Βουδιστική Ένωση Γαλλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βουδιστική Ένωση Γαλλίας (γαλλικά: Union Bouddhiste de France, UBF), ιδρυθείσα το 1986, είναι απολιτική, μη κερδοσκοπική ομοσπονδία. Ρόλος της είναι η καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των βουδιστικών οργανώσεων της Γαλλίας και του συνόλου των δημοσίων αρχών[1]. Ως εκ τούτου, περιλαμβάνει, μεταξύ των μελών της, βουδιστικές οργανώσεις και κοινότητες, οι οποίες διέπονται από τους νόμους της 1ης Ιουλίου 1901 (μη κερδοσκοπικό σωματείο) και της 9ης Δεκεμβρίου 1905, καθώς και τα εκτελεστικά διατάγματά τους.

Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Βουδιστική Ένωση Γαλλίας εδρεύει στην Παγόδα της Βανσέν[2].

Η UBF διαθέτει, κάθε πρωινό Κυριακής, δική της εκπομπή υπό τον τίτλο Sagesses bouddhistes, η οποία προβάλλεται από το France 2.

Το 2012, η Βουδιστική Ένωση Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των πιστών Βουδιστών στη Γαλλία ήταν της τάξεως του ενός εκατομμυρίου, γεγονός το οποίο καθιστά τον Βουδισμό ως την τέταρτη θρησκεία, βάση αριθμού πιστών, στη Γαλλία[3].

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Union bouddhiste de France της Γαλλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).