Βικιπαίδεια:Ελληνική εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ελληνική εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών 2024[επεξεργασία κώδικα]

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Wikimedia (WMF) πραγματοποιεί καμπάνιες συγκέντρωσης δωρεών σε διάφορα μέρη του κόσμου από τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, ως την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Από τις 28 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου 2024 το WMF θα διεξάγει την ετήσια καμπάνια συγκέντρωσης δωρεών στην Ελλάδα. Αυτή η σελίδα προορίζεται για να εξερευνήσετε και να συμβάλετε στην ελληνική εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων.

Γιατί συγκεντρώνουμε χρήματα για τη Wikipedia και τα εγχειρήματα Wikimedia;[επεξεργασία κώδικα]

Οι άνθρωποι δίνουν στη Βικιπαίδεια για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Το Ίδρυμα Wikimedia, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται τη Βικιπαίδεια , διασφαλίζει ότι κάθε δωρεά που λαμβάνουμε επενδύεται στην εξυπηρέτηση της Βικιπαίδειας, των εγχειρημάτων Wikimedia και της αποστολής μας για ελεύθερη γνώση.

  • Είμαστε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και οι αναγνώστες και οι δωρητές σε όλο τον κόσμο μας κρατούν ανεξάρτητους.
  • Η Βικιπαίδεια εξυπηρετεί εκατομμύρια αναγνώστες και λειτουργεί με ένα κλάσμα του κόστους άλλων κορυφαίων ιστοσελίδων.
  • Οι δωρεές αναγνωστών υποστηρίζουν την τεχνολογία που καθιστά δυνατή τη Βικιπαίδεια και βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαβάζουν, επεξεργάζονται και μοιράζονται τη γνώση στη Βικιπαίδεια.
  • Έχουμε εξελιχθεί ώστε να καλύπτουμε νέες ανάγκες σε ένα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο και να ανταποκρινόμαστε σε νέες παγκόσμιες απειλές.
  • Διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας με υπευθυνότητα και εξισορροπούμε τις άμεσες ανάγκες της Βικιπαίδειας με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
  • Η υποστήριξη της Βικιπαίδειας σημαίνει ότι τη βοηθάτε να γίνει πιο αντιπροσωπευτική της γνώσης όλου του κόσμου.
  • Οι συνεισφορές των αναγνωστών μας βοηθάνε να συνεχίζουμε.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε αυτήν την ανάρτηση.

Ακολουθούν παραδείγματα μπάνερ για τη συγκέντρωση πόρων. Η ομάδα συγκέντρωσης δωρεών του WMF εκτιμά τη συμβολή της τοπικής κοινότητας αναφορικά με τα μηνύματα των μπάνερ προκειμένου να βρει τρόπους να προσεγγίσει καλύτερα τους αναγνώστες στην Ελλάδα.

Μαζί κάνουμε την καμπάνια συγκέντρωσης πόρων καλύτερη[επεξεργασία κώδικα]

Για να διασφαλιστεί ένα δυνατό ξεκίνημα για την καμπάνια, η ομάδα συγκέντρωσης πόρων του WMF σας καλεί να μοιραστείτε ιδέες και συμβουλές πριν από την εκστρατεία για να προετοιμαστεί για την έναρξη. Παρακαλούμε προσθέστε τυχόν σχόλια, προτάσεις, ερωτήσεις, σκέψεις και γενικές ιδέες στη σελίδα συζήτησης. Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να έρθετε σε επαφή απευθείας, παρακαλούμε στείλτε email στη Julia Brungs στο jbrungs at wikimedia dot org.

Η Julia θα φιλοξενήσει μια ώρα συνομιλίας κατά την οποία μπορείτε να συνδεθείτε και να μιλήσετε απευθείας με την Julia για την καμπάνια. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί:

Πρόσφατα προσθέσαμε μια πρόσκληση για δημιουργία λογαριασμού και επεξεργασία της Βικιπαίδειας στη ροή των δωρεών μας στην Ελλάδα. Η παρότρυνση για δράση βρίσκεται στη σελίδα Ευχαριστούμε, την οποία βλέπουν οι δωρητές αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τη διαδικτυακή δωρεά τους. Οι ενδιαφερόμενοι δωρητές θα κατευθυνθούν σε σελίδες δημιουργίας λογαριασμού και, στη συνέχεια, σε μια αρχική σελίδα με δυνατότητες νεοεισερχόμενων. Αυτή η προσθήκη μπορεί να σας κάνει να δείτε μερικούς νέους συντάκτες στην Αγγλική και την Ελληνική Βικιπαίδεια, ειδικά κατά την ετήσια εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό, χρησιμοποιήστε τη σελίδα συζήτησης.

Αν συναντήσετε άτομα με ερωτήσεις σχετικά με τη δωρεά, μπορείτε να τους προτείνετε να στείλουν email στο donate@wikimedia.org

Τρέχοντα παραδείγματα μπάνερ – μοιραστείτε τη γνώμη και τη δημιουργικότητά σας[επεξεργασία κώδικα]

Παρακάτω θα βρείτε τα τρέχοντα παραδείγματα μπάνερ μας για την επερχόμενη καμπάνια στην Ελλάδα. Είμαστε ανοιχτοί στις ιδέες που μπορεί να έχετε για να προσεγγίσουμε καλύτερα τους αναγνώστες στην Ελλάδα φέτος. (ενδέχεται επίσης να εμφανίσουμε το ίδιο banner στην εφαρμογή Android και iOS)

Υπολογιστές μεγάλο

Υπολογιστές μεγάλο - Αγγλικά

Υπολογιστές μεγάλο - Ελληνικά

Προσθέστε τα σχόλιά σας παρακάτω


Υπολογιστές μικρό

Υπολογιστές μικρό - Αγγλικά

Υπολογιστές μικρό- Ελληνικά

Προσθέστε τα σχόλιά σας παρακάτω


Κινητά μεγάλο

Κινητά μεγάλο - Αγγλικά

Κινητά μεγάλο - Ελληνικά

Προσθέστε τα σχόλιά σας παρακάτω


Κινητά μικρό

Κινητά μικρό - Αγγλικά

Κινητά μικρό - Ελληνικά

Προσθέστε τα σχόλιά σας παρακάτω


Επενδύσεις στην ελληνική κοινότητα[επεξεργασία κώδικα]

Τα τελευταία χρόνια, πολλά έργα χρηματοδοτήθηκαν από το WMF για να βοηθήσουν την ελληνική κοινότητα να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από αυτά: