαθέτει 6 τμήματα με πολλά διαφορετικά εργαστήρια αναλύσεων και ένα εκπαιδευτικό κέντρο για γεωλόγους και γεωφυσικούς μηχανικούς στην Άγκυρα. Εκτός από την επικέντρωση στην έρευνα πεδίου για την εξορυκτική έρευνα, το MTA διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις τηλεπισκόπησης από το 1975. Η μονάδα τηλεπισκόπησης λειτουργεί υπό το τμήμα γεωφυσικής έρευνας του MTA και η TUBITAK έχει συνεργασία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το MTA δημοσιεύει το Δελτίο Έρευνας και Εξερεύνησης Ορυκτών Πόρων δύο φορές το χρόνο από το 1936. Οι εργασίες δημοσιεύονται στα αγγλικά και στα τουρκικά από το 1950 και διανέμονται παγκοσμίως.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]