Βικιπαίδεια:Μέντορας/Πληροφορίες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 Επιλογή Πληροφορίες 



Το πρόγραμμα Μέντορας της Βικιπαίδειας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει νέους και άπειρους χρήστες να συνεργαστούν με πιο έμπειρους Βικιπαιδιστές. Αυτοί οι έμπειροι συντάκτες (που ονομάζονται Μέντορες) συνεργάζονται με τους νέους χρήστες και τους καθοδηγούν καθ' όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής τους με το εγχείρημα, μαθαίνοντάς τους ότι αφορά τη Βικιπαίδεια. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενημερώσει του νέους χρήστες σχετικά με τα μέσα και τους τρόπους της Βικιπαίδειας και να τους καθοδηγήσει μακριά από μη εποικοδομητικές επεξεργασίες ή ώστε να μην κάνουν πειραματισμούς εκεί που δεν πρέπει.

Αν είστε νέος ή άπειρος χρήστης και θέλετε να:

  • Να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας και να δημιουργήσετε το πρώτο σας άρθρο
  • Μάθετε την διαδικασία περιήγησης στην πλατφόρμα της Βικιπαίδειας και να ενημερωθείτε σχετικά με την επίσημη Πολιτική και τις οδηγίες
  • Να λάβετε βοήθεια σχετικά με τον τρόπο συγγραφής λημμάτων ή τον τρόπο ανεβάσματος αρχείων όπως εικόνες ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που αφορά τη Βικιπαίδεια,

τότε ένας Μέντορας είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει. Η βοήθεια διαρκεί όσο το θεωρούν σκόπιμο από κοινού ο Μέντορας και ο καθοδηγούμενος, οπότε μπορείτε να σταματήσετε τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα οποιαδήποτε στιγμή θεωρήσετε πως είστε έτοιμος να συνεχίσετε μόνος σας ή επιθυμείτε να κάνετε ένα διάλειμμα.

Προσοχή:Αν ψάχνετε να συνεισφέρετε στη Βικιπαίδεια περιστασιακά και όχι να παραμείνετε ενεργός χρήστης μετά την βοήθειά σας, τότε αυτό το πρόγραμμα δεν είναι για εσάς. Η βοήθεια αφορά χρήστες που σκοπεύουν να συνεισφέρουν μακροπρόθεσμα και να γίνουν μέλη της κοινότητας, γι' αυτό αν απλά επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λήμμα, απευθυνθείτε στη σελίδα της βοήθεια δημιουργίας του πρώτου σας άρθρου και μην αναζητήσετε Μέντορα.

Οι χρήστες που είναι νέοι και άπειροι -αλλά ακόμα θέλουν βοήθεια- ίσως θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους τον οδηγό για νέους χρήστες και την Αγορά παρά να ζητήσουν βοήθεια.

Συμμετοχή[επεξεργασία κώδικα]

Το να βρείτε Μέντορας είναι εύκολο και διασκεδαστικό!
Απλά διαλέξτε ένα διαθέσιμο χρήστη στη σελίδα επιλογή και επικοινωνήστε απευθείας μαζί του ζητώντας του να σας βοηθήσει. Αν επιλέξετε ένα Μέντορα με κοινά ενδιαφέροντα, θα είναι πιο εύκολο να σας καθοδηγήσει.

Καλές επεξεργασίες!

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Wikipedia:Adopt-a-user της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).