Βικιπαίδεια:Πανεπιστημιακά Εγχειρήματα/ΑΠΘ Μαθηματικό/2013/Ambassadors/Ρόλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κύρια σελίδα Χρήστες (φοιτητές) Ambassadors (βοηθοί) Λήμματα

Οι Online Ambassadors χρησιμεύoυν ως σύμβουλοι, καθοδηγητές και βοηθοί για τους καθηγητές και τους φοιτητές που χρησιμοποιούν τη Βικιπαίδεια στο μάθημά τους. Ο ρόλος τους είναι να κρατήσουν τους νεοφερμένους από το να "δαγκωθούν" από παλιούς χρήστες και να τους βοηθήσουν να μάθουν τα πώς γιατί της επεξεργασίας στην Βικιπαίδεια και της συμμετοχή στην κοινότητα.

Οι Online Ambassadors θα βοηθήσουν τους φοιτητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος, και οι φοιτητές θα είναι σε θέση να κάνουν τεχνικές ερωτήσεις σε κάθε Online Ambassador μέσω ενός chat room στο IRC, μέσω email ή με όποιο τρόπο φαίνεται καλύτερος για την επικοινωνία μεταξύ φοιτητών και Ambassadors.

Οι Wikipedia Online Ambassadors θα:

  • καθοδηγήσετε τους φοιτητές που θα κάνουνε επεξεργασίες στην Βικιπαίδεια
  • συνεργαστείτε με τους Campus Ambassadors και τους καθηγητές για την διαχείριση της δραστηριότητας.
  • συνεργαστείτε με άλλους Ambassadors και το Ίδρυμα Wikimedia για να αναπτύξετε νέους τρόπους για να βοηθήσουν τους αρχάριους.
  • απαντάτε σε ερωτήσεις σχετικά με το wiki, και (αν θέλετε) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω IRC, καθώς και άλλα μέσα επικοινωνίας.
  • βοηθήσετε τους φοιτητές να μάθουν τις βασικές διαδικασίες της Wikipedia. Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε κάποιου είδους chat, προσπαθήστε να τους μάθετε ακόμη περισσότερα, πέρα από αυτά που τους είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο λήμμα. Μιλήστε τους για τις αρχές της ΒΠ και την χαρά να συνεισφέρεις.
  • εξηγήσετε τις πολιτικές, κατευθυντήριες γραμμές και κανόνες της Βικιπαίδεια, και να καθοδηγήστε τους νέους χρήστες προς τους κατάλληλους πόρους.
  • συμβάλετε στη διαμόρφωση του μέλλοντος του προγράμματος Wikipedia Πρέσβεων.

Ο ρόλος του Wikipedia Online Ambassador είναι μια εθελοντική θέση. Η εκτιμώμενη χρονική δέσμευση για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (της Μαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ) είναι 1 ώρα την ημέρα (ή λίγο περισσότερο) για 10 ημέρες. Οι Ambassadors πρέπει να έχουν εμπειρία με τα βασικά της Βικιπαίδειας, ιδίως με τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου και στο να δίνουν λεπτομερή ανατροφοδότηση σχετικά στην εργασία άλλων, να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί με τους νεοεισερχόμενους, και να έχουν την επιθυμία να κάνουν καλύτερη τη Βικιπαίδεια.

Χρονική δέσμευση[επεξεργασία κώδικα]

Οι ενεργοί Wikipedia Online Ambassadors αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμοι τουλάχιστο μία ώρα (ή λίγο περισσότερο) την ημέρα για το διάστημα των δέκα ημερών (για το συγκεκριμένο εγχείρημα). Καθώς οι φοιτητές ακολουθούν το δικό τους ακαδημαϊκό πρόγραμμα, η συμμετοχή τους στην Βικιπαίδεια μπορεί να είναι σποραδική για κάποιες ημέρες και ιδιαίτερα ενεργή κάποιες άλλες, στις οποίες θα χρειάζονται επίβλεψη. Δεν αναμένεται ότι οι Ambassadors θα είναι online τον ίδιο χρόνο με τους φοιτητές, αλλά θα πρέπει να απαντούν σε απορίες και αιτήματα για σχόλια σε εύθετο χρόνο, καθώς και να κάνουν τακτική παρακολούθηση των συνεισφορών των φοιτητών.

