Βοήθεια:Εισαγωγή στις εικόνες με τον VisualEditor/2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

VisualEditor-logo.svg

Εισαγωγή
Προσθήκη εικόνων στη ΒικιπαίδειαΕισαγωγή εικόνων
Αξίζουν χίλιες λέξειςΓκαλερί
Για μεγάλα σετ εικόνων


Σύνοψη
Ανασκόπηση του τι έχετε μάθει
Commons-logo-en.svg
VisualEditor Media Insert Menu-el.png

Το Wikimedia Commons αποθηκεύει εικόνες έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας, καθώς και από συνεργατικά έργα της Βικιπαίδειας.

Για να ανεβάσετε μια νέα εικόνα, ενεργοποιήστε πρώτα το VisualEditor κάνοντας κλικ στο «επεξεργασία» στην κορυφή ενός λήμματος.

Μόλις εμφανιστεί η γραμμή εργαλείων VE, κάντε κλικ στο μενού Εισαγωγή MediaWiki Vector skin action arrow.png επιλέξτε την επιλογή «Πολυμέσα». Αυτή ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου που σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε εικόνες.


VisualEditor - Media upload - el.png

Κάντε κλικ στην καρτέλα «Επιφόρτωση» και επιλέξτε μια εικόνα στον υπολογιστή σας (πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου ή σύρετε μια εικόνα στο πλαίσιο).


VisualEditor - Media upload 2 - el.png

Πρέπει να προσθέσετε μια περιγραφή, ώστε κάποιος άλλος που μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει την εικόνα σε άλλη σελίδα να καταλάβει τι είναι η εικόνα. Αυτή η περιγραφή μπορεί να είναι πιο λεπτομερής από ό, τι θα χρησιμοποιούσατε σε ένα άρθρο, επειδή αποθηκεύεται μόνο με την εικόνα στο Commons. Μπορείτε επίσης να ορίσετε κατηγορίες στην εικόνα, για να βοηθήσετε τους χρήστες να την βρουν.


Κάνοντας κλικ στο «Ανέβασμα» θα ανεβάσετε τη νέα σας εικόνα στο Wikimedia Commons και μετά θα την εισαγάγετε στο λήμμα!Σημαντικές προειδοποίησεις:

  • Οι εικόνες στο Wikimedia Commons δεν πρέπει να προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που τις ανεβάζει και όταν μεταφορτώνονται καθίστανται ελεύθερης για χρήση από οποιονδήποτε αποδίδεται (άδεια Creative Commons BY-SA-4.0).
  • Εάν δεν είστε κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων για την εικόνα, αλλά διανέμεται ρητά υπό ελεύθερη άδεια χρήσης ή είναι κοινό κτήμα, θα πρέπει να πρέπει να χρησιμοποιήσετε απευθείας την Φόρμα στο Wikimedia Commons για να καταγράψετε την πηγή/πατρότητα της εικόνας και το καθεστώς πνευματικών δικαιωμάτων.
  • Εάν δεν είστε κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων για την εικόνα, και δεν διανέμεται υπό ελεύθερη άδεια χρήσης, αλλά πιστεύετε ότι η μεταφόρτωση θα ήταν «εύλογη χρήση», η εικόνα θα πρέπει αντ' αυτού να αποθηκευτεί στη Βικιπαίδεια χρησιμοποιώντας την φόρμα μεταφόρτωσης αρχείων και όχι στο Commons.