Βρετανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βρετανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
Ίδρυση2006
ΤύποςΑθλητική ομοσπονδία
Επαγγελματική ονομασίαBritish Performance Basketball Ltd
ΈδραΗνωμένο Βασίλειο
Περιοχή δράσηςΜεγάλη Βρετανία
Ιστότοποςgbbasketball.com

Η Βρετανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (αγγλικά: British Basketball, BB) είναι το όργανο διοίκησης της καλαθοσφαίρισης στη Μεγάλη Βρετανία. Εδρεύει στο Μπλούμσμπερι του Λονδίνου. Διοργανώνει εθνικά ερασιτεχνικά γυναικών και νέων, εποπτεύει το επαγγελματικό πρωτάθλημα και το κύπελλο της χώρας. Συντονίζει επίσης τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων ανδρών, γυναικών και νέων της Μεγάλης Βρετανίας.[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1960 ιδρύθηκε η Βρετανική και Ιρλανδική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (British & Irish Basketball Federation, BIBF) με χρηματοδότηση του Συμβουλίου Αθλητισμού (Sports Council). Έπειτα, η Βόρεια Ιρλανδία αποσχίσθηκε από την BIBF και προσχώρησε στην Ιρλανδική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (BI).

Ίδρυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο οργανισμός σχηματίστηκε από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Αγγλίας (EB), την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Σκωτίας (BS) και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Ουαλίας (BAW) το 2006 ως «Βρετανική Καλαθοσφαιρική Ομοσπονδία» (British Basketball Federation, BBF). Έπειτα μετονομάστηκε σε «Βρετανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης» (British Basketball, BB).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]