Κατευθυντήριες γραμμές[επεξεργασία κώδικα]

  • Καλωσορίστε το νέο χρήστη. Μόλις έχουν δημιουργήσει τη σελίδα χρήστη τους και έχουν μάθει μερικά από τα βασικά της επεξεργασίας, προσθέστε {{userauth}} στη σελίδα τους (συμπληρωμένη με το ΑΜ τους), έτσι ώστε να έχουν σύνδεσμο προς τη σελίδα της δραστηριότητας, τις σχετικές σελίδες συζήτησης και το που θα σας βρουν για να επικοινωνήσουν μαζί σας.
  • Φροντίστε να ελέγχετε τις συνεισφορές τους συχνά όσο συμπληρώνεται το χρονοδιάγραμμα. Οι φοιτητές χρονοτριβούν μερικές φορές.
  • Αν σας ζητηθεί να το κάνετε, δώστε συμβουλές για πιθανά θέματα που μπορεί να ενδιαφέρονται να μεταφράσουν οι φοιτητές.
  • Δώστε εποικοδομητική ανάδραση στις πρώτες επεξεργασίες τους. Διορθώστε τη μορφοποίηση ή άλλα βασικά ζητήματα για αυτούς, ως παράδειγμα για τις μελλοντικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν. * * Συχνά χρειάζονται βοήθεια με την προσθήκη και μορφοποίηση παραπομπών και ευγενικές υπενθυμίσεις ότι χρειάζονται παραπομπή για κάθε νέο υλικό.
  • Δώστε ανάδραση και μια κριτική του λήμματος μετά από μεγάλες περιόδους βελτίωσης. Στην περίπτωσή μας, είναι αρκετό να επιβλέψετε για τη σωστή μορφοποίηση του λήμματος αφού κατά κανόνα τα λήμματα προέρχονται από μετάφραση με ήδη υπάρχουσες πηγές.
  • Αν οι φοιτητές τα πηγαίνουν αρκετά καλά, ενθαρρύνετέ τους, δώστε τους κάποιο αστέρι, βοηθήστε τους να καθαρίσουν εμφανή προβλήματα. Εάν έχουν μεταφράσει κάποιο αξιόλογο λήμμα βοηθήστε τους να το βελτιώσουν τόσο ώστε να αναγνωριστεί κι εδώ ως αξιόλογο.


Γενικές συμβουλές για τους Ambassadors[επεξεργασία κώδικα]

  • Καλωσορίστε τους νεοεισερχόμενους προσωπικά. Αν είναι δυνατό, αποφύγετε τα πρότυπα μηνύματα, και προσαρμόστε τα μηνύματα καλωσορίσματος σας για κάθε συγκεκριμένο νεοφερμένο και τις επεξεργασίες που έχει κάνει.
  • Διαλέξτε ένα avatar για να δώσετε κάποια προσωπικότητα και ατομικότητα στην on-wiki persona σας, για να δημιουργήσετε ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον για τους νεοεισερχόμενους. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε μια πραγματική φωτογραφία του εαυτού σας. Η δυνατότητα να συνεισφέρετε ανώνυμα είναι μια σημαντική αξία στην κοινότητά μας.
Καθοδήγηση
  • Να είστε υποστηρικτικοί και θετικοί. Προστατέψετε τους νέους από το δάγκωμα από τους άλλους.
  • Χρησιμοποιήστε κατάλληλη γλώσσα για τους νέους χρήστες. Αποφύγετε την ορολογία της Βικιπαίδειας, ειδικά στην αρχή.
  • Προσφορά εποικοδομητικής ανατροφοδότησης, ιδίως όσον αφορά τις πρώτες επεξεργασίες.
  • Ρητά επαινέστε την καλή δουλειά.
  • Υποστηρίξτε τους υπόλοιπους συναδέλφους καθοδηγητές και κοιτάξτε και τους δικούς τους καθοδηγούμενους. Προσπαθήστε ώστε ερωτήματα να παίρνουν απάντηση και τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται γρήγορα, ακόμη και αν δεν είναι καθοδηγούμενοί σας.
  • Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα, το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Αν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, ρωτήστε άλλο συντάκτη και προσφερθείτε να δώστε γρήγορα την απάντηση στον νεοφερμένο.
Ιδιωτική συζήτηση
  • Διατηρήστε τα ίδια πρότυπα ευγένειας που θα είχατε σε δημόσιους χώρους.
  • Μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες που μπορείτε να μάθατε ιδιωτικά.