Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (σύνοψη)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



Σημαντική κάλυψη[επεξεργασία κώδικα]

Χρειαζόμαστε σημαντική κάλυψη. Αυτό βοηθά στο να καταδειχθεί ότι ένα θέμα πληροί τις οδηγίες εγκυκλοπαιδικότητας. Χρειαζόμαστε πολλαπλές πηγές που ασχολούνται άμεσα και λεπτομερώς με το θέμα. Όχι: περαστικές αναφορές, κατάλογοι ή οποιοδήποτε παλιό πράγμα που συμβαίνει να περιλαμβάνει το όνομα του θέματος.

Αξιόπιστες πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Χρειαζόμαστε πηγές που είναι αξιόπιστες. Συνήθως αυτό σημαίνει ότι ο εκδότης έχει καλή φήμη για τον έλεγχο γεγονότων και το κείμενο πρέπει να εγκριθεί από έναν συντάκτη πριν από την εκτύπωσή του. Επιλέξτε: βιβλία από αξιόπιστους εκδοτικούς οίκους, κύριες εφημερίδες ή άλλα περιοδικά. Όχι: tabloid εφημερίδες, φόρουμ συζητήσεων, fansites, το Facebook, το YouTube, ή τα περισσότερα blogs. (Ορισμένα ιστολόγια γράφονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και δημοσιεύονται σε ιστότοπους εφημερίδων, αλλά τα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν συντακτική εποπτεία, και τα σχόλια σε ιστολόγια, όπως οι αναρτήσεις σε φόρουμ, δεν είναι σχεδόν ποτέ εντάξει).

Ανεξάρτητες πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Χρειαζόμαστε πηγές ανεξάρτητες από το αντικείμενο του λήμματος. Όχι: άρθρα γραμμένα από το θέμα (συμπεριλαμβανομένων των συνεντεύξεων), που πληρώνονται από το θέμα, την ιστοσελίδα τους ή την οργάνωσή τους. Όχι ένα δελτίο τύπου που γράφει ένας δημοσιογράφος που κινεί μια θετική περιστροφή σε ένα θέμα και παραλείπει αρνητικά περιστατικά. Όχι μια αναφορά που καταρτίζεται από έναν οργανισμό που ανήκει στο θέμα. Θέλουμε οι αναγνώστες να μπορούν να βασίζονται σε αυτά που διαβάζουν και να μπορούν να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς που διαβάζουν στα λήμματα της Βικιπαίδειας. Επομένως, παρακαλούμε να προσθέτετε υποσημειώσεις στο λήμμα σας επικαλούμενοι αξιόπιστες πηγές, όπως κύριες εφημερίδες, περιοδικά και δημοσιευμένα βιβλία.

  • Αυτή η σελίδα δεν είναι πολιτική αλλά σύνοψη των πολιτικών που αναφέρονται.