Βικιπαίδεια:Δράσεις προώθησης/4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) + Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας + Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας
Υποστήριξη: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων
Ημερομηνία διεξαγωγής: 12-14 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο, κτίριο Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Λάρισα

Οι Κωνσταντίνος Σταμπουλής (WCUG-GR) και Μάριος Μαγιολαδίτης (WCUG-GR) παρουσιάζουν την εργασία "Ψηφιακό Σχολείο Βικιπαίδειας" στο πλαίσιο του 4ου Διεθνoύς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Σε αυτή την εργασία παρουσιάζουμε τον τρόπο οργάνωσης, τη θεματολογία και τα συμπεράσματά μας από τη λειτουργία ενός ψηφιακού σχολείου Βικιπαίδειας για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων το οποίο είχε διάρκεια 8 εβδομάδων. Η χρήση της Βικιπαίδεια στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων τω βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, προσφέρει τη δυνατότητα σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς να συνδυάσουν γνώσεις και δεξιότητες εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα αυτή την παγκόσμια δεξαμενή γνώσης.

Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε., Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, ΤΕΦΑΑ), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Δικτύου Εκπαιδευτικών ‘Teachers for Europe’ (Τ4Ε) και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η παρουσίαση της εργασίας θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην ενότητα "Παράλληλες συνεδρίες" στο αμφιθέατρο 1, 13:10.

Το Wikimedia Community User Group Greece θα παρευρίσκεται στο χώρο του συνεδρίου για να μοιράσει φυλλάδια, να συζητήσει για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει και να έρθει σε επαφή με εκπαιδευτικούς.


Τίτλος εκδήλωσης
4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Αναλυτικό πρόγραμμα

Διεύθυνση
Συνεδριακό Κέντρο, κτίριο Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Λάρισα (οδηγίες)

Σύνδεσμοι