Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γήπεδο Νίκης Βόλου
Πλήρες όνομαΓήπεδο Νίκης Βόλου «Παντελής Μαγουλάς»
ΙδιοκτήτηςΕρασιτέχνης Γ.Σ. Νίκη Βόλου
Είδοςγήπεδο ποδοσφαίρου
Χωρητικότητα4.500 θεατές
ΕπιφάνειαΠλαστικός χλοοτάπητας
Κατασκευή
Ολοκλήρωση1924
Ανακαίνιση1970, 2020
ΔιεύθυνσηΝέα Ιωνία Μαγνησίας
Δήμος Βόλου
Ελλάδα
Φορείς εκμετάλλευσης
Γ.Σ. Νίκη Βόλου

Το Γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» είναι ιδιόκτητο ποδοσφαιρικό γήπεδο που ανήκει στον Γ.Σ. Νίκη Βόλου και έχει χωρητικότητα 4.500 θέσεις. Βρίσκεται στη Νέα Ιωνία και χτίστηκε το 1924 σε ένα οικόπεδο που παραχωρήθηκε στην Νίκη Βόλου. Φέρει το όνομα του Παντελή Μαγουλά, ενός εκ των ιδρυτικών στελεχών του συλλόγου. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται σαν προπονητικό κέντρο τόσο για την πρώτη ομάδα όσο και τις ακαδημίες και τις ηλικιακές ομάδες της Νίκης Βόλου.

Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Γήπεδο της Νίκης Βόλου είναι πραγματικά ταυτόσημο με την προσφυγική αυτή ομάδα. Είναι "στριμωγμένο" ανάμεσα στο δρόμο και σε σπίτια, με τις εξέδρες του να έχουν μία αρκετά παράξενη διάταξη - ιδιαίτερα η νότια πλευρά τους. Η σημερινή μορφή του γηπέδου ανάγεται στο 1970. Η τελευταία ανακαίνιση του γηπέδου έγινε το 2020 με την τοποθέτηση καθισμάτων και εκσυγχρόνισης των αποδυτηρίων[1]. Επίσης υπολογίζεται να φτιαχτεί αθλητικό κέντρο της Νίκης Βόλου εκεί που ήταν το πάρκινγκ του ΟΣΕ, δίπλα από το γήπεδο. Είναι άγνωστη η ημερομηνία πότε θα παραδοθεί. Τα έργα θα τα αναλάβει η Μαγνήτων Νίκη Α.Ε. [2] Τον Φεβρουάριο του 2023 ανακοινώθηκε από τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Νίκη Βόλου στην γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, ότι η εταιρεία τους, θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου την υπεκμίσθωση του γκαράζ αλλά και το πρότζεκτ του αθλητικού κέντρου εντάσσοντας το σε αναπτυξιακό πρόγραμμα[3].

Το Γήπεδο της Νίκης ήταν ένα από τα Ολυμπιακά προπονητήρια για τους Αγώνες του 2004. Γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του. Το γήπεδο αναμορφώθηκε, κυρίως με την ανακατασκευή όλης της νότιας λοξής εξέδρας. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Σεπτέμβριος 2004) η ομάδα της Νίκης Βόλου μετακόμισε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που βρίσκεται λιγότερα από 2 χιλιόμετρα βορειότερα.

Το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη Γ.Σ. Νίκης Βόλου.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]