Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικιπαίδεια:Δράσεις προώθησης/Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Earth 2019

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
WLE Greece 2019 Poster 01
Διοργάνωση: WCUG-GR
Χρηματοδότηση: Wikimedia Foundation
Ημερομηνία διεξαγωγής: 25.1.2020
Χώρος διεξαγωγής: Γραφείο Inter Alia / GLAM Hack

Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Earth 2019

[επεξεργασία κώδικα]

Η Wikimedia Community User Group Greece, με την υποστήριξη της Inter Alia και του GLAM Hack, τη χρηματοδότηση του Wikimedia Foundation και την ευγενική χορηγία της PostScriptum και του Goethe-Institut Athen, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τη βράβευση των νικητριών και των νικητών του ελληνικού σκέλους του διεθνούς διαγωνισμού Wiki Loves Earth 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00-21:00, στο γραφείο της Inter Alia (Βαλτετσίου 50-52, 10681, Αθήνα, 5ος όροφος).

Σχετικά με τον διαγωνισμό

[επεξεργασία κώδικα]

Το Wiki Loves Earth είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων της φύσης και προστατευόμενων τόπων, ο οποίος διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών της Βικιπαίδειας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους/τις χρήστες/τριες της Βικιπαίδειας, αλλά και το ευρύ κοινό (επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους), να φωτογραφίσουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους, και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Wikimedia Commons, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν για την εικονογράφηση των λημμάτων της Βικιπαίδειας, αλλά και για ευρύτερους σκοπούς.

Οι τρεις πρώτοι/ες νικητές/τριες του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού, θα λάβουν βραβεία αξίας 400, 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα.

Οι χρήστες/τριες των οποίων οι φωτογραφίες βαθμολογήθηκαν και βρίσκονται στις δέκα υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη, θα λάβουν επίσης ως δώρο μια αφίσα της φωτογραφίας με την οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Οι δέκα πρώτες φωτογραφίες του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού έχουν ήδη προωθηθεί στη διεθνή φάση του Wiki Loves Earth 2019.

Έκθεση φωτογραφίας

[επεξεργασία κώδικα]

Οι δέκα πρώτες φωτογραφίες του ελληνικού σκέλους του Wiki Loves Earth 2019 θα εκτεθούν στο χώρο του GLAM Hack, που φιλοξενείται στο γραφείο της Inter Alia, από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης.

Παράλληλες δράσεις

[επεξεργασία κώδικα]

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης, θα πραγματοποιηθούν επίσης σύντομες παρουσιάσεις για τη Βικιπαίδεια και τα αδελφικά της εγχειρήματα, τη χρήση εικόνων και άλλων πολυμέσων στις σελίδες της, αλλά και για την εγκυκλοπαιδική κάλυψη των μνημείων της φύσης και των προστατευόμενων τόπων της Ελλάδας μέσω της Βικιπαίδειας.

Η εκδήλωση βράβευσης του Wiki Loves Earth 2019 θα πραγματοποιηθεί μαζί με την εκδήλωση βράβευσης του Wiki Loves Monuments 2019.

Πληροφορίες

[επεξεργασία κώδικα]

Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Earth 2019 | Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας Wiki Loves Earth / Monuments 2019

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 (ώρα: 19:00-21:00)

Διεύθυνση: Γραφείο Inter Alia / GLAM Hack, Βαλτετσίου 50-52, 10681, Αθήνα, 5ος όροφος

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου - 29 Φεβρουαρίου 2020

Είσοδος: Ελεύθερη

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[επεξεργασία κώδικα]