Βιομηχανική φωτογραφία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ως βιομηχανική φωτογραφία είναι δυνατόν να οριστεί η φωτογραφία που λαμβάνεται μέσα σε ένα βιομηχανικό σύμπλεγμα, καταγράφοντας τις διαδικασίες παραγωγής, την οργάνωση της εργασίας, τους εργάτες, τον εξοπλισμό και άλλα στοιχεία μιας επιχείρησης. Η βιομηχανική φωτογραφία χρησιμοποιείται είτε για εσωτερικούς διαχειριστικούς ή διαφημιστικούς λόγους[1].

Είτε ως εργαζόμενος σε μία εταιρεία είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, ο βιομηχανικός φωτογράφος χρειάζεται όχι απλώς να γνωρίζει τις διαφορετικές τεχνικές της παραδοσιακής φωτογραφίας αλλά και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κινηματογραφία και η βιντεοσκόπηση, όπως επίσης και η ηλεκτρονική επεξεργασία της φωτογραφίας στη δοκιμή, την καταγραφή και τη διαφήμιση προϊόντων αλλά και όψεων ενός επαγγέλματος[2].

Σημειώσεις-παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "industrial photography." The Oxford Companion to the Photograph. Oxford University Press, 2005. Answers.com 20 Sep. 2010. http://www.answers.com/topic/industrial-photography
  2. «Industrial Photography». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Αυγούστου 2010. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010